З якого віку слід почати вивчення англійської мови, як обрати навчальний заклад та на що звертати увагу під час пошуку?

Зміст

  1. Англійська мова для малюків: з чого почати і коли?
  2. Курси англійської для малюків
    2.1. Цікаві факти про вивчення англійської для малюків
  3. Курси англійської для малюків у Києві: як вибрати?

З чого починати навчання дитини базових дисциплін, щоб вона була максимально підготовленою до дорослого життя і мала можливість розширити межі вибору своєї майбутньої професії? Зверніть увагу на англійську для малюків! Ні, це не жарт: чим більше мов знатиме ваша дитина, тим ширший буде її світогляд і більше можливостей у майбутньому. Будучи міжнародною мовою, англійська сприяє розширенню меж спілкування, трудових взаємин, можливостей для подорожей і знайомства з новими людьми.

Починати вивчення мови слід ще змалечку. Чим молодша дитина, тим більше шансів набути необхідних знань легко і невимушено, у грі або творчому процесі. Тому сучасні педагоги рекомендують приділити цьому питанню якомога більше часу. Маленька дитина вбирає максимум інформації, тому чим більше її буде закладено в такому віці, тим більше вірогідності, що в подальшому їй буде простіше і легше навчатися.

Англійська для малюків: з чого почати і коли слід віддавати дитину на курси
Англійську для малюків, як не дивно, вчити простіше, ніж у старшому віці

Сприйняття інформації маленькими дітьми набагато вище, ніж у дорослих. Саме тому курси англійської для малюків входять до переліку дисциплін, позначених у розпорядку дня сучасної дитини. Найголовніше в такому випадку – правильно підібрати курси і зацікавити дитину, залучити її до процесу і спонукати полюбити те, чим вона займається. І це суттєво полегшить навчання в подальшому – дитина пристосовується, налаштовується і поводиться відповідно в групі дітей.

Англійська мова для малюків: з чого почати і коли?

Щойно ваша дитина починає усвідомлено розмовляти рідною мовою, рекомендується підключати вивчення й інших мов. Чим молодша дитина, тим ефективніше вона запам'ятовує інформацію, вчиться думати іншою мовою і не відчуває дискомфорт від своєї вимови або неправильного використання слів.

Крім відвідування спеціалізованих курсів або занять з викладачами, необхідно розширювати перелік місць і вправ, які будуть залучені до процесу запам'ятовування англійських слів і речень. Закріплювати отримані знання допоможе англійська для малюків онлайн, яка є найбільш ефективною в тих випадках, коли дитині просто не хочеться в зайвий раз виходити із зони комфорту.

Процедура вивчення онлайн підходить не кожному, адже в даному випадку відсоток уважності все ж нижчий і немає «живого» контакту з людиною, яка спілкується з дитиною на рівних. До того ж дитина в силу свого віку не завжди може зрозуміти, що комп'ютер або гаджет призначений не тільки для розваг. Тому такий спосіб підходить в індивідуальних випадках і при хворобі.

Перелік помічників, які допомагають вивчати мову, різноманітний. І підбирати його слід залежно від здібностей дитини і її інтересів. Дуже добре у вивченні англійської для малюків допомагають сучасні мультфільми, головна мета яких – зацікавити дитину і залучити в процес.

Способи закріплення теорії досить різноманітні – від спілкування з носіями мови до перегляду навчальних мультфільмів по 10-15 хвилин на день для того, щоб діти мали можливість дивитися, слухати, запам'ятовувати. Для цієї мети підійдуть будь-які мультфільми – як навчальні з перекладом, так і повністю англомовні.

Отже, вивчаємо англійську для малюків за допомогою мультфільмів.

  1. Dave and Ava – один із найяскравіших мультфільмів, популярний за кордоном. Створений львівськими аніматорами для англомовної аудиторії з метою сприяння навчанню англійської мови для малюків. Його переглянули вже понад 30 000 000 разів. Наші малюки теж від нього в захваті: барвиста анімація, чітка дикція героїв і досить прості мелодії і тексти пісень сприяють суттєвому поліпшенню вимови і допомагають запам'ятати цифри, алфавіт, нові слова.
     
  2. Гоу, Дієго, гоу! – прекрасний розвивальний мультфільм, який знайомить дітей з навколишнім світом і в процесі перегляду навчає новим англійським словам. Подобається всім дітям, що обожнюють пригоди Даші і черевичка, тільки в цьому мультику друг Даші – Дієго з сестрою Алісією, які подорожують світом і знайомляться з різними тваринами, птахами і комахами.
     
