Правильний і своєчасний початок навчання – це вже половина успіху. Коли варто починати навчати дитину іноземної мови? Як зробити, щоб вона полюбила заняття? Як проводити їх максимально цікаво та ефективно? Намагатимемося відповісти на ці запитання.

Англійська для малюків до шести років проходить легко і з задоволенням, якщо діти відчувають себе комфортно та можуть повеселитися в процесі. Звичайно, їм також потрібно розуміти, чому заняттям потрібно приділяти увагу. Для цього завдання на уроках мають бути пов'язані з їхнім повсякденним життям. Самі уроки мають проходити цікаво та не мають затягуватися: для малюків достатньо 15 хвилин на день.
 

Як проходить навчання англійської для малюків

  1. Навчання в ігровій формі. Гра – головний інструмент дитини в пізнанні світу. На такому уроці можна не тільки грати, а й співати, дивитися мультики, загалом, робити все, що так люблять діти.
     
  2. Послідовність дій. Навчання починається з найпростішого: алфавіт, рахунок, нескладні фрази про себе. Дитину вчать складати короткі речення, ставити й відповідати на запитання. Правила обов'язково підкріплюються прикладами та постійною практикою.
     
  3. Природність. Дитина займається в комфортній обстановці та вчиться говорити англійською про те, про що їй цікаво поговорити рідною мовою.
     
  4. Наполегливість. Під час навчання діти можуть втомлюватися й вередувати. Тому з ними працюють досвідчені педагоги, які допоможуть дитині повернутися до навчання, не травмуючи та не примушуючи її.
     
  5. Приємне дозвілля. Навчання малюків англійської мови має пробуджувати їх інтерес до іноземної, тому навчання в мовних школах для дітей викликає у них приємні емоції та не асоціюється з нудними заняттями.
     

Як малюки вивчають англійську
Для опанування мови більш важливою є вільна допитливість, ніж загрозлива необхідність

Що допоможе дитині в навчанні

  1. Відвідування курсів із викладачем. Групові заняття можна також доповнити індивідуальними уроками або ж відвідуванням мовного табору.
     
  2. Вивчення англійської в режимі онлайн. Сьогодні є величезна кількість різних курсів для навчання англійської мови не тільки дорослих, а й дітей. Обирайте дитячі онлайн-програми з великою кількістю позитивних відгуків.
     
  3. Вчимо англійську з малюками за допомогою мобільних додатків. Це неймовірно зручний вид вивчення англійської, який доступний завжди. Додатки переважно безкоштовні, до того ж так дитина може займатися в своєму темпі.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 7 липня 2020