Новий навчальний рік у розпалі. Першокласники вже напевно звикли до парт, уроків і вчителів, а старшокласники втягнулися в навчальний процес і готуються до майбутнього ЗНО. І все начебто чудово, якби цю картину не затьмарював один загальновідомий факт – діти не люблять вчитися. Якщо учні випускних класів усвідомлюють важливість навчання не тільки в школі, але й київських курсах англійської мови, то діти молодшого віку всіляко протестують проти додаткових занять. Міркуйте самі: тільки почавши навчання в школі, діти не завжди можуть зрозуміти, чому їх навчають їхньою рідною мовою. А тут потрібно вникнути в якусь чужу, вчити правила, намагатися правильно вимовляти незнайомі слова, та ще й говорити цілими реченнями. Без сумніву, після закінчення уроків і виконання домашніх завдань діти знайшли б більш цікаве заняття. Як же батькам прищепити інтерес дитині до вивчення іноземних мов, щоб курси англійської були їх у радість і принесли бажаний результат?

Зміст

  1. Курси англійської мови в Києві для дітей – чим раніше, тим краще?
  2. Як зацікавити дитину у вивченні англійської мови на курсах?
  3. Курси англійської мови в Києві – сучасні методики навчання школярів

Курси англійської мови в Києві для дітей – чим раніше, тим краще?

Знання англійської мови – запорука успіху в майбутньому. Пройшовши курси англійської мови в Києві, дитина отримує можливість вступити до лінгвістичних ВНЗ. Причому не тільки на батьківщині, але і за кордоном. Посилене вивчення англійської мови на курсах підвищує шанси на отримання високооплачуваної посади. Не кажучи вже про особисті переваги, такі як закордонні подорожі без проблем зі спілкуванням. Плюсів у курсів англійської мови маса, тут сперечатися нема про що. Але очевидні вони тільки для батьків, і вже ніяк для їхніх дітей. Проте, в останні роки набирає обертів тенденція занурювати дитину в іншомовне середовище з ранніх років. З якого саме віку варто віддавати її на курси англійської? Думки з цього приводу різняться. Деякі батьки намагаються зробити це якомога швидше через страх втратити можливість розвинути у свого чада схильність до вивчення англійської. Хтось же навпаки не хоче забирати у малят дитинство, надаючи їм право самим вирішувати, коли починати займатися англійською. Хто ж із них має рацію, розсудити важко.

Багато лінгвістів наполягають на тому, що будь-яку іноземну мову краще вивчати з малих років. Однак, однієї правильної відповіді на запитання, з якого віку варто віддавати дитину на курси англійської мови, ніхто дати не може. Як то кажуть, на все свій час. Зрозуміло, записувати свого малюка на курси англійської з перших днів життя не варто. Можете спробувати, але навряд чи це принесе хоч якісь результати. Та й не кожна школа погодиться на таку авантюру. Проте існують курси англійської для дітей з двох років. Такі заняття мають низку особливостей:

  • заняття проводяться в присутності батьків;

  • навчальний процес організований так, щоб не нашкодити емоційному розвитку дитини;

  • малюк на київських курсах не вивчає англійську мову, а швидше наслідує викладача;

  • вивчення англійської мови на курсах відбувається несвідомо – дитина просто повторює іноземні слова, поки вони не відкладуться в пам'яті.

Варто визнати, що саме у віці 2 років діти вбирають англійську мову, як губка. Як мінімум тому, що вони мало усвідомлюють різницю між іноземною і рідною мовою. Але в цьому і полягає небезпека, оскільки вони можуть замінити деякі рідні слова англійськими, і навряд чи зможуть правильно користуватися отриманими знаннями.

Курси англійської мови для дітей – чим раніше, тим краще?
Коли варто починати вчити англійську дітям?

Більшість психологів і педагогів є прихильниками позиції, що віддавати дітей на курси англійської мови краще в період з 3 до 7 років. Звичайно, чотирирічна і шестирічна дитина досягли певного рівня розвитку, і різниця між ними досить велика. Тому й підходи до навчання англійської мови на курсах застосовуються найрізноманітніші. Однак, є загальні вікові особливості, за якими багато шкіл об'єднують дітей з дво-трирічною різницею у віці (наприклад, 3-5 і 5-7 років) в одну групу:

  • цей вік є дошкільним, тому і підходи до дітей на заняттях застосовуються більш-менш однакові;

  • у дитини вже сформований певний словниковий запас рідною мовою, який можна перенаправити у вивчення англійської мови на курсах;

  • саме час використовувати елемент змагання у вивченні англійської мови на курсах: в цьому віці дитина починає оцінювати себе і порівнює свої успіхи зі знаннями інших дітей у групі;

  • діти більш відповідально підходять до навчання англійської мови на курсах, прагнучи відповідати вимогам дорослих, тому і до самого навчального процесу відносяться більш вдумливо;

  • малюки пізнають світ через ігри, що можна використовувати в ході вивчення англійської мови на курсах.

