Вважається, що найкращий спосіб вивчити англійську мову – почати вчити її практично з самого народження. Адже дітям так чи інакше доводиться запам'ятовувати слова, щоб спілкуватися з дорослими. Тож яка різниця, якою мовою будуть звучати перші слова – лише рідною або ще й англійською? Але якщо ваші діти почали вивчати мову вже в молодшій школі – це теж дуже добре.

Як збільшити словник англійської мови: найкращі ресурси для школяра

Англійська для молодших школярів: з чого почати?

Вас цікавить англійська для молодших школярів, але не впевнені, з чого почати? Почніть вчити мову з молодшими школярами, використовуючи ігри або розважальний контент. Наприклад, запропонуйте вивчати слова за допомогою карток. Їх ви знайдете, наприклад, у додатку Quizlet. Картки розділені за категоріями, які можна вивчати як окремі уроки.

Додатково радимо використовувати YouTube-канал English Singsing, з яким діти швидко почнуть використовувати англійські слова. На ньому багато цікавих відео, які допомагають запам'ятовувати нові слова поліглотам-початківцям. Молодшим школярам вони підійдуть ідеально, оскільки тривають не довше 15 хвилин – це саме той відрізок часу, протягом якого вони можуть утримувати активну увагу.

 

Як збільшити словник англійської мови: найкращі ресурси для школяра - 2
Шкільні уроки рідко допомагають повноцінно опанувати англійську мову

Щоб дітям було легше вчитися, використовуйте додаткові ресурси у вигляді словників.

Який словник англійської мови найкращий для школяра?

Одним із найкращих віртуальних ресурсів для школярів є словник ABBYY Lingvo Live. У ньому можна не тільки перекладати англійські слова рідною мовою, а й бачити приклади використання в англійській мові, а також синоніми. Завдяки такому словником молодші школярі зможуть не тільки запам'ятати одне слово та його значення, але також розширити свій словниковий запас за рахунок синонімів і цілісних словосполучень. Для школярів, які вивчають англійську мову, він корисний масою додаткових можливостей, які ми опишемо нижче.

  1. Транскрипції

До кожного англійського слова обов'язково виводиться транскрипція, яка допомагає навчитися читати правильно. Правда, перш ніж почати користуватися словником, слід навчитися розуміти транскрипцію – це краще зробити зі шкільним учителем або викладачем дитячих курсів.

  1. Вимова

Цей словник англійської мови хороший для школяра тим, що дозволяє відтворювати аудіо двох варіантів вимови – британського та американського. Завдяки цьому учні почнуть розуміти відмінності між двома формами мови.

  1. Приклади з реальних текстів

Внизу під перекладами діти також можуть вивчити величезний список прикладів використання певного англійського слова в реальних текстах. Починаючи вчити мову з таким глибоким підходом, школяр отримує найкращий старт.

 

Світлана Федорчук

 

Дата публікації: 14 травня 2021