Хочете вивчати англійську з дитиною, але не знаєте, з чого почати? Якщо ви не розумієте, як вчити з дітьми англійську мову з нуля, або у вас немає часу вдома, щоб вивчати англійську за книгою – вам необхідно швидкий, підручний, всюди доступний засіб, щоб можна було гратись і вчити англійську з дитиною. Варто просто встановити деякі додатки і разом зі своїм чадом вивчати англійську мову всюди, де тільки можна.

Думаєте, що урок англійської для дітей-початківців вам не під силу, адже потрібно постійно повторювати одне і те ж мільйон разів, а у вас на це немає сил і терпіння? Тоді ці ресурси максимально спростять вам життя.

Зміст

  1. Топ-10 додатків для вивчення англійської з дітьми-початківцями
  2. 10 порад, як мотивувати своїх дітей вивчати англійську мову з нуля

Чому саме інтернет-ресурси найкраще підійдуть для вивчення англійської з дітьми-початківцями?

  1. Вони завжди у вас під рукою, де б ви не були.
     
  2. Деякі програми працюють без інтернету.
     
  3. Діти через деякий час самі стануть вивчати англійську, використовуючи інтернет-ресурси, стануть більш самостійними в цьому питанні.
     
  4. Використовуючи інтернет ресурси, ви зможете урізноманітнити ваш урок англійської з дітьми-початківцями, скоротити час на підготовку або взагалі її виключити.
     
  5. Виділяйте стільки часу, скільки ви хочете і можете, від десяти хвилин до години.
     
  6. Не потрібно тягати за собою купу підручників і зошитів, щоб виконати чергове завдання або вправу.
     
  7. Вашій дитині обов'язково сподобається грати, вчиться, розвиватися, використовуючи інтернет-ресурси, а не просто дивитися черговий мультик. Просто завантажуйте ресурси, наведені нижче, та насолоджуйтеся уроком англійської з дітьми-початківцями.

Загалом вивчення англійської з дітьми-початківцями за допомогою інтернет-ресурсів – найбільш швидкий, ефективний і сучасний спосіб, особливо для дітей. Дитяча увага постійно «стрибає» з однієї теми на іншу, з одного предмета на інший, дуже рідко фокусуючись на чомусь одному. Ці ресурси допоможуть вам на деякий час утримати увагу дитини на вивченні англійської мови, вона навіть не помітить, що дивлячись мультик або розучуючи чергову пісеньку, насправді вона займається вивченням англійської.

Чому саме інтернет-ресурси найкраще підійдуть для вивчення англійської з дітьми-початківцями?
Пориньте у світ англійської для дітей з нуля з додатками для навчання

Оскільки ви тільки починаєте вчити з дітьми англійську мову з нуля, ми спеціально зібрали в цій статті 10 ресурсів для вивчення англійської з дітьми-початківцями, які ви можете використовувати вже сьогодні.

Топ-10 додатків для вивчення англійської з дітьми-початківцями

1. British Council Kids

Один із кращих ресурсів для вивчення англійської з початківцями. Цей сайт призначений для дітей віком від 5 до 12 років, а також їх батьків. Поки діти вивчають англійську, батьки можуть почитати різні статті про те, як навчати своїх дітей англійської мови. На сайті British Council Kids представлена велика кількість безкоштовних ігор, пісень, історій, відео для дітей, які хочуть вивчати англійську мову. Ваша дитина може практикувати тут різні аспекти англійської мови, починаючи з вивчення англійських слів і закінчуючи вимовою. Величезний плюс цього сайту в тому, що всі ігри, пісні, відео розділені на три рівні складності. Перший рівень для дітей, які можуть використовувати деякі слова і короткі фрази, можуть розуміти прості пісні, історії і текст. Другий рівень для дітей, які розуміють і використовують слова в реченнях. Третій рівень для тих, хто може вже більш чітко висловлюватися англійською. Діти в ході розвитку своїх навичок можуть обирати той чи інший рівень складності. Також ви зможете завантажити різні додатки, які пропонує British Council, що допоможе вчити англійську для початківців-дітей.

British Council Kids
Зробіть вивчення англійської мови для дітей з нуля легшим

 

2. Мультфільм Muzzy in Gondoland

Можна використовувати під час вивчення англійської з дітьми-початківцями. Цей мультфільм був випущений телеканалом BBC. Можна не сумніватися, що він був розроблений кращими фахівцями в області англійської мови. Він був від початку спрямований на викладання англійської мови як другої. Також це сегментований мультик з навчальними вставками. Muzzy in Gondoland знайомить глядача з азами англійської мови. Усі герої говорять дуже повільно, розбірливо, одна фраза повторюється кілька разів, але в ненав'язливій формі. Можете сміливо дивитися цей мультфільм всією сім'єю і вивчати англійську мову з нуля.

