Навчальні ігри для дітей на курсах англійської – чудовий спосіб зрозуміти й закріпити новий матеріал, а також зробити навчання цікавим. Інтерактивні уроки на курсах англійської мови для дітей у Києві в ігровій формі – це сукупність методів, які передбачають активну участь студентів у процесі навчання. Такі заняття проходять за допомогою: 

  • командної роботи в групах; 
  • використання аудіо та відео на курсах;
  • застосування на практиці щойно вивченого матеріалу. 

Уроки для дітей на курсах англійської мови в Києві побудовані в такий спосіб, щоб заохочувати учнів бути активними, висловлювати свою думку та максимально використовувати теоретичні знання. Під час ігрових завдань поліпшуються не тільки всі навички, а й зростає інтерес до занять з англійської, мотивація ставати кращими, командний дух і свобода самовираження. Бути частиною чогось цікавого та нового й отримувати похвалу – найважливіше для дітей. 

Зміст 

1. Курси англійської мови для дітей у Києві: три найефективніші способи спонукати дітей більше говорити в класі
2. Ігри для поліпшення всіх навичок і запам'ятовування лексики англійською мовою
3. Найкращі способи мотивувати дітей вчитися на курсах і бути активними під час уроків англійської мови 

У статті ми докладніше розглянемо інтерактивні навчальні ігри та методи, які допомагають дітям зосередитися на вивченні англійської. 
 

Курси англійської мови для дітей у Києві: три найефективніші способи спонукати дітей більше говорити в класі

Думаючи про освіту, батьки переймаються, що їм буде важко пояснити дітям, чому вона важлива та потрібна. Іноді доводиться вдаватися до різних хитрощів, щоб змусити дитину вчити англійську мову на курсах. Такі методи в результаті втрачають свою ефективність. Тому найкращим рішенням буде записати дитину на індивідуальні або групові заняття з досвідченим викладачем, який надихатиме вчитися. У такому випадку навіть після занять на курсах англійської мови для дітей у Києві вони будуть із задоволенням практикуватися та демонструвати свої успіхи батькам вдома.
 

Курси англійської мови для дітей в Києві – навчання через гру
Є багато шкіл, які допомагають перетворити вивчення англійської мови на улюблене заняття 

Наведемо кілька прикладів інтерактивних та ігрових методів для вивчення англійської мови, які використовуються в класі під час роботи з дітьми.

1. Активне обговорення – вчитель ставить запитання з певної теми та розбиває студентів на пари. Дітям дається деякий час, щоб вони могли знайти рішення, сформулювати відповідь англійською мовою, а потім кожен може поділитися своєю думкою. Діти максимально залучені в тему уроку, спілкуються та практикуються в англійській.

2. Квести та змагання – групові заняття з використанням ігрових застосунків дуже сподобаються сучасним дітям, які не випускають гаджети з рук. Це не тільки весело, але й корисно для генерації творчих думок у дітей. Малюки вчаться працювати разом і вчитися одне в одного. Додатки, які використовуються на уроках:

  • quizlet.com – ресурс із модулями та картками, іграми й іншими навчальними інструментами;
  • kahoot.com – безкоштовна ігрова навчальна платформа, яка допомагає зробити вивчення англійської мови захопливим. 

3. Buzz-сесії – це короткі інтерактивні обговорення, які впроваджуються в заняття з англійської мови для дітей на курсах у Києві. Діти інтенсивно обговорюють тему, запропоновану вчителем. Потім кожна підгрупа ділитися своїми висновками.

На курсах англійської мови для дітей у Києві студенти покращують не тільки свої мовні навички та знання, а й вчаться спілкуватися, не боятися висловлювати свою думку і ставити запитання. Тому використання сучасних навчальних матеріалів, ігрових платформ і інтерактивних методів навчання – це правильний і ефективний спосіб зацікавити дитину у відвідуванні курсів.
 

Курси англійської мови для дітей в Києві – навчання через гру - 2
Підтримка батьків дуже важлива, тому беріть активну участь у навчанні

Ігри для поліпшення всіх навичок і запам'ятовування лексики англійською мовою 

Працюючи з дітьми, викладачі курсів намагаються зробити так, щоб навчання не нагадувало навчання. Якій дитині такі уроки не сподобаються? Навчальні ігри, такі як кросворди, бінго, головоломки, ігри на пам'ять, приносять багато задоволення учням курсу. 

Розглянемо кілька ігор, які викладачі можуть проводити на заняттях.

