Перед батьками рано чи пізно постає питання про додаткові курси англійської для дітей. Змушувати дітей не варто, в майбутньому це може стати проблемою. Тому питання мотивації дитини буде надзвичайно важливим. Вам потрібно зацікавити дитину, щоб вона сама захотіла вивчати мову. А потім разом почати шукати відповідні курси англійської мови в Києві.

Зміст

1. Критерії вибору курсів англійської мови в Києві
    1.1. Місцезнаходження курсів у Києві
    1.2. Програма навчання та методичні матеріали
    1.3. Кваліфікація викладача
    1.4. Тип заняття: онлайн або офлайн
2. Як підняти ефективність курсів англійської мови для вашої дитини
    2.1. Подавайте хороший приклад
    2.2. Читайте разом англійською мовою
    2.3. Розмовляйте англійською
    2.4. Застосовуйте творчий підхід
3. Ваша участь у навчанні дитини
    3.1. Мотивуйте дитину перед київськими курсами
    3.2. Контролюйте успішність
    3.3. Прислухайтеся до дитини

 

Підбираємо курси англійської мови в Києві для школярів

Критерії вибору курсів англійської мови в Києві

Коли ви підбираєте курси англійської мови в Києві для своєї дитини, враховуйте, що відвідувати їх буде вона, а не ви. Тому має сенс радитися з дитиною, чи подобається їй місце та люди, які викладають у цій школі. У Києві достатньо велика кількість курсів – і за правильного підходу вам не важко буде знайти ту школу, яка сподобається і вам, і дитині.
 

Підбираємо курси англійської мови в Києві для школярів - 2
На київських курсах діти навчаються англійської мови в ігровій формі

Місцезнаходження курсів у Києві

Коли ви обираєте місце розташування курсів англійської мови в Києві, зверніть увагу, наскільки вони далеко від вашого будинку або від школи дитини. Діти можуть втомлюватися від довгої дороги, тому намагайтеся вибирати курси максимально близько до вашого будинку. Київ пропонує досить великий асортимент шкіл, тому в якому б районі ви не проживали, ви напевно знайдете місце навчання. Добре, якщо київські курси іноземної будуть знаходитися десь неподалік, щоб ви могли пройтися пішки. Це дозволить дитині розвіятися і бути набагато більш зібраною на уроці.

Програма навчання та методичні матеріали

Програма навчання на київських курсах іноземної мови відіграє важливу роль, адже від грамотно складеного плану залежить те, наскільки дитина буде добре знати мову. Програма, насамперед, має відображати поставлені вами цілі навчання та відповідати очікуванням дитини. Це означає, що вам слід заздалегідь сісти з дитиною й обговорити, що вона хотіла би отримати від такого навчання. І після цього дивитися програму на відповідність вашим цілям. Крім неї, важливо й ознайомитися з навчальними матеріалами: підручниками та робочими зошитами або онлайн-платформою для навчання. Перевірте, наскільки вони задовольняють потребу дитини в навчанні, чи достатньо в завданнях активності, а також чи є там необхідний словниковий запас.

Кваліфікація викладача

Переконайтеся в тому, що викладач достатньо кваліфікований. Робота з дітьми вимагає особливого підходу до кожної дитини. Вам варто зустрітися з викладачем ще до початку навчання на київських курсах, поговорити, познайомити з ним дитину. Якщо у вашої дитини є певні особливості характеру або стилю навчання, – обов'язково розкажіть про це. Хороший викладач повинен враховувати такі нюанси і підлаштовувати заняття під них.

Тип заняття: онлайн або офлайн

Вибір типу курсів залежить від декількох факторів: наскільки ви з дитиною зайняті, чи є поблизу курси англійської мови в Києві, чи зручно працювати в групі людей офлайн. У кожного типу занять є свої переваги та недоліки. Офлайн-заняття надають дітям можливість живого спілкування з новими людьми, а викладачеві буде набагато простіше налагодити особистий контакт з учнями. Незаперечною ж перевагою онлайн-навчання на київських курсах є економія часу. Ваша дитина зможе займатися там, де їй буде зручно. Вам не доведеться витрачати час на дорогу в Києві, все, що вам потрібно, – це тихе місце і комп'ютер з доступом в інтернет. Порадьтеся з дитиною, щоб вона вибрала те, що їй більше підходить. Деякі діти можуть бути сором'язливі, тому таким краще буде займатися онлайн. Інші, навпаки, люблять спілкування і з радістю познайомляться з новими людьми, такій дитині краще підібрати офлайн-курси англійської в Києві. Якщо дитина вже ходить на кілька київських гуртків і не збирається їх кидати, то англійською краще займатися онлайн заради економії часу.

