У кожної дитини є схильність до вивчення іноземних мов. Діти з легкістю вбирають в себе все те, що бачать або чують навколо себе. І саме в перші 6 років життя корисно відвідувати уроки англійської для малюків, які закладають міцний мовний фундамент і формують ставлення дитини до навчання в цілому.
 

Якими мають бути уроки англійської для малюків
Люди, які з легкістю вивчають іноземні мови, найчастіше володіють сильним характером (Карл Людвіг Бьорне)

Переваги раннього вивчення

  1. На англійську для малюків можна відводити багато часу, адже дитина поки не вчиться в школі та не завантажена іншими предметами.
     
  2. Діти, які пройшли уроки англійської для малюків, часто можуть похвалитися більш чистою та правильною вимовою, ніж їхні однолітки, що почали навчання вже у школі.
     
  3. Батьки можуть навчати дітей за допомогою ігор – і заодно підтягнути свою англійську. Такий спосіб ефективний у будь-якому віці та для будь-якого рівня знань.
     

Що мають включати в себе англійські уроки для малюків?

  1. Логічно починати англійські уроки для малюків із вивчення літер і звуків. А після того як знайомство з алфавітом вже відбулася, можна ускладнювати дитині завдання: нехай вона вчиться читати й записувати короткі слова, шукати навколо себе іграшки та об'єкти, які починаються на певну букву, тощо.
     
  2. Доповнюйте уроки переглядом мультфільмів. Це прекрасний спосіб привчити дитину до аудіювання та поповнити словниковий запас.
     
  3. Співайте пісні разом із дітьми. Тут немає конкретних правил і порад. Достатньо просто обирати спеціальні навчальні пісні, які подобаються дитині, розучувати слова та співати. За допомогою таких вправ ви розширите лексичний запас такими темами як іграшки, тварини, розміри, фігури, продукти, кольори тощо. Величезна кількість дитячих англомовних пісень також доповнюється кумедними рухами.
     
  4. Грайте в школу. Коли в ролі вчителя виступає сама дитина, під час пояснення правил або значення слів вона ще краще запам'ятовує матеріал.
     
  5. Працюйте з картками. Важливість використання карток у вивченні англійської мови важко переоцінити. Вони допомагають засвоїти англійську як дітям, так і дорослим. Їх можна зробити самостійно, купити готовий набір або знайти у спеціальних додатках для смартфонів.
     
  6. Цікаві заняття для вивчення англійської – це спільне рукоділля. В інтернеті є величезна кількість різних відеоінструкцій, як змайструвати певний виріб разом із дитиною. Дивлячись англомовне відео, ви можете малювати, клеїти, вирізати й одночасно вивчати нові слова англійською. Переклад багатьох предметів можна навіть не шукати в словнику, адже на відео їх будуть показувати.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 18 лютого 2020