Вивчити англійську до рівня Advanced і вище можна тільки проживаючи в Англії, США або Канаді? Ми в Green Country знаємо, що це міф. Викладаючи англійську для дітей у Києві не перший рік, ми довели: дитина може вільно заговорити іншою мовою навіть вдома.

Зміст

1. Коли починати навчання

2. Англійська для дітей у Києві в школі Green Country

2.1. Офлайн-курси англійської для дітей у Києві

2.2. Англійська онлайн

2.3. Підготовка до ЗНО чи НМТ

2.4. Канікулярні програми

3. Як ще практикувати іноземну мову

Усі батьки знають, як важко дитині сісти за навчання або виконання домашніх завдань. Ви коли-небудь замислювалися, чому? Відповідь криється на поверхні, одночасно будучи ключем до розуміння дитячих потреб. Картинка світу в малюка виглядає так: грати – це весело та легко, вчитися – нудно та важко. Звичайно, ваша дитина обере те, що їй більше подобається.

Тому англійська для дітей має бути не тільки простою, але й цікавою. Знайти підхід до дітей будь-якого віку – одне з головних завдань викладача. Школи англійської для дітей в Києві піклуються про те, щоб заняття давалися малюкам легко, вони постійно бачили свої успіхи та зберігали бажання продовжувати вивчення мови.
 

Мотивація для вивчення англійської у шкільному віці

Мотивація дитини – важливий елемент, без якого вчитися буде важко

Коли починати навчання

Чи правда, що чим раніше дитина почне вивчати іноземну, тим краще? Так, варто починати вже з першого класу загальноосвітньої школи, і ось п'ять переваг навчання з юного віку.

  1. Дитина до двох років дуже швидко вбирає будь-яку інформацію, адже вчиться практично всього – тримати предмети, ходити, говорити. Психологи стверджують, що знання, набуті за перші два роки життя, залишаються з нами назавжди. Ось чому лінгвісти радять вмикати маленьким дітям пісні чи музичні концерти, мультики іноземною мовою.

  2. Якщо вивчити англійську в дитинстві, то в більш дорослому віці буде легше вчити інші іноземні мови. Як відомо, дитина вивчає рідну мову майже на рівні інстинкту. Коли ж її мозок проробляє це двічі – починає формуватися певна навичка.

  3. У молодших школярів є більше часу на навчання. Що старша дитина, то більшим стає її щоденне навантаження. Встигнути вивчити нову мову, при цьому відвідуючи різні секції та отримуючи високі оцінки з інших предметів, здається, як мінімум, дуже непростим завданням.

  4. Заняття з англійської для дітей у Києві в спеціалізованих мовних школах проводяться в ігровій формі, в такий спосіб можна зацікавити дитину в навчанні та досягти найкращих результатів. Веселі завдання, фізична активність, використання інтерактивних онлайн-тренажерів роблять заняття не такими, як звичайні уроки, і їх дійсно хочеться відвідувати.

  5. В юному віці легше сформувати правильну вимову. Наш викладацький досвід показує, що діти краще вбирають і відтворюють усе, що чують від викладача. Молодшим школярам легше, ніж старшокласникам і дорослим, правильно вимовляти слова та відчувати мову.

Отже, з двох років можна починати пасивно знайомити малюка з англійською. А шість років – це оптимальний вік для початку найефективніших занять у групі. Середньостатистичний першокласник до початку навчання в школі вже вміє вирішувати найпростіші математичні приклади, читати нескладні тексти й писати диктанти з двох-трьох речень. Цього рівня знань цілком достатньо для вивчення простої лексики іноземної мови. А крім іншого, шестирічному малюку необхідно розвивати навички формування соціальних зв'язків. І для цього якнайкраще підходять заняття з англійської для дітей у Києві.
 

Дитина вчить алфавіт

Маленьким дітям легше вчити англійську мову, ніж підліткам і дорослим, але їх важче зацікавити та змотивувати

Поговоримо про стадії опанування нової мови дітьми: як заняття допомагають малюкам і підліткам безболісно переходити з одного етапу на інший. Дізнаємося роль не тільки викладача, а й батьків у процесі вивчення англійської.