 

3. Freddiesville

Якщо ви не хочете бігати з одного сайту на інший у пошуках ідеального уроку англійської для дітей-початківців, тоді знайомтеся з Freddiesville. Це ціла програма навчання англійської мови для дітей від 4 до 12 років. Тут уже дано всі матеріали, розроблено кожен урок, можете просто заходити, реєструватися і починати навчання з дитиною. Вивчайте англійську для початківців-дітей, граючи, радіючи разом з жаб'ячими персонажами з міста Фредівілля. На цьому сайті всі матеріали розділені за рівнями залежно від віку дитини. У кожному рівні по 9-11 невеликих уроків. Система сайту сама стежить за проходженням рівнів, в кінці яких потрібно скласти тест, щоб перейти на наступний. Також цей сайт пропонує навчальні програми, за допомогою яких ви і ваша дитина ще більше поринете у вивчення англійської мови.

 

4. Cambridgeenglish

Унікальний сайт, який допоможе вивчити англійську для початківців-дітей. Тут ви можете знайти все, що стосується англійської мови і навіть більше. Cambridge English – це мережа професіоналів по всьому світу, які допомагають нам і нашим дітям оволодіти англійською мовою. Також цей сайт є частиною Кембриджського університету. За допомогою цього сайту можна підготуватися до IELTS, підвищити свої навички англійської мови і вчити з дітьми англійську мову з нуля. На cambridgeenglish ви зможете почати вивчати англійську з дітьми-початківцями, використовуючи різні завдання, які спрямовані на розвиток таких навичок як читання, письмо, аудіювання чи усне мовлення. Одне завдання задіює один навик. Також усі завдання розділені за рівнями. У ході просування завдання будуть ставати складнішими.

 

5. Kahoot

Унікальний у своєму роді додаток у разі вивчення англійської для початківців-дітей. Вивчайте з дітьми англійську мову з нуля весело, швидко, завзято, а також перевіряйте вашу успішність. У цьому додатку ви знайдете тисячі квізів (невеликих тестів), які ви можете застосовувати в навчанні. Вашій дитині сподобається ця гра. Плюс вона підштовхне її до подальшого вивчення англійської. Цей додаток призначений для дітей від 6 до 100 років.

 

6. Quizlet

Чудовий додаток для вивчення слів, фраз, висловів і навіть граматичних конструкцій. У цьому додатку ви знайдете готові картки з англійськими словами, фразами, або ж ви можете зробити їх самі, це займе у вас від 15 до 30 хвилин залежно від кількості слів. Вивчайте за допомогою цього додатка не тільки англійську мову, а також і інші іноземні мови плюс математику, фізику, географію та інші предмети. Крім карток, ви тут знайдете діаграми, які дозволять вам ще більше і ефективніше запам'ятовувати нову лексику. Також спробуйте зіграти в Quizlet Live. У режимі реального часу ви взаємодієте з учасниками гри і разом знаходите значення того чи іншого слова. Так ви урізноманітните спільне з дитиною дозвілля, вивчите пару нових слів або висловів. Ця програма підходить як для вивчення англійської з початківцями семирічного віку, так і для дорослих.

Quizlet
Вивчайте англійську для дітей-початківців із нуля разом з Quizlet і іншими додатками

 

7. Story Dice або Storytelling

Хочете, щоб ваша дитина вміла доносити свої думки англійською? Розвивайте її розмовні навички разом з додатком Story Dice. Складіть і розкажіть 1000 історій. Як це працює? Завантажуєте додаток, заходите, можете вибрати від 3 до 10 кубиків з картинками на різні теми, починаючи від повсякденного життя і закінчуючи Star Wars. Кидаєте ці кубики і вигадуєте за ними історію англійською мовою. Так ви тренуєте розмовні й творчі навички, а також уяву. Ви будете в захваті від того, як швидко ваша дитина навчиться розмовляти англійською. Підходить у разі вивчення англійської для початківців-дітей з 4-5 років.

 

8. Lingokids

Спеціально розроблений онлайн-курс для вивчення англійської з початківцями-дітьми віком від 2 до 8 років. Над додатком працювали шкільні вчителі, вихователі та фахівці в області дошкільного навчання. Контент у додатку побудований на навчальних матеріалах Oxford University Press.

