У наші дні вивчення іноземних мов не проходить у звичній класній обстановці. Сучасні дитячі курси англійської мови розроблені з урахуванням інтересів маленьких студентів. З'явилося безліч методик і стратегій навчання, а також матеріалів для читання, аудіювання та розвитку інших навичок, які викладачі можуть використовувати на своїх заняттях. 

Зміст 

  1. Як вчити нові слова на курсах англійської мови для дітей
  2. Заняття з англійської мови на курсах з акцентом на читання і тренування навичок письма
  3. Курс розмовної англійської мови з використанням ефективних комунікативних методик
     

Курси англійської мови для дітей – захопливі методи навчання


Курси англійської мови підходять тим, хто хоче підвищити свій рівень і поліпшити свої навички. Створення невимушеної атмосфери сприяє подоланню бар'єрів між студентами і викладачем. А велика різноманітність курсів англійської мови, безліч навчальних програм і освітніх ресурсів допомагає знайти найкращий варіант.  

Займаючись на мовних курсах англійської, діти можуть самі планувати свій освітній процес, який буде повністю відповідати їхньому рівню, інтересам і поставленим цілям. 
 

Як вчити нові слова на курсах англійської мови для дітей

Немає універсального способу розширити словниковий запас і запам'ятати нові англійські слова на все життя. Кожен повинен знайти те, що йому підходить. Курси англійської мови для дітей – це хороша можливість регулярно отримувати нові знання. Головне – правильний підхід до процесу. Учням на курсах потрібно проявити терпіння, поставити реальні цілі й не забувати хвалити себе навіть за невеликі досягнення. Навчитися нового можна, навіть якщо здається, що часу на курси і додаткові заняття зовсім немає. А щоб дітям на курсах англійської мови було простіше створити свою стратегію навчання, можна спробувати такі способи.

  1. Техніки запам'ятовування англійських слів. Однією з найпопулярніших методик запам'ятовування, яка використовується на курсах, вважається мнемоніка. Метод включає десятки способів запам'ятовувати все, що потрібно. Вчитися за таким методом дітям буде дуже цікаво, оскільки потрібно створювати асоціації між словами або вигадувати абревіатуру. Розглянемо приклад зі словом store (магазин): потрібно піти в store, щоб купити spaghetti (спагеті), tomatoes (помідори), olives (оливки), rice (рис), eggs (яйця). Якщо практикуватися регулярно, то діти з легкістю знаходитимуть креативні та корисні зв'язки. 

  2. Запам'ятовувати англійські слова в контексті. Замість того, щоб складати списки випадкових слів, слід об'єднати їх в речення. Так діти не тільки вивчать слова, але і запам'ятають, як їх використовувати в житті. 

  3. Вчитися на реальних життєвих ситуаціях. Фільми, телешоу, книги, подкасти або пісні – це не тільки джерела найпоширеніших слів. Вони також можуть допомогти запам'ятати англійську лексику, тому що діти будуть асоціювати її з певною сценою, людиною або реальними випадками з життя. На курсах англійської мови діти регулярно дивляться відео і фільми, а після перегляду діляться враженнями з викладачами. 

  4. Зосереджуватися на корисних словах. Не потрібно витрачати час і сили даремно. Дітям краще вчити лише найпотрібніші слова. Чим практичніші та популярніші ці слова, тим легше їх вивчити, і діти будуть використовувати їх частіше.

  5. Вчити слова інтерактивно. Дітям корисно не тільки вчити слова за картками або списками, але також слухати, вимовляти їх вголос, писати і виконувати цікаві інтерактивні вправи. 

  6. Не запам'ятовувати тільки переклад. Мовні школи для дітей намагаються вивести вивчення англійської мови на новий рівень. Вчителі на курсах англійської мови прищеплюють учням звичку не тільки перекладати слова рідною мовою, але також пояснювати їх значення англійською.
     

Курси англійської мови для дітей – захопливі методи навчання - 2
Дітям варто не тільки вчити нові слова на курсах англійської мови, а й регулярно повторювати їх вдома після занять

Всі діти вчаться по-різному. Якщо ви ще не знаєте, який метод підходить певній дитині, спробуйте якомога більше різних способів: картки, програми, ігри або стікери. 

