Вивчати англійську мову з раннього віку важливо правильно й послідовно. Спостерігайте за дитиною і не змушуйте її займатися, якщо вона не хоче сама. По-хорошому англійська мова для малюків починається з правильно підібраних курсів.

 

Вивчення англійської для малюків: з чого та коли починати
Вчити мову з дітьми можна з раннього віку

Англійська для малюків: з чого почати?

Вивчення англійської для малюків почати варто за принципом вивчення рідної мови. Дитина ще не вміє читати і з нею марно вчити правила граматики. Лексичний запас англійської з малюком можна набирати паралельно з запасом української. Називайте предмети, співайте пісеньки, дивіться мультфільми та грайте. Перетворіть вивчення англійської на захопливий процес. Не перевантажуйте малюка, займайтеся по 10-15 хвилин, можна кілька разів на день. Дитина втомилася або не хоче вчитися? Відкладіть заняття, щоб не відбити інтерес і бажання пізнавати нове. 

  1. Починайте з ігор 

Візьміть кілька ігор з використанням англійської на озброєння. Бажано, щоб це були рухливі ігри. Можете вводити англійські слова в улюблені ігри малюків. Наприклад, якщо дитина грає з ляльками або машинками, називайте предмети англійською, складайте історії або діалоги. Розвивайте уяву і вчіть нові слова разом.

  1. Віршики та пісеньки

У мережі можна знайти безліч легких віршів для найменшеньких іноземною. Вивчайте їх разом. На YouTube також величезна кількість пісень для дітей. Співайте з дитиною і дивіться супроводжувальні відео, щоб розуміти зміст тексту й копіювати правильну вимову.

  1. Книги

Розглядайте барвисті книги з малюком і вчіть слова. Це можуть бути як віммельбухи з безліччю картинок без текстів, за якими можна складати свої історії, так і книги з простим текстом англійською. 

Англійська для малюків: як вчити?

Англійську для малюків варто вчити у формі гри, не роблячи акцент на тому, що це навчання. Не змушуйте маленьку дитину довго сидіти за столом, вивчаючи іноземну мову. Все має відбуватися природно. Не знаєте англійської самі? Пошукайте курси з хорошими відгуками, які набирають дітей із раннього віку. Підберіть для дитини той варіант, який буде їй комфортним і цікавим.

Вивчення англійської для малюків: з чого та коли починати - 2

 

Англійська для малюків: з якого віку починати? 

Питання, з якого віку починати вчити англійську для малюків, залишається відкритим для багатьох експертів. Усе залежить від індивідуальних особливостей дитини. Ви можете починати вчити мову до року самостійно, а на курси віддати вже років із шести. На курси англійської для найменших варто приходити і батькам. Так малюк буде більш впевненим і не злякається нової обстановки або чужих людей. 

 

Олена Задворна

 

Дата публікації: 8 квітня 2021