Навчання дітей іноземної мови – досить складний і копіткий процес. Їх часто важче мотивувати, на відміну від дорослих, до них потрібен особливий підхід, викладач повинен вміти працювати з маленькими учнями. Ми розберемо всі тонкощі вибору курсів англійської мови для дітей у Києві, а також дамо кілька порад, як пройти їх з максимальною користю.

Зміст

1. Особливості вивчення англійської дітьми
2. Правила вибору курсів англійської для дітей у Києві
3. Як зробити навчання на курсах англійської для дітей у Києві більш ефективним

Особливості вивчення англійської дітьми

Коли ви вирішуєте, що дитині час вчити нову чи першу іноземну мову, ви шукаєте дитячі курси англійської. Але перш ніж почати пошуки, батьки повинні собі нагадати, що дитяче навчання значно відрізняється від дорослого. Подивимося, чим саме.
 

Курси англійської для дітей у Києві: обираємо та вчимося
Допоможіть дитині почати ефективне вивчення англійської в Києві

  1. До кожної дитини потрібен особливий підхід. Дитина – це індивідуальність, і як викладачам, так і батькам потрібно це розуміти. Віддаючи дитину на курси іноземної мови в Києві, заздалегідь обговоріть з викладачем особливості її характеру. Є діти, які люблять усні вправи й розмови, комусь подобається довго працювати над одним завданням, вдаючись до всіх подробиць, а хтось не може всидіти на одному місці без ігор більше десяти хвилин. Варто говорити про це ще до початку навчання, щоб викладач не витрачав час заняття на з'ясування цих особливостей. Київські викладачі на курсах повинні враховувати особливості характеру кожної дитини та підбирати відповідну програму навчання й тип методичних матеріалів.
     
  2. Не варто недооцінювати роль компанії. Серед друзів навчання дитини буде проходити не так, як у колі незнайомих хлопців і дівчат або наодинці з репетитором. Якщо дитина не зовсім розуміє, навіщо їй додатково займатися на курсах, можна зацікавити її хорошою компанією. Вона ходитиме до школи іноземної з задоволенням, адже там на неї чекають ігри та цікаві завдання-конкурси з друзями.
     
  3. Особливості мотивації в дітей. Змушувати дитину йти вчити іноземну мову на курсах не можна, якщо вона сама цього не захоче. Щоб дитина прийняла правильне рішення, поясніть їй, навіщо це потрібно та що вона отримає, якщо знатиме англійську. Наприклад, зможе відвідати свою улюблену країну, подивитися цікавий мультик в оригіналі, знайти друзів із інших країн. Деякі діти люблять нові знайомства, тому з радістю підуть на київські курси англійської мови.

Правила вибору курсів англійської для дітей у Києві

Коли ви підбираєте курси англійської для дітей у Києві, не забувайте радитися з дитиною. Чи подобається їй клас, до якого вона буде ходити, чи підходить викладач, чи є знайомі або друзі в групі. Для дитини курси не мають виглядати, як примусове дозвілля в лячному місці з незнайомими людьми.
 

Курси англійської для дітей у Києві: обираємо та вчимося - 2
Діти повинні брати участь у виборі курсів у Києві

  • Підберіть відповідне місце. Розташування офісу курсів англійської для дітей у Києві так само важливе, як і для дорослих. Дитина може втомитися ще до початку уроків, якщо дорога виявиться занадто довгою. Найкраще, якщо до офісу можна швидко дістатися пішки. Дитина прогуляється перед заняттям, зможе зосередитися та налаштуватися на навчання. Завжди виграшний варіант – це онлайн-заняття. Дитина вдома, в безпеці та комфортній обстановці, а ще непогано заощаджує час.
     
  • Складіть розклад занять для дитини. Курси англійської для дітей у Києві проходять, в середньому, двічі на тиждень. Коли дитина ходить на кілька гуртків одразу, потрібно планувати графік так, щоб вона встигала й вчитися, і відпочивати, і займатися просто своїми справами – дозвольте дитині бути дитиною та не перевантажуйте її.
     