У міру дорослішання вивчення англійської мови як другої або іноземної стає великою перевагою для майбутнього наших дітей. Це дасть їм доступ до можливостей, які в іншому випадку будуть недоступними. Завжди батьки намагаються дати найкраще своїм дітям, не виняток – і уроки англійської мови з нуля. Ми намагаємося знайти найкращі матеріали та методики і вчити за ними англійську мову з дітьми. Але які матеріали використовувати в ранньому віці під час вивчення англійської для початківців-дітей? На це запитання немає жодної правильної відповіді! Навпаки, є кілька варіантів, які ви можете об'єднати: пісні англійською мовою, які допоможуть вам з вимовою, або ігри і невеликі завдання, які зроблять навчання веселим. Всі ці нюанси врахували розробники програми Lingokids. Тому цей ресурс наповнений веселими піснями, іграми, завданнями, які допоможуть вашій дитині вивчити англійську мову з нуля. Останнє, що варто сказати: цей додаток платний, але у нього є пробний період.

 

9. Learn English for Kids

Якщо ваша дитина трохи старша – від 9 до 12 років – і ви щойно пішли на курси англійської для початківців, пропонуємо вашій увазі цей додаток. Вій побудований за принципом гри, ваша дитина починає з найлегшого рівня і закінчує найскладнішим. За допомогою цієї програми ви з легкістю і веселощами будете вчити з дітьми англійську мову з нуля. Ви будете вчити нові слова, речення, спілкуватися і крок за кроком вивчите нову мову. У цьому додатку немає пісень, а є певний матеріал, розбитий за рівнями і темами. Почніть ваше навчання вже сьогодні. Додаток абсолютно безкоштовний.

 

10. Mondly

Додаток призначений для дітей від 3 до 8 років. Mondly – не просто додаток з піснями – це ціла подорож. Ваша дитина буде не тільки вивчати англійську мову, але також подорожувати разом з хлопчиком і дівчинкою і вивчати інформацію про різних звірів, природу, їжу, частини тіла, кольори та числа. Ви з дітьми будете досліджувати світ і вчити англійську мову з нуля. Також ви можете вибрати, який варіант англійської ваша дитина буде вивчати: британський або американський. З перших хвилин, проведених в додатку, ваша дитина почне дізнаватися багато нового, цікавого і навчатися англійської мови. Крім запам'ятовування слів, проходження тестів і виконання різних завдань, також потрібно буде записувати голосові відповіді на завдання, таким чином, ваша дитина буде вчитися ще й говорити. Це1 багатофункціональний додаток точно стане другом і помічником для вашої дитини у вивченні англійської.

Mondly
Починаємо вивчати англійську мову з нуля разом з Mondly

10 порад, як мотивувати своїх дітей вивчати англійську мову

Ви коли-небудь розмірковували, як ви можете мотивувати свою дитину займатися англійською мовою? Легше вчити з дітьми англійську мову з нуля, коли вони самі цього хочуть.

Адже дітям недостатньо просто сказати, що англійська допоможе їм у житті, нею розмовляє весь світ, або встановити додаток, дати їм в руки смартфон і відправити вчити англійську. Вони вас не зрозуміють або гратимуть в ігри, а той додаток, який ви їм завантажили – ігнорувати. До дітей потрібен трохи інший підхід. Ми пропонуємо вам десять порад, як ви можете направити, підштовхнути, мотивувати вашу дитину займатися англійською мовою.

10 порад, як мотивувати своїх дітей вивчати англійську мову
Мотивуйте і вивчайте ази англійської мови з дітьми

  • Будьте сповнені ентузіазму та залучені в навчання дитини

    З ентузіазмом ставтеся до вивчення мови. Якщо ваша дитина побачить, що ви читаєте, дивитесь фільми і розмовляєте англійською, вона буде надихатися і повторювати за вами. Активно залучайте себе в процес вивчення англійської мови з вашою дитиною, не чекаючи, що вона буде вчитися самостійно. Заохочення і підтримка вашої дитини підвищать її впевненість у собі та мотивацію.

     
  • Зробіть навчання веселим і приємним

    Вивчення мови має бути приємним і корисним заняттям. Постарайтеся включити елемент веселощів у заходи з вивчення англійської мови. Природно, діти люблять грати в реальному і віртуальному житті. І ваша дитина із задоволенням зіграє з вами в чергову цікаву, захопливу гру, якщо ви запропонуєте. Спробуйте карткові ігри (Memory), екшн-ігри (Simon Says), настільні (Snakes, Ladders). Використовуйте почуття суперництва вашої дитини в якості мотиватора, наприклад, ви можете грати в ігри не тільки зі своєю дитиною, але також разом з його друзями.