  • Мовчазний період

Подібно до того, як у дитинстві ми могли спілкуватися тільки через міміку та жести, на початку вивчення англійської ми знову переживаємо схожий стан. Йдеться про момент, коли дитина вчиться розуміти рідну, а згодом й іноземну мову.

У цей проміжок часу маленьким учням необхідна підтримка. На уроках англійської для дітей в Києві викладачі допомагають зробити перший впевнений крок від простого розуміння мови до самостійного висловлення думок. Із боку батьків буде потрібно багато терпіння, проте результат буде того вартий.

  • Перші фрази англійською

Учні переходять на наступну стадію, коли починають вимовляти окремі слова та невеликі завчені фрази. Важливо дати час дитині звикнути до мови, не квапити її та продовжувати розмовляти з нею іноземною. Не варто припиняти ходити на групові заняття.

За аналогією з вивченням рідної мови, що більше часу учень перебуватиме в іноземному середовищі, то швидше він пройде цей етап. У школах, де викладають англійську для дітей у Києві, учнів повністю занурюють у світ британської та/чи американської культури. Діти відзначають традиційні свята, такі як Гелловін і День подяки, і знайомляться та спілкуються з нейтів спікерами.

  • Складання словосполучень

На третьому етапі навчання дитина починає самостійно формулювати перші логічні фрази. Маючи вже достатній словниковий запас, вона, наприклад, може об'єднати слова «cat» та «white», склавши словосполучення «a white cat». А на подальших заняттях діти вже складають невеликі речення. Зокрема, вони можуть назвати своє ім'я і вік,  а також провести нескладний діалог.

Швидкість переходу з однієї стадії на іншу залежить від того, як часто дитина відвідує уроки іноземної. Не останню роль відіграє і регулярне виконання підготовчих завдань, підтримка сім'ї та старанність учня.

Англійська для дітей у Києві в школі Green Country 

Вивчити іноземну, не виїжджаючи за межі нашої країни, можливо за умови повного занурення в англомовне середовище вдома. Допоможе англомовний контент, онлайн-ігри й лексичні чи граматичні тренажери. Ну а найдієвішим способом залишаються практичні заняття.

Офлайн-курси англійської для дітей у Києві

Неможливо посперечатися з тим, що останні кілька років, починаючи з 2020-го, значно ускладнили процес навчання для школярів і вчителів, спровокували зниження успішності, а також уповільнили соціалізацію учнів. Тож за можливості відвідування очної школи англійської мови для дітей у Києві – це гарний варіант не лише для покращення мовних навичок, а й для повноцінного функціонування дитини в соціумі. До того ж Green Country забезпечує умови для навчання в наших реаліях: укриття та опція змішаного навчання.

Що стосується програм, то англійська для дітей у Києві від Green Country ділиться на три курси:

  1. Курс «Комплексний» стандарт – 30 уроків з українським учителем;
  2. Курс «Комплексний» повний – 45 уроків із українським учителем та носієм мови;
  3. Курс «Розмовний» з носіями мови – 15 уроків з нейтів спікером.

Заняття проходять за моделлю «Перевернутий урок» – самопідготовка відбувається вдома онлайн за допомогою інтерактивного підручника та вправ-тренажерів, а практичне відпрацювання навичок – у групі. Самі ж групи набираються за рівнем і віком, тому дитині буде максимально комфортно вчитися в її оточенні. Ще одна особливість школи полягає в тому, що всі заняття проводяться винятково англійською мовою незалежно від знань і навичок учнів, тож не зануритись у мовне середовище в дитини просто немає шансів. А в якості бонусів за старання учні отримують «кантрики» – внутрішню валюту Green Country, які можна витратити на благодійність, корисні товари в шкільній крамниці чи піца-вечірки з одногрупниками.

У форматі офлайн наша школа англійської для дітей працює в Києві, Львові, Харкові та Пустомитах.

Англійська онлайн

Якщо офлайн-варіант вам не підходить, Green Country пропонує групові онлайн-заняття для дітей від 6 до 16 років. Відповідно до свіжої статистики, за таким форматом у нашій школі наразі навчаються діти, які перебувають у 45 різних країнах світу.