У тому, щоб віддати дошкільника на мовні курси в Києві, багато аргументів «за», але є також і деякі ризики. По-перше, заняття мають проходити у вигляді гри, інакше дитина втратить інтерес до англійської. І викладачі на курсах, і самі батьки повинні постійно мотивувати свого малюка на виконання завдань з англійської, інакше він просто не буде їх робити. Тривалість уроку має складати не більше 35 хвилин, оскільки в період з трьох до семи років діти переживають кілька вікових криз, і додаткове навантаження може справити на них негативний вплив.

До підкорення нової вершини, а саме вивчення англійської мови на курсах, дитина повністю готова до 7-8 років. У неї вже є навички самоорганізації, тому навчання англійської на курсах проходить осмислено, а підготовка до уроків і виконання домашніх завдань відбуваються вже не під таким сильним контролем з боку батьків. Проте викладачам потрібно продовжувати перетворювати заняття на захопливу гру. У цей період діти відчувають стрес, пов'язаний із переходом з дитячого садка в школу. Багато вчителів курсів англійської мови в Києві наполягають на традиційній методиці. Але чи буде дитині цікавий такий формат – велике запитання.

Англійську мову викладають у багатьох загальноосвітніх школах. Батьки помилково вважають, що з вивченням англійської мови на курсах для дітей середнього шкільного віку не виникне ніяких проблем. У 10-11 років вони підходять до цього питання набагато більш усвідомлено і, як правило, відвідують курси англійської мови в Києві аж до випускного класу. Однак, і тут є шанс розчаруватися у володінні іноземною мовою. У більшості випадків найвищих результатів вдається досягти, якщо у школярів є чітко позначена мотивація у вигляді вступу до лінгвістичного або іноземного ВНЗ. Якщо ж вивчення англійської мови ніяк з цим не пов'язано, то інтерес підлітків до курсів необхідно постійно підігрівати. Школи мають впроваджувати нові методики, пропонувати незвичайні формати занять і зручні графіки уроків, щоб у школярів був час не тільки на навчання, але і на відпочинок.

Як зацікавити дитину у вивченні англійської мови на курсах?

Найчастіше відсутність у дітей прагнення до навчання англійської на курсах – проблема не стільки їхня, скільки батьків. Основна помилка полягає в тому, що вони намагаються саме змусити свою дитину вчити іноземну мову. Безперечно, формування мотивації – складний процес. На цьому шляху ви зустрінетеся з безліччю труднощів. Справа в тому, що і в дошкільному, і в шкільному віці діти сприймають вивчення англійської мови на курсах як щось, що потрібно в першу чергу не собі, а їх батькам. Вони не бачать вигоди для себе, а відвідують уроки в прагненні догодити старшим, уникнути покарання і як чергове «треба». Авторитет – дуже хитра штука, яка може як творити дива, так і відбити бажання вивчати не тільки англійську мову, а взагалі ходити на будь-які курси.

Отже, давайте розберемося з найпоширенішими помилками і знайдемо шляхи їх вирішення.

  1. Негативне ставлення до англійської та викладача на курсах. Як правило, діти дошкільного віку відвідують заняття разом із батьками. Це дуже добре, але і тут потрібно бути обережними. Дитина буде ходити на курси англійської мови в Києві з більшим бажанням, якщо мама і тато теж виявлять щирий інтерес. Відомо, що діти наслідують своїх батьків. Тому якщо ви неуважні, безвідповідально підходите до виконання завдань або говорите про вчителя не найкращі речі, то сформуєте у своєї дитини таке ж ставлення до курсів англійської мови.

  2. Неправильна постановка цілей. Багато батьків підносять вивчення англійської мови на курсах у якості блискучих перспектив у майбутньому. Найчастіше – в плані освіти та кар'єри. Дійсно, вступити до престижного ВНЗ, освоїти складну професію і отримати високооплачувану посаду – прекрасна мета... для старшокласника. Але що робити, якщо дитина щойно пішла до першого класу і ще навіть не замислюється про подібне? Необхідно поставити мету, яка буде значимою та привабливою для неї саме зараз.
    Школа англійської, де платять за успіхи.