  3. Gogo loves English – мультфільм дракончика, який прилетів з іншої планети та якому необхідно вивчити мову, щоб вільно спілкуватися з новими друзями. Мова мультфільму – англійська з титрами, тому він підійде в тих випадках, коли дитина вже хоч трохи розуміє її і може вловити, про що в мультику йдеться. Яскраві герої, цікаві ситуації і позитивний герой полегшують процес розуміння та вивчення мови.
     
  4. Мяу-мяу – Zoo! – пізнавальний, веселий, цікавий дитячий мультфільм, який знайомить дітей з різноманітними тваринами. Разом з собакою Додо і його подружкою малюки зможуть вивчити нові слова, а цікавий сюжет мультфільму посприяє цьому. Завдяки постійній зміні картинок, новим героям і сюжетам у мультфільмі можна значно поповнити запас англійських слів і висловів.

Чому вивчення англійської для малюків за мультфільмами настільки ефективне?

  • У процесі навчання використовуються доступні для розуміння і прості для вивчення слова і фрази, які часто повторюються в наступних серіях. Прості пісеньки також допомагають засвоювати мови.
     
  • Подача інформації здійснюється поступово від легких до більш складних слів і словосполучень. У перших серіях зазвичай вивчають алфавіт, цифри, найрізноманітніші слова, що часто зустрічаються в побуті.
     
  • Супровід теорії з візуальним прикладом дозволяє побудувати асоціативний ряд, згадати слово при появі знайомої картинки. Яскраві герої мультфільмів і їх дії сприяють запам'ятовуванню нових слів.

Тільки при створенні комфортної обстановки і відповідної атмосфери для учнів або студентів у навчальному просторі можна досягти бажаних результатів. Це головне правило сучасних тренінгів та курсів. Не оминає це правило і курси для зовсім маленьких! Якщо в закладі створена комфортна атмосфера, затишок і вільний простір для творчості, дитині буде простіше і легше адаптуватися.

Розглянемо головні чинники, що визначають комфорт для дитини.

  1. Безпека. Якщо дитина відчуває себе спокійно, розслаблено і в безпеці – то нічого не заважає навчальному процесу. Вона має довіряти своєму оточенню, адже від цього залежить концентрація її уваги на уроках.
     
  2. Спокій. Нічого не має відволікати увагу дитини, ніякі сторонні звуки, шуми або розмови. Від цього залежить зосередженість, а також сприйняття інформації.
     
  3. Зацікавленість. Чим веселіше й активніше будуть проходити уроки, тим більше шансів, що дитина запам'ятає нові слова і речення. Час проведення занять не має перевищувати 15 хвилин.

Популярність англійської для малюків продиктована її затребуваністю в багатьох країнах світу, а також фактом визнання мовою міжнародного спілкування. Можливість значно розширити межі навчання і скористатися пропозиціями за кордоном дозволяють сучасній молоді активно використовувати цей шанс і не тільки здобувати освіту за кордоном, але і працювати там же. Саме тому вибір саме англійської очевидний.

Курси англійської для малюків

Знаєте, що може значно вплинути на бажання і зацікавленість вашої дитини і далі відвідувати уроки англійської для малюків? У цьому допоможе правильний підбір курсів, уроків або приватного викладача, який зможе прищепити любов до англійської. Сучасні методики навчання дітей дозволяють максимально зацікавити і залучити дитину до процесу, і залежить це від викладача і його команди.

Завдяки сучасним розробкам у сфері навчання дітей підібрати найбільш оптимальну методику для досвідченого вчителя не буде складно. Після першого ознайомчого заняття він вже з легкістю може визначити оптимальний навчальний курс для кожної групи дітей. Справжні професіонали ніколи не повторюються, не працюють за єдиним шаблоном з усіма і не намагаються кожну групу вести по одному і тому ж навчальному маршруту. Все розробляється і продумується індивідуально для кожної групи і навіть малюка.

Саме тому, вибираючи англійську для малюків, орієнтуйтеся на професіоналізм викладачів та відгуки про них. Розподіл дітей за віковими категоріями надає можливість об'єднати їх за інтересами, особливостям вивчення конкретної тематики і розвитку. І, мабуть, найважливішим є перший урок англійської для малюків, який або залучить малюка в навчальний процес, або відштовхне його. Саме тому приділіть цього моменту увагу.

