Багато батьків упевнені, що чим раніше вони віддадуть дитину на вивчення іноземних мов, тим розумнішою та більш просунутою вона буде. Вони наймають репетиторів, щойно чадо навчилося говорити рідною мовою. У цій статті ви дізнаєтеся, зі скількох років рекомендовані мовні курси для дітей, як правильно знайти підхід до дитини, як зацікавити її вивченням нової мови.

Також радимо прочитати розгорнуту статтю про курси англійської для дітей.

Який вік оптимальний для вивчення англійської?

Жоден фахівець точно не дасть відповідь на запитання, з якого віку дитині потрібно починати вчити англійську мову. Поріг індивідуальний – одні діти раніше починають говорити, швидше схоплюють нову інформацію, розвиток інших припадає на більш пізній термін. З досвіду педагогів, є дві теорії, коли краще віддавати дитину на дитячі курси англійської мови:

  1. У період від народження до 5-6 років. У цьому віці дитина несвідомо запам'ятовує нове, тож процес вивчення відбувається природно. Іноземна мова вчиться як рідна, дитина не боїться зробити помилку, на відміну від вивчення в школі. До того ж, у дошкільному віці у дітей прекрасна пам'ять, тому слова запам'ятовуються краще та швидше.
     
  2. Після 7 років, коли дитина усвідомлено підходить до процесу. Плюси такої теорії очевидні – чадо більш організоване, оскільки вже ходить до школи, де є свій режим. Рівень володіння рідною мовою – на рівень вище в порівнянні з дошкільним віком, що буде допомагати під час запам'ятовування нових слів і фраз. Дитина не відчуває труднощів з вимовою рідної мови, що полегшить завдання в англійській. У віці після 6-7 років дитина буде без проблем відвідувати дитячі курси англійської мови, її увагу легше сконцентрувати.
     

Який вік оптимальний для вивчення англійської?
Дитячі курси англійської мови – весело та пізнавально

 

Як ви можете побачити, переваг набагато більше у другої теорії, однак не варто забувати, що кожен випадок індивідуальний. Можливо, ваша дитина не буде відчувати труднощів під час відвідування мовних курсів для дітей у дошкільному віці.

Де і як вчити англійську мову?

Способів вивчення англійської мови зараз багато. Якщо ви твердо вирішили, що ваша дитина буде отримувати такі важливі навички і знання, ось кілька способів їх надбання:

  • Домашнє вивчення – підходить у тому випадку, якщо у батьків є хоча б базове / середнє знання англійської. Але вам потрібно бути готовим до складного і тривалого процесу, підготувати все заняття, залучати й мотивувати своє чадо.
     
  • Мовні курси для дітей – підходять із 3-4 річного віку. Це можуть бути й спеціальні центри раннього розвитку дитини, і спеціалізовані дитячі сади. Перевага дитячих курсів англійської мови – дитина не тільки вчить іноземну мову, але ще й спілкується з іншими дітьми. Конкурентне середовище спонукатиме її проявляти себе і заявляти про свої знання, що зберігає інтерес до освітнього процесу. А щойно знання дитини вийдуть на середній рівень, ви можете перемістити її в мовне середовище – наприклад, у табір.
     
  • Індивідуальне навчання – підходить для дітей від 7 років. У більш ранньому віці вони ще не вміють концентруватися на викладачеві, їхню увагу складно утримати, відповідно, такі заняття будуть малоефективними.

Вирішивши віддати дитину на мовні курси для дітей, індивідуально підбирайте таку систему, яка буде комфортною для вашого чада. Це не тільки дасть свій результат, але і послужить поштовхом для загального розвитку дитини.

Дата публікації: 12 грудня 2019