Усі батьки хочуть дати своїм дітям найкраще. Саме тому більшість починає вивчати англійську мову з дитиною з раннього віку, і це може принести величезну користь. Ділимося секретами, як зробити так, щоб англійська для початківців-дітей не відбила бажання вчитися.

Починаємо вивчати англійську мову з дитиною без зайвих зусиль
Чим більше любові вкладаєш в дитину, тим більшим щастям вона освітлює дім

Із чого потрібно починати вчити англійську мову з дитиною?

  1. Починаючи вчити англійську, малюк повинен відчувати себе комфортно з учителем. Викладач не повинен підвищувати голос, принижувати або ображати малюка. Саме вчитель буде нести образ англійської мови і бути провідником у світ поліглотів.
     
  2. Процес вивчення англійської мови має починатися з усної англійської. Перед тим як починати вчити букви рідної мови, дитина почала говорити нею, а до букв перейшла тоді, коли могла з легкістю висловлюватися. Те ж відбувається і з англійською мовою.
     
  3. Не варто сподіватися на те, що через кілька занять дитина стане поліглотом. Для того щоб дитина змогла вільно говорити англійською, їй буде потрібно більше двох років, виняток становлять лише діти, які ростуть в англомовному середовищі. У середньому, за 2-3 роки дитина опановує близько 70% словникового запасу рідної мови.
     
  4. Не варто забувати про те, що діти вчаться в процесі гри. Англійська мова має пов'язувати дитину з грою, веселощами і радістю. Процес навчання необхідно організовувати так, щоб він викликав інтерес у дитини, без відчуття примусу або тиску. Тільки так можна досягти по-справжньому хороших результатів.
     
  5. Створіть навколо дитини англомовне середовище. Нехай всі ігри проходять виключно англійською, мультики і казки – без перекладу. Спілкуватися з дитиною також можна англійською, нехай навіть і на примітивному рівні. Якщо навколо мало англомовної інформації, то дитині ніде застосовувати отримані знання. Перевантажувати малюка також не варто, цілком достатньо однієї години на день для живого спілкування.
     
  6. Ви замислювалися над тим, чому в книгах та підручниках для дітей так багато картинок? Зроблено це абсолютно не для краси. Всі фотографії і картинки несуть якісь образи. Мозок швидко обробляє інформацію і допомагає засвоїти нові знання. Тому починати вчити англійську необхідно з примітивного опису картинок, тільки тоді, коли словниковий запас буде досить великий, можна переходити до читання та письма.

Починати вчити англійську мову з дитиною потрібно поступово, крок за кроком, зі слів до коротеньких речень. Стежте за тим, щоб заняття подобалися дитині, і тоді вам обов'язково вдасться виростити маленького поліглота.

Дата публікації: 20 березня 2020