Курси англійської для малюків
Уроки англійської для малюків розробляються під кожну дитину та її особливості в навчанні

Для поліпшення запам'ятовування поданого на курсах матеріалу можна придбати різноманітні ігри з картками, на яких написані англійські слова з пояснювальними картинками для домашнього користування. Ці ігри особливо подобаються малюкам, які люблять поєднувати візуальні гри з навчанням. Залучайте в ігровій та навчальний процес всіх домочадців і навіть тварин. У такому випадку відсоток освоєння матеріалу суттєво підвищиться. Не втрачайте можливість повторювати англійську на прогулянці, в гостях або під час обговорення недавніх подій з дитиною.

Що необхідно знати, віддаючи дитину на заняття з англійської.

  1. Для того, щоб діти не забували теорію і не розгубили навички спілкування іноземною мовою, курси англійської для малюків проводяться двічі-тричі на тиждень.
     
  2. Кожен окремий урок зазвичай присвячується одній тематиці з використанням відповідних картинок, віршів, пісень та ігор.
     
  3. У процесі навчання дітей викладач підбирає певну методику подачі інформації виходячи з особливостей кожної групи і характеру дітей зокрема.

Процес підготовки дитини до вивчення англійської мови з боку батьків полягає в підготовці зошитів і ручок. У деяких випадках все це вже є в кабінеті, і приносити нічого не треба. Викладачі готують набір інформаційних, тематичних і навчальних матеріалів, серед яких – картинки, відео, мультфільми, аудіофайли та наочні матеріали.

Для зручності й повторення багато викладачів рекомендують заводити спеціалізований словник, в який будуть вписуватися англійські слова і навіть невеликі речення. Поки малюки не вміють писати – це будуть робити викладачі, щоб батьки з дітьми могли повторювати пройдений матеріал вдома. Коли діти навчаться писати самостійно – це буде додатковою вимогою навчального курсу.

Головною особливістю професійних курсів є не просто вивчення мови, що складається з окремих слів – назв різних тварин, рослин, квітів, днів тижня або інших навколишніх предметів, – а тактика! Необхідно не просто вивчати окремі слова, які потім скласти в речення буде нереально, а використовувати для цього дієслова, прикметники, а також інші частини мови.

Малюкам це буде складно на початковому етапі, однак складати правильно найпростіші словосполучення, ставити запитання – це важливий етап вивчення нової мови і можливість вести діалог. Англійською слід повторювати ті самі висловлювання і фрази, за допомогою яких ви спілкуєтеся щодня рідною мовою, і в такому випадку процес дуже прискориться, з'явиться розуміння того, для чого дитина це робить.

Знаєте, що найважливіше? Це те, що дитина не усвідомлює загальну «складність» вивчення мови, яку розуміють дорослі. Вона просто не розуміє, що це важко, і тим самим не позбавляє себе деякого відсотка мотивації. Вона просто вивчає нову мову – і все. Як тільки вона починає дорослішати – розуміння складності процесу приходить саме по собі: з'являються відмовки і небажання відвідувати уроки.

Цікаві факти про вивчення англійської для малюків

  • Найкращий вік для навчання малюків англійської мови, на думку педагогів-дослідників, – 4-6 років.
     
  • Для збереження уважності й зацікавленості заняття має тривати не більше 30 хвилин.
     
  • Діти, які вивчають фонетику (вимова й окремі звуки) до 5 років, розмовляють іноземною мовою без акценту.
     
  • Занурення дітей у мовне середовище значно допомагає засвоїти інформацію. Для цих цілей використовуються спеціальні ігри, сценки, вірші, пісні.
     
  • Вивчати слова можна в будь-якому віці. Можна поставити перед собою мету і щодня вчити по 5-10 слів.
     
  • Вивчення англійської для малюків у групі до 5-8 осіб сприяє ефективному засвоєнню матеріалу, розвиває комунікативні здібності.
     
  • У малюків набагато більше часу для вивчення предмета, адже у них немає домашніх завдань зі школи, університету або необхідності йти на роботу. Вони можуть присвячувати вивченню мови будь-яку кількість часу.

Курси англійської для малюків у Києві: як вибрати?

Процес підбору будь-яких курсів для батьків завжди досить складний, особливо якщо серед знайомих немає пар з дітьми, які б вже пройшли ці етапи й підказали щось. Доводиться підшукувати інформацію в інтернеті, читати численні відгуки, цікавитися у людей, які відвідують курси. У цьому допомагає інтернет і різноманітність відгуків від відвідувачів курсів. Обов'язково читайте негативні відгуки. Часто саме вони відображають реальний стан справ, оскільки позитивні можуть писати і самі співробітники навчального закладу.