Як підняти ефективність курсів англійської мови для вашої дитини

Коли ваша дитина почне відвідувати курси англійської мови в Києві, вам варто подумати про те, як отримати від них максимум. Ви можете допомогти дитині у вивченні іноземної мови. Це буде прекрасним доповненням до курсів. Вам слід подавати правильний приклад і активно брати участь в навчальному процесі. Дитина не тільки розвиватиме свою англійську, а й зможе проводити більше часу з батьками.
 

Підбираємо курси англійської мови в Києві для школярів - 3
Купуйте цікаві книги англійською мовою і читайте їх разом

Подавайте хороший приклад

Перш за все, потрібно подавати хороший приклад. Психологічно діти сприймають батьків як тих, хто володіє великим запасом знань, і тому намагаються у всьому наслідувати їх. Дитина орієнтується на своїх батьків і якщо ви покажете їй, що відвідувати київські курси іноземних мов корисно, то її мотивація значно зросте. Запишіться на курси разом з нею. Таке рішення допоможе і вам покращити свою англійську, і дитині знайти мотивацію. 

Читайте разом англійською мовою

Читання книг – це хороша практика з кількох причин. По-перше, читання розвиває світогляд у цілому. По-друге, ви проводите час з дитиною. По-третє, читання книг англійською мовою збагачує словниковий запас і покращує знання мови. Якщо дитина ще недостатньо володіє іноземною мовою, щоб читати книги, прочитайте їй вголос, а потім обговоріть прочитане. Обирайте ті книги, які будуть цікаві дитині, можна взяти ту, яку вона вже читала українською. Так їй буде простіше зрозуміти сенс. 

Розмовляйте англійською

Крім читання, гарним вибором буде розмова з дитиною англійською. Введіть в родині правило щодня певний період часу (годину, наприклад) говорити тільки англійською без переходу на рідну мову. Так діти зможуть не тільки розширити свій словниковий запас, а й навчитися висловлюватися з наявними словниковим запасом. Це знадобиться під час подорожей за кордон, коли ми стикаємося з великою кількістю нових і незрозумілих слів.

Застосовуйте творчий підхід

Поради, наведені вище, – далеко не всі способи, якими ви можете підняти ефективність навчання і доповнити курси англійської мови в Києві. Ви можете самостійно придумати безліч активностей, які допоможуть вам залучити дитину до вивчення англійської мови. Використовуйте ігрові механіки, діти люблять грати. Практично будь-яка гра, в якій буде задіяна іноземна мова, сподобається дітям. Ви можете вигадати гру з використанням карток зі словами. Це буде цікаво дитині, а також збільшить її словниковий запас. Чим більш різноманітною буде активність з дітьми, тим більший ефект від такого формату проведення часу. 

Ваша участь у навчанні дитини

Як ви вже зрозуміли з попереднього розділу, успіх дитини у вивченні іноземної мови безпосередньо залежить від вашої участі в цьому процесі. Але важливо не перестаратися, щоб не почати занадто контролювати дитину або лаяти її за будь-які помилки. Мотивуйте дитину, стежте за її успішністю, прислухайтеся до її думки.
 

Підбираємо курси англійської мови в Києві для школярів - 4
Надихайте дитину на нові звершення на київських курсах

Мотивуйте дитину перед київськими курсами

Мотивація дитини важлива. Вона відрізняється від мотивації дорослого. Вам потрібно допомогти дитині зрозуміти, що це їй потрібно. Поясніть, як знання англійської зможе стати у пригоді в подальшому, які країни дитина зможе відвідати, якщо буде її знати. Щоб мотивувати дитину, ви перш за все повинні мотивувати себе. Вам потрібно вирішити, навіщо дитині курси англійської мови в Києві і де вона потім зможе застосувати знання. Після того як ви відповіли на це питання, поговоріть з дитиною. Вона має сама захотіти вивчати англійську в Києві. 

Контролюйте успішність

Періодично перевіряйте успішність дитини і те, чи встигає вона за навчанням. Цікавтеся, чи немає у неї якихось запитань, що вона вивчила нового, чи все їй зрозуміло. Якщо є якісь сумніви у дитини, ви можете пояснити їй, якщо самі володієте належними знаннями. Курси англійської мови в Києві зазвичай самі проводять контроль успішності, але вам варто стежити за результатами таких тестів.

Прислухайтеся до дитини

Звертайте увагу, що дитина вам говорить і як поводиться. Їй може бути не комфортно на курсах або вона не розуміє певних тем, але соромиться запитати. Ваше завдання – максимально допомогти їй у цьому та розібратися в причинах того, що відбувається. Якщо дитині дискомфортно, то має сенс поговорити з викладачем. Велика частина проблем легко вирішується на київських курсах – вам можуть запропонувати змінити викладача, групу, систему розбору нового матеріалу. Головне – щастя дітей і ефективність їх навчання для успіхів у майбутньому. 

 

Дмитро Журавльов
 

Дата публікації: 4 лютого 2021