  3. Концентрація на негативних наслідках незнання англійської мови. Як правило, це горезвісні лякалки на кшталт: «Не будеш ходити на курси і вчити англійську мову, станеш двірником». Батьки нав'язують дітям думку, що уроки і заняття – найголовніше, що є в цьому світі. Вони не усвідомлюють, що так формують не тільки негативне ставлення до занять, а й завдають шкоди дитячій самооцінці.

  4. Небажання зрозуміти, що кожен може помилитися. Успіх вивчення англійської мови на курсах залежить від багатьох факторів. Кожен може її освоїти, але дітям навчання дається по-різному. Невиконане завдання або низька відмітка ще не означають, що час і гроші на курси англійської мови були витрачені даремно. Батьки повинні зрозуміти причину, чому те чи інше правило, текст або вправа ніяк не відкладеться в пам'яті дитини, і постаратися їй допомогти.

  5. «А ось Петрик знає краще!». Порівняння з іншими дітьми – камінь спотикання мало не для кожного з батьків. Так, елемент змагання є не найгіршою ідеєю, і в багатьох випадках мотивує дитину більше старатися на курсах навчання англійської мови. Однак, є ситуації, коли такий підхід призводить до не дуже хороших умовиводів. Знову ж таки, дитина може почати відвідувати курси англійської не для того, щоб вчитися, а з метою довести, що вона не гірша за інших. Звичайно, ефект від цього буде, вона отримає знання, але саме ставлення до занять буде швидше негативним, ніж позитивним. Інтерес до курсів англійської у дитини вичерпається в той момент, коли вона отримає оцінку вище, ніж той самий Петрик.

  6. Неправильний вибір курсів англійської мови. Пропозицій різноманітних курсів англійської від численних київських шкіл вистачає. При такому великому виборі часом буває дуже складно зупинитися на одному конкретному варіанті. Загальний або практичний, базовий або повний, інтерактивний або традиційний курс – у кого ж голова не піде обертом? Перед початком курсу англійської мови багато шкіл у Києві пропонують відвідати пробний урок. Звичайно, це дає певну картину подальшого навчального процесу, але є також імовірність, що в результаті він виявиться не зовсім відповідним для вашої дитини. До того ж, часто головним критерієм відбору є вартість. Багато батьків швидше виберуть недорогі курси, заняття на яких мало чим відрізняються від шкільних уроків. Вартість занять з інноваційними методиками викладання дещо вища. Не кожному вони по кишені, тому нерідко діти змушені ходити на зовсім не цікаві для них курси вивчення англійської мови. За посиланням - повний каталог шкіл англійської мови для дітей.

Як зацікавити дитину у вивченні англійської мови на курсах?
Яких помилок можна уникнути, коли ви віддаєте дитину на курси?

Питання про те, як зацікавити дітей вивчати іноземну мову, таке ж неоднозначне, як і вік, коли їх слід віддавати на курси англійської мови в Києві. Одне можна сказати більш впевнено, що школярів мотивувати легше. У цей період вони самостійно ставлять перед собою мету, і навчання англійської на курсах зводиться до підготовки до ЗНО або вступу до ВНЗ. Однак, і в цьому випадку поради щодо формування мотивації та щирого інтересу до занять не будуть зайвими.

  1. Не залишайте дитину на одинці з англійською. Цікавтеся, як саме проходить навчальний процес, які її успіхи та що їй подобається найбільше в заняттях.

  2. Правильно вибирайте курси. Спершу необхідно чітко визначити, який рівень володіння іноземною мовою у вашої дитини. Як правило, у першокласників базовий або початковий, тому і курси англійської мови в Києві підбираються відповідні. Учні випускних класів нерідко визначаються навчальним закладом, до якого хочуть вступити, ще до закінчення загальноосвітньої школи. Відповідно до їх планів можна вибрати загальний, повний або практичний курс англійської мови.

  3. Цікаві методи викладання і хороші вчителі. Мотивувати школярів повинні не тільки батьки, а й викладачі курсів англійської мови. Тенденції в навчанні іноземних мов постійно змінюються, з'являються нові методики і підручники. Переконайтеся, що вчителі мають достатній досвід і кваліфікацію, пройшли спеціальні курси викладання англійської мови та можуть підтвердити це відповідними сертифікатами і дипломами.

  4. Не забувайте про заохочення. Ваша дитина буде охоче відвідувати київські курси англійської мови, якщо бачитиме схвалення з вашого боку. У цьому випадку згодиться все: від слів похвали до спільного відвідування якого-небудь цікавого заходу.