Шукаєте відповідні курси англійської для малюків у Києві? Вивчіть кожну пропозицію в мережі або рекомендованих знайомими і друзями – і вибирайте з кращих! Вибираючи школу, не забудьте враховувати її географічне положення, і якщо у вас немає нянь або бабусь з дідусями, пам'ятайте, що вам особисто доведеться відводити і забирати дитину, а це значить – територіально школа має знаходитися в найближчій доступності. Якщо є автомобіль, то географія пошуку істотно розширюється.

Отже, етапи вибору курсів.

  1. Визначте для себе мету, яку ви ставите перед собою і своєю дитиною, віддаючи її на курси. Це буде вивчення мови для себе, для відвідування культурних заходів англійською або необхідність у повноцінній мовній практиці для подальшого навчання за кордоном.
     
  2. Визначте відповідну методику, яка на ваш погляд буде найбільш доступною і прийнятною для вашої дитини. Порівняйте переваги і недоліки кожної з методик, послухайте тих, хто вже пройшов навчання за певними методиками.

Визначте головні критерії вибору курсів:

  • викладачі;
  • наявність ліцензії;
  • методика;
  • групи.

Від якості та особливостей подачі інформації залежить результат. Від наявності ліцензії залежить відповідність встановленим у державі вимогам, а також певна безпека дітей і спокій батьків. Методика подачі англійської мови малюкам впливає на результат, а кількість дітей в групах сприяє більш комфортному проведенню часу.

Знаючи непосидючість сучасних малюків, приходимо до висновку, що їх слід зацікавити чимось досить цікавим, незвичайним і цікавим. Саме тому вибір способу викладання і професійного викладача є важливим етапом освоєння англійської для малюків. Саме здатність зацікавити їх є найголовнішою, адже важливо завоювати довіру, викликати інтерес і спонукати брати активну участь у процесі.

Головне завдання викладача в такому випадку – так подати англійську мову малюкам, щоб викликати інтерес і бажання далі вивчати її, брати активну участь у процесі і запам'ятовувати матеріал. Ще одне завдання викладача – перевіряти, що дитина встигає засвоїти. В даному випадку потрібна освіта не тільки педагога, але і психолога, адже сучасні діти можуть замкнутися в собі і не відповідати на запитання або навпаки багато говорити не по справі. Важливо спрямувати розмову в потрібне русло.

Курси англійської для малюків у Києві: як вибрати?
Англійську для дітей молодшого віку краще вибирати в ліцензованій школі

Вибір школи англійської мови має ґрунтуватися на декількох фактах: наявності відповідних ліцензій у школи, забезпеченні максимальної безпеки життя і здоров'я дітей в приміщенні, де будуть проводитися уроки, а також наявності методики навчання малюків англійської мови. Зазвичай всі ці питання повинні озвучуватися на етапі знайомства батьків з навчальним закладом та його персоналом.

У багатьох подібних школах в літній період часу функціонують курси вивчення англійської влітку у вигляді дитячих таборів, де в процесі ігор, відпочинку і розваг діти спілкуються англійською, згадують пройдений за рік курс і вчаться спілкуватися в невимушеній обстановці – на відпочинку.

Багато сучасних курсів пропонують спілкування з носіями мови, які працюють саме в такій обстановці – без істотного навантаження на дитину. Вивчення здійснюється в колі інших дітей, на прогулянці, під час відвідування музеїв, розважальних центрів або прогулянці на свіжому повітрі – в парковій зоні, наприклад.

Якщо ви вивчали мову, вмієте спілкуватися нею і точно знаєте, що рівень вашої англійської досить хороший, за вимовою в тому числі, – спілкуйтеся з дітьми поза навчальними курсами. Якщо ж ви чули пару слів, не володієте достатніми знаннями або самі смієтеся над своєю вимовою – краще не намагатися розмовляти з дитиною, перекручуючи слова і вимову. Залиште цей процес професіоналам.

І не забувайте: вчимо англійську з малюками вдома – повторюємо, уточнюємо, співаємо пісні і рахуємо тільки в тому випадку, якщо у дитини є настрій. Не рекомендується змушувати дитину вивчати мову в покарання за проступки або через її небажання. Не рекомендується наполягати без потреби на повторенні пройдених слів. Створіть умови для того, щоб їй самому захотілося повторювати пройдений матеріал.

Дата публікації: 24 березня 2020