  1. Name game – хороший спосіб почати урок. Ідеально підходить для першого уроку, щоб допомогти викладачеві познайомитися з класом, а студентам запам'ятати імена одне одного. Як у це грати? Учитель просить дітей вимовити своє ім'я й одну зі своїх улюблених речей англійською мовою. Коли представляється наступний учень, він повинен спочатку назвати ім'я попереднього. Для старших дітей гру можна ускладнити, встановивши правило, згідно з яким їхні улюблені речі мають починатися з тієї ж букви, що й ім'я.
     
  2. Шаради – ця гра популярна серед дітей різного віку. Використовуючи набір карток із зображеннями тварин, рослин і так далі, учень мовчки показує об’єкт, поки інші діти вигукують англійською те, що, на їхню думку, є відгадкою. Шаради можуть бути адаптовані для вивчення практично будь-якої лексики англійською мовою. 
     
  3. «Встань, якщо ти...» – ця гра найкраще підходить для великої групи. Викладач вимовляє англійською будь-яку фразу, наприклад: «Встань, якщо ти в шортах», – і всі, хто надів шорти, повинні піднятися. Наступні речення говорять діти по черзі. Цю гру можна легко адаптувати до будь-якої лексичної теми, яку вивчає клас. Ви можете говорити не тільки про одяг, кольори, а й дні народження, хобі та вподобання. 
     
  4. Гра з картками для запам'ятовування нових слів англійською мовою. Викладач кладе картки з лексикою лицьовою стороною донизу, діти відкривають їх по черзі та складають історію, використовуючи дані слова. Діти люблять цю гру, вона може зацікавити навіть незосереджених учнів. 
     
  5. «Знайди колір» – легкий спосіб вивчити кольори англійською мовою, гра надзвичайно популярна серед дітей. Скажіть учням: «Знайдіть що-небудь блакитного кольору». Діти ходять по кімнаті й торкаються всіх предметів у класі блакитного кольору. Це одночасно й розминка, і занурення в процес. Крім того, гра допомагає встановити контакт із іншими учнями та згуртувати дітей. 

Неправильно, коли учні просто «відсиджуються» на уроці, дивлячись у вікно. Інтерактивність на уроках перетворює клас на захопливу гру. Тому вчителі курсів англійської мови використовують методи й інструменти для стимулювання та мотивації дітей. 
 

Курси англійської мови для дітей в Києві – навчання через гру - 3
Діти повинні займатися не тільки на курсах англійської мови з вчителем, але і вдома з батьками 

Найкращі способи мотивувати дітей вчитися на курсах і бути активними під час уроків англійської мови 

Якщо вчитися на курсах цікаво, діти завжди з нетерпінням чекатимуть наступного заняття. Любов до навчання, як і зацікавленість вашої дитини, слід розвивати й заохочувати. Це те, що надихне їх вчитися більше, рости та вдосконалюватися протягом усього життя. Заняття з англійської мови на курсах не мають бути нудними. Ось чому в Green Country ми вважаємо, що навчання завжди має відповідати декільком правилам.

  1. Потрібно мотивувати дітей вчитися самостійно – коли стрес і тривога повністю виключаються з навчального процесу, мотивація природно зростає. У всіх дітей різні здібності та підходи до вивчення англійської мови, кожен знаходить для себе комфортний спосіб запам'ятовувати нову інформацію.
     
  2. Діти дуже допитливі та відкриті до всього нового, завжди хочуть дізнатися більше. Хороші викладачі заохочують їх ставити запитання, зупинятися на незрозумілих моментах, допомагають боротися зі страхом зробити помилку, щоб діти отримували задоволення від занять. 
     
  3. Навчання тільки за актуальними та сучасними навчальними матеріалами для дітей. На уроках не має бути застарілих підручників, потрібно використовувати аудіо та відео, мобільні додатки та практикувати інтерактивні завдання. 
     
  4. Діти повинні бути розслабленими, а не хвилюватися через помилки. Тож навчанню за допомогою ігор – так! Коли вчитися весело, легко полюбити англійську і прагнути до гарних результатів. 

Невипадково Green Country перетворює навчання на захопливу пригоду. Ми хочемо, щоб заняття були веселими, цікавими, ефективними та доступними для всіх студентів курсу.

Батьки, приєднуйтесь до ваших дітей! Ваша роль в освіті дитини дуже важлива. Після уроків дитина обов'язково захоче з вами поділитися отриманими знаннями, тому слухайте уважно. Грайте з дітьми в ігри, які допоможуть закріпити отримані знання, запам'ятати якомога більше слів англійською мовою і практикуватися. Не тільки спостерігайте, але й беріть активну участь у навчанні вашої дитини. 

 

Анна Огородник

 

Дата публікації: 5 січня 2021