Звичайно, кожна дитина – індивідуальна. І ви, батьки, як ніхто інший повинні знати, що послужить для вашого чада кращою мотивацією для вивчення англійської мови на курсах у Києві. Прислухайтеся до перерахованих вище порад, постарайтеся не допускати помилок і обов'язково підтримайте своїх дітей у такій нелегкій справі як вивчення англійської мови. За допомогою професійних викладачів і цікавих методик викладання англійської мови на обраних курсах ваша дитина обов'язково досягне успіху.

Курси англійської мови в Києві – сучасні методики навчання школярів

Ваші діти вже досягли 6-річного віку? Саме час замислитися про навчання англійської мови. Курси в Києві відкривають для них свої двері! Залишилося тільки вибрати ті, що вам найбільше підійдуть. Головне, щоб це були не звичні заняття, схожі на уроки, а захоплива подорож до країни, де ваших на дітей чекає багато чого цікавого. На курсах англійської в Києві Green Country вперше була впроваджена методика викладання за принципом «перевернутий урок». Що це означає? Лекції та заняття вдома за комп'ютером, а класні активності – на курсах англійської мови в Києві разом із друзями по групі. Така педагогічна методика максимально відповідає вимогам сучасного світу. Освоюючи англійську мову в будь-який зручний час, на самих курсах ваші діти застосовують отримані знання на практиці. І відбувається це у вигляді роботи над цікавими проектами і веселих ігор з викладачами, багато з яких – носії мови.

Курси англійської мови в Києві – сучасні методики навчання школярів
Чому варто записати вашу дитину на курси англійської в Green Country?

Метод «перевернутий урок» – далеко не єдиний козир курсів англійської в Києві Green Country. Ще одним потужним інструментом у створенні найбільш ефективного формату навчання англійської на київських курсах є метод age + level. Це векторний принцип підбору груп з урахуванням віку учнів, їхніх мовних навичок і, звичайно ж, цілей. Він особливо актуальний, коли справа стосується навчання англійської мови київських школярів віком від 6 до 16 років. Погодьтеся, що у першокласників і випускників абсолютно різні пріоритети. Використовуючи цю методику, ми створюємо сприятливі умови навчання, щоб наші курси англійської мови в Києві були ефективними і приносили задоволення учням.

 

Що ж ви отримуєте, зробивши вибір на користь наших курсів Green Country?

  1. Велика розмаїтість курсів англійської мови в Києві. Діти й підлітки у віці від 6 до 16 років можуть стати студентами комплексного курсу англійської мови, підвищити рівень розмовної англійської на київських курсах із носієм мови і підготуватися до ЗНО. Девіз курсів у Києві – англійська де завгодно і коли завгодно! Як ми цього досягаємо? За допомогою онлайн-курсу англійської, який передбачає дистанційне навчання в маленьких групах по 4-6 учнів. Навчання включає групові онлайн-зустрічі й 30 занять Self Study.

  2. Зручний графік занять. На курсах у Києві навчання англійської проходить одночасно для 430 груп дітей. Вони об'єднують студентів різних вікових груп, з різним рівнем англійської. Наша розумна система персонально дасть вам інформацію про розклад кожної з груп курсів англійської мови в Києві після того, як ви пройдете тестування. Ми надаємо можливість вдосконалити свої навички англійської на київських курсах як у будні, так і у вихідні дні.

  3. Найефективніші курси англійської мови в Києві за доступною ціною. Вартість курсів варіюється в діапазоні від 650 до 2800 гривень за семестр. Будь-які курси англійської прагнуть до того, щоб дати можливість випробувати найсучасніші та ефективні методики навчання англійської в Києві всім охочим. До того ж, ваша дитина може відвідати пробний урок. Це допоможе визначитися з тим, який саме курс англійської мови вибрати в Києві.

  4. Зручний особистий кабінет My GC для кожного студента. Мовні курси в Києві, як і смартфони, з кожним роком стають усе більш smart. Особистий кабінет My GC – це розумний простір для студентів та знак якості для батьків. Тут сучасні технології, новітні освітні концепції та сервіс 24/7 формують найефективніші курси англійської мови в Києві. З його допомогою учні наших отримують цілодобовий доступ до «живих» підручників 24 Easy Steps і Notes by Green Forest, системи онлайн-тренінгів Self Study і тестового модулю, що дозволяє перевірити і закріпити отримані знання. Також через My GC можна відстежувати свої успіхи на курсах англійської та ефективно організувати час. Тут надана повна інформація про план навчального курсу англійської мови та розклад занять. До речі, пропущені заняття теж фіксує, тож майте це на увазі. І нехай ваша дитина вчиться з радістю!

Тетяна Огородник

 

Дата публікації: 10 березня 2020