Шкільний вік – найбільш оптимальний і сприятливий для опанування іноземної мови. Навчання англійської мови школярів має бути максимально продуктивним, тому що дитина вчиться з нуля швидко й ефективно, а не виправляє помилки та не заповнює прогалини, за чим більшість дорослих звертається на курси.

Вивчення англійської в шкільному віці на курсах

Сучасна англійська для школярів – це не тільки робота за підручником, а багато інтерактиву. Діти працюють на онлайн-платформі, слухають аудіоматеріали з мовою носіїв, дивляться навчальні відео, проходять тести та ігри в додатках, а головне – постійно спілкуються, практикуючи розмовну англійську.

Домашка не забирає багато часу. Головне завдання дитини вдома – підготуватися до майбутнього уроку, щоб на занятті не знайомитися з теорією, а вже активно застосовувати всі знання на практиці, відпрацьовувати нові слова та правила.

 

Навчання англійської мови школярів
Вивчення англійської мови для школярів краще починати на курсах

Як має проходити навчання англійської школярів

Щоб заняття були по-справжньому ефективними та не перевантажували дитину, вони мають відповідати декільком пунктам.

  1. Мотивація дитини. У школярів до навчання англійської мови немає такої мотивації, як у дорослих. Дітям немає необхідності займатися своєю кар'єрою, вони ще не можуть усвідомити, що іноземна допоможе їм у майбутньому. Тому головне завдання батьків і викладачів – мотивувати чимось іншим. Наприклад, якщо на заняттях дитина буде грати з друзями та співати улюблені пісні англійською, то вона сама буде тягнутися до отримання знань у такий спосіб. Отже, кожному малюку потрібен свій мотиваційний підхід.
     
  2. Послідовність навчання. До 6 років немає сенсу вантажити дитину орфографією та граматикою. Першокласників можна навчати англійської за допомогою ігор, танців, віршиків і пісень. Єдина умова – матеріал має бути поданий послідовно від простого до складного.
     

     
  3. Вивчення англійської мови для школярів має бути добровільним. Категорично не можна змушувати дитину вчити англійську, особливо в початкових класах. Навчання може набриднути занадто рано, і в результаті всі уроки будуть спричиняти дискомфорт. Викликати інтерес до навчання прекрасно допомагають цікаві активні ігри. Через них малюки поступово пізнають світ і опановують нове.
     
  4. Дитина має почуватися якомога комфортніше. Деяким дітям зручно працювати з іншими учнями та викладачам на групових заняттях, комусь наодинці з учителем на індивідуальних уроках. Усе це залежить від характеру школяра. Якщо заняття будуть проходити природно та легко, то дитина швидко та якісно засвоїть матеріал.

Навчання англійської мови школярів - 2

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 24 березня 2020