Дошкільне та раннє шкільне дитинство – це ідеальний час для старту вивчення англійської. Дитячі уроки англійської мови мають бути комфортними, пізнавальними та мотиваційними. Вони мають прищеплювати дитині любов до іноземної. Тому на уроках англійської для дітей варто використовувати ігри, які точно зацікавлять малюків.

Методики дитячих уроків англійської мови

На сьогоднішній день уроки англійської мови для дітей діляться на п'ять видів.

  1. Весела англійська для дітей за методикою Зайцева. Методика передбачає ігри в кубики для дітей від трьох років. На цих кубиках зазначені слова та склади. Усі вони різні за кольором, вагою, а також звуками, які видають. За допомогою цієї методики малюк зможе опанувати нові знання з величезним задоволенням і цікавістю.

  2. Цікаві уроки англійської мови для дітей із використанням фігурок. У процесі такого навчання педагог розкладає перед хлопцями та дівчатами фігурки різноманітних предметів і тварин і називає їх. Діти повторюють, а потім малюють предмети й тварин, намагаючись пригадати їх назви.

 
  1. Англійська для дітей за методикою Домана. У цьому способі вивчення активно використовуються зорова пам'ять. Дітям дають картки, на яких вказано назву предмета й описано його значення. Такий метод навчання підходить для дітей від шести років.

  2. Цікаві уроки англійської для дітей за проєктним способом. Це свого роду шкільні заняття, які відрізняються тим, що вчитель підбирає тему залежно від інтересів дітей. Така методика підходить для малюків від чотирьох років.

  3. Цікаві уроки за комбінованою методикою. Складається з переваг всіх попередніх методик. Під час навчання діти малюють, грають і вивчають граматику.

Якими мають бути дитячі уроки англійської мови?

Як проводити веселі уроки англійської для дітей?

Обрати методики для веселих дитячих уроків простіше, ніж може здатися на перший погляд. Необхідно звертати увагу на вік дітей, а також на рівень володіння англійською та загального розвитку кожного з них. Дуже важливо, щоб дитині було весело, комфортно та цікаво займатися.

Товариським малюкам підійдуть дитячі уроки іноземної мови в групі, а сором'язливим дітям варто підбирати індивідуальні заняття з викладачем. Активним малюкам сподобається навчання через рухливі ігри, а спокійним щось медитативне.

Як і всі інші звички, вміння спілкуватися англійською мовою необхідно прищеплювати дитині поступово, але регулярно.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 14 січня 2021