     
  • Відштовхуйтеся від інтересів своєї дитини

    Подумайте про особу вашої дитини, її інтереси та речі, які їй подобаються. Дуже активні діти можуть любити грати в стрілялки, тихіші діти можуть віддати перевагу іграм у слова або картковим іграм. Якщо ваша дитина любить спорт, їй сподобаються історії, ігри з лексикою про спорт. Обирайте тему з широкого асортименту на Learn English Kids.

     
  • Дозвольте своїй дитині вибирати

    Участь у процесі вибору є чудовою мотивацією. Дозволяйте вашій дитині вибрати ситуації, предмети і т.д., з якими вона відчуває себе комфортно англійською мовою. Наприклад, ви можете заохочувати дитину читати англійською, вибравши книги англійською мовою в місцевій бібліотеці, книжковому магазині або онлайн.

     
  • Оцініть настрій вашої дитини

    Намагайтеся вибрати відповідний час, щоб спонукати вашу дитину попрактикувати англійську мову. Ваша дитина повинна бути сприйнятливою та уважною, а не втомленою і дратівливою під час занять. Якщо ви наполягаєте на занятті з англійської, коли дитина втомилася, то ефект буде мінімальним, а також ви можете поставити дитину в стресову ситуацію, що погано позначиться на її бажанні займатися англійською мовою в подальшому. Якщо після початку занять ви помітили, що ваша дитина не сприйнятлива, краще спробувати пізніше, ніж змушувати її продовжувати.

     
  • Грайте в рольові ігри

    Діти люблять рольові ігри і використовують свою уяву. Запропонуйте деякі ігрові ситуації. Наприклад, ви перебуваєте в магазині іграшок, автобусі, ресторані і т.д., просіть свою дитину по черзі виконувати різні функції (наприклад, обслуговувати клієнтів у магазині), допомагайте, якщо дитина не знає або забула слово. Якщо вона використовує фрази рідною мовою, повторіть те, що вона сказала, англійською. Зробіть ситуацію більш значущою, використовуючи реальні об'єкти, наприклад: іграшки – для магазину іграшок, стільці – для автобуса, стіл – для ресторану. З яким ентузіазмом ви будете грати свою роль, стільки мотивації отримає дитина!

     
  • Хваліть дитину за виконання домашніх завдань

    Діти часто неохоче роблять домашнє завдання або навчаються в школі. Встановіть регулярний режим виконання домашніх завдань, що дозволяє дитині вибирати, в який час і де вона буде вчитися. Хваліть свою дитину за всі зусилля, які вона докладає, а не критикуйте її. Це допоможе вашій дитині стати більш впевненою. Дитина, якій подобається англійська мова, буде сама хотіти займатися.

     
  • Використовуйте додатки й онлайн-матеріали

    Навіть неохочі учні діти з задоволенням пограють у гру на планшеті й вивчатимуть англійську з її допомогою. Можливо, ми, дорослі, думаємо про черговий додаток для вивчення англійської мови як про навчальний матеріал, але діти сприймають все як гру.

     
  • Діліться досвідом

    Заохочуйте старших дітей допомагати молодшим братам і сестрам практикувати англійську мову. Чому б не дозволити дитині вибрати фільм англійською мовою і не запросити друзів або сім'ю подивитися його? Розмістіть стільці, щоб перетворити вашу вітальню на кінотеатр! Зробіть квитки англійською. Це дасть можливість попрактикуватися в письмі. Багатьом дітям подобається виступати. Запропонуйте їм поставити виставу або ж заспівати кілька англійських пісень для сім'ї.

     
  • Знайдіть способи, за допомогою яких ваша дитина зможе спілкуватися

    Якщо у вашої дитини є англомовний друг або знайомий, з яким він буде спілкуватися англійською, це ще більше підштовхне її до вивчення мови. Адже тепер у неї з'явилася цілком вагома, реальна і зрозуміла причина. Якщо у вас немає знайомих-іноземців, ви можете знайти заняття для дітей у вашому місті, де ваш малюк зможе спілкуватися англійською з однолітками. Ми вам у цьому допоможемо. Green Country – найкращий вибір для вашого малюка. Тут, на курсах англійської, ваша дитина зможе практикувати свої навички і спілкуватися з однолітками. Не чекайте ще одного понеділка, запишіть свою дитину на курси просто зараз. Вивчайте з дітьми англійську мову з нуля весело, цікаво, продуктивно.

Анастасія Бірюкова

 

Дата публікації: 24 березня 2020