Заняття з англійської мови на курсах з акцентом на читання і тренування навичок письма

На курсах англійської мови навички читання і письма дитини поліпшуються швидше за допомогою спеціальних технік. Спробуйте методи побіжного перегляду або сканування тексту (skimming or scanning). Skimming – це коли ви дуже швидко читаєте текст, щоб отримати загальне уявлення, про що він, а scanning – це коли ви переглядаєте текст, щоб знайти конкретну інформацію. Щоб навчити дітей швидше читати англійською, розвиваючи навички швидкого перегляду і сканування, дотримуйтесь наших рекомендацій.

  1. Обмеження за часом. Використовуйте таймер зворотного відліку, щоб встановити обмеження за часом, коли дитина читає щось вперше. Це хороший спосіб не зациклюватися на пошуку незнайомих слів – потрібно зосередитися тільки на ключових словах і фразах, щоб зрозуміти загальне значення тексту. Важливо встановити обмеження за часом як для побіжного перегляду, так і для сканування тексту. Дайте лише кілька секунд на абзац, бо під час сканування потрібно знайти і зосередитися тільки на ключовій інформації. 

  2. Позначки в тексті. Під час читання з обмеженим часом будуть зустрічатися цікаві слова, які дитина захоче додати до свого словникового запасу. Їх потрібно просто підкреслити під час читання, щоб повернутися до них пізніше і записати в словник. 

  3. Читання в зворотному порядку. Спочатку потрібно шукати ключові слова внизу тексту, а потім рухатися вгору. Це працює тільки для сканування, але це дієвий спосіб читати швидше.
     

Курси англійської мови для дітей – захопливі методи навчання - 3
Регулярні заняття на курсах англійської мови і вдома прокачають навик читання до 80 левелу

Навички письма англійською мовою можна поліпшити, якщо виконувати лише кілька простих дій.

  1. Правопис англійських слів. Діти повинні знати, як правильно писати, тому що в англійській мові неправильне написання змінює сенс слів і контексту. Наприклад: bare (голий) і bear (ведмідь) звучать однаково, але мають абсолютно різне значення. Практикуйте правопис за допомогою карток і перевіряйте дітей. 

  2. Правила граматики англійської мови. Покращити навички письма за допомогою вивчення граматики можна набагато швидше. Якщо дитина знає правила, знає способи, як перевірити себе, помічає помилки в чужих текстах, то ніколи не зробить їх сама. 

Писати англійською мовою буває непросто. Однак найкращий спосіб вдосконалюватися – це взяти ручку і папір або сісти за комп'ютер і почати писати. 
 

Курси англійської мови для дітей – захопливі методи навчання - 4
Нехай під час практики правопису дитина використовує якомога більше нових англійських слів

Курс розмовної англійської мови з використанням ефективних комунікативних методик

Коли діти вивчають англійську мову, їм хочеться швидше почати спілкуватися з носіями мови. При цьому вони також хочуть почуватися впевнено. На курсах англійської мови можливостей для практики предостатньо. Але крім занять з викладачем, діти повинні говорити і слухати англійську мову щодня. Є багато способів, завдяки яким використання англійської лексики в повсякденному житті стане звичною справою:

  • спілкування з англомовними друзями, в тому числі в соцмережах; 

  • подорожі – повністю занурившись в мовне середовище, діти вчаться швидко використовувати свої навички в англійській;

  • читання вголос – щоб впевнено говорити англійською, потрібно практикуватися, навіть якщо немає з ким поговорити;

  • коли дитина розмовляє англійською, не варто її квапити, нехай у неї буде час на підбір правильних слів і граматичних конструкцій. 
     

Курси англійської мови для дітей – захопливі методи навчання - 5
Якщо регулярно практикуватися, то незабаром дитина стане впевненим спікером

При вивченні англійської мови багато дітей хвилюється через акцент і вимову. Складність вимови полягає в тому, що це фізична навичка, яку потрібно регулярно практикувати. Немає швидкого способу зробити акцент ідеальним. Однак є кілька методів більш ефективно практикуватися:

  • слухати себе – записуйте мову дитини на диктофон, щоб виокремити слова, яким слід приділити увагу;

  • вимовляти кожне слово чітко і повільно;

  • робити вправи для рота та язика;

  • копіювати манеру мови носіїв мови – нехай дитина наслідує ведучих і спікерів англійських шоу, дивиться фільми і мультики англійською мовою.

Важливо розуміти, що найкращий спосіб навчитися швидко розмовляти англійською – це багато практикуватися щодня. Дитина не повинна боятися помилок, їх роблять навіть носії мови. Головне – практикуватися, використовувати нові слова в повсякденних розмовах і на заняттях.

 

Анна Огородник

 

Дата публікації: 18 березня 2021