  • Ознайомтеся з програмою занять і поспілкуйтеся з викладачем. Переконайтеся, що викладач достатньо компетентний, щоб працювати з дітьми, розкажіть йому про особливості характеру вашої дитини, це допоможе йому швидше налагодити взаємини. Дізнайтеся, який матеріал буде використовуватися і чи допоможе він досягти тих цілей, які ви з дитиною встановили для себе. Якщо у вас є сумніви, поговоріть із викладачем або менеджером на курсах, вони допоможуть вирішити вашу проблему. Головне, щоб дитині подобалося відвідування курсів і заняття не викликали відторгнення.

Як зробити навчання на курсах англійської для дітей у Києві більш ефективним

Коли ви визначилися з київськими курсами англійської для дитини, вам подобається викладач і програма, саме час подумати про те, як допомогти дитині ефективно вчитися і як можна зробити навчання максимально безболісним. Далі ми розберемо, як залучити дитину до процесу вивчення іноземної мови.
 

Курси англійської для дітей у Києві: обираємо та вчимося - 3
Ви завжди можете урізноманітнити навчання дитини

  1. Враховуйте побажання дитини. Не змушуйте робити те, що вона явно не хоче. Якщо їй подобалися курси, вона охоче туди ходила, але потім різко відмовилась від них – це серйозний знак, що потрібно знайти причину та м'яко обговорити ситуацію з дитиною. Може, її там хтось образив або вона почувається не в своїй тарілці. Якщо ситуація досить неприємна, краще тимчасово припинити навчання та знайти інші курси англійської для дітей у Києві.
     
  2. Подавайте хороший приклад. Дитина прагне бути схожою на своїх батьків, і це можна й потрібно використовувати. Щоб мотивувати її відвідувати курси англійської для дітей у Києві, запишіться разом із нею – тільки на курси для дорослих (можна пройти курс онлайн або почати безкоштовний марафон від однієї зі шкіл іноземної). Так дитина зрозуміє, що навчання – не примха, а дійсно корисна та необхідна в житті річ. Визначтеся з метою, демонструйте дисциплінованість і відповідальність. Це допоможе дитині опанувати основи тайм-менеджменту й підвищити ефективність навчання.
     
  3. Контролюйте успішність дитини. Хоч на київських курсах англійської для дітей будуть регулярно перевіряти знання, не буде зайвим час від часу запитувати у дитини, чи все вона розуміє, чи немає у неї затримок чи запитань. Діти можуть соромитися на початку навчання та не ставити викладачеві запитання, навіть якщо не можуть розібратися в якійсь темі. Поясніть дитині, що не потрібно боятися в такій ситуації, курси для того й вигадали, щоб вчитися, помилятися, запитувати, практикуватися.
     
  4. Допомагайте дитині. Йдеться не про те, щоб робити за маленького студента домашнє завдання, але ви можете сидіти поруч із ним, особливо на перших порах, і допомагати дитині самій розібратися з вправами.
     
  5. Крім курсів англійської мови в Києві, практикуйтеся разом із дитиною додатково. Наприклад, влаштуйте вдома годину англійської, під час якої всі мають говорити винятково іноземною. Так ви не тільки поліпшите вимову дитини, але й дасте їй хороший досвід говоріння. Є чимало способів вчити іноземну та дійсно отримувати результат. Можна читати дитині англійською, можна з нею дивитися улюблені мультики з субтитрами. Діти люблять ігри, тому будь-яка ігрова активність англійською припаде їм до душі.

Курси англійської для дітей у Києві: обираємо та вчимося - 4


Вибір київських курсів англійської для дітей – завдання не з простих, але якщо ви будете прислухатися до дитини й уважно вибирати з безлічі шкіл, ви не помилитеся. А якщо дитині приділяти належну увагу, подавати хороший приклад і демонструвати, що вивчення англійської – це не тільки корисно, а й весело, то ви досягнете поставлених перед собою цілей.

 

Дмитро Журавльов

 

Дата публікації: 4 лютого 2021