Умови навчання та програми не відрізняються від офлайнових (курси «Комплексний» стандарт, «Комплексний» повний і «Розмовний» з носіями мови), крім формату проведення занять. Графік навчання гнучкий, за необхідності його можна змінити.

Незалежно від програми та виду навчання у дитини є доступ до особистого кабінету My Green Country, де вона може:

  • виконувати домашнє завдання, готуватися до наступного уроку чи повторювати пройдений матеріал у «живому» підручнику;
  • практикуватися за допомогою онлайн-тренажерів;
  • відстежувати свою успішність, а також розклад уроків і навчальний план.

Перед початком навчання дитину тестують на поточний рівень володіння мовою, а також пропонують відвідати безкоштовне пробне заняття, аби спробувати функціонал підручника, познайомитися з викладачем, оцінити матеріали й запропоновані активності та загалом відчути атмосферу групового уроку.
 

Дитина вчить англійську онлайн

Англійська мова для дітей у Києві чи онлайн-навчання – обирайте формат, який буде найзручнішим для вашої дитини

Підготовка до ЗНО чи НМТ

Для старшокласників, які готуються до зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови чи національного мультипредметного тесту, Green Country пропонує три комплексні курси:

  1. Інтенсив «Підготовка до ЗНО» – 30 онлайн-занять;
  2. Повний курс «Підготовка до ЗНО/НМТ» – 45/90 занять онлайн і офлайн;
  3. Спецкурс «Підготовка до ЗНО/НМТ» – 15/30 занять онлайн і офлайн.

Наші курси підготовки до ЗНО з англійської мови та НМТ базуються на державній програмі МОН, а також на особистому досвіді людей, які складали ці іспити. Тож на цих курсах старшокласнику не просто допоможуть повторити вивчений матеріал, а докладно ознайомлять зі структурою тестів, видами завдань, попередять про можливі труднощі та дадуть перевірені лайфхаки для успішного проходження тестів. Ну і, звісно, допоможуть підвищити рівень англійської для складання ЗНО чи НМТ на високий бал.

Канікулярні програми

Аби на літніх канікулах не забувати англійську, для дітей у Києві та Львові працюють денні табори (які також можна відвідувати й онлайн). Програми таких таборів розраховані на дітей 6-11 та 12-16 років.

Перебування в таких денних таборах із вивченням іноземної – це постійна мовна практика, нові знайомства, різноманітні активності (від конкурсів та ігор до наукових експериментів і цікавих групових проєктів), фізична активність, майстер-класи та смачні обіди. 

Програми й актуальний розклад оновлюються на нашому сайті та в соцмережах перед стартом канікулярних програм.

Як ще практикувати іноземну мову

Окрім відвідування мовної школи, для високого результату корисно займатися додатково. Це не обов'язково має бути заняття, як на курсах – гарною практикою стане читання книг, вправи в мовних застосунках, споживання цікавого англомовного контенту, настільні ігри з однолітками з використанням іноземної мови.

До речі, цікаві англомовні івенти в Києві для своїх учнів пропонує школа Green Country. Це кіноклуби, гра «Мафія», різні свята. Звісно, все це відбувається безкоштовно, весело та з користю для англійської.

Якщо повернутися до самостійної домашньої практики, то один із найбільш приємних і легких способів – читання. Підбирайте літературу відповідно до віку та можливостей дитини. Під час вибору книги також важливо враховувати її тему, аби вона відповідала захопленням дитини й дійсно приносила їй радість. Корисна звичка для старших дітей – робити переказ прочитаного тексту. Так вони зможуть навчитися формулювати й висловлювати свої думки, а також легше запам'ятають нову лексику. Якщо ж ми говоримо про малюків, то радимо з раннього дитинства вмикати їм аудіокниги або разом читати ілюстровані англомовні казки перед сном.
 

Дитина читає книгу

Один із улюблених способів практики англійської для дітей – читати книги

І останній важливий нюанс. Справа в тому, що кожна дитина рано чи пізно стикається з неприємними відчуттями, пов’язаними з навчанням. Це може бути страх невдачі або невпевненість у собі через часті помилки. А деяких дітей дуже засмучує те, що у них не виходить чітко висловити свої думки іноземною мовою. У такі моменти важливо вести діалог зі своїми дітьми й підбадьорювати їх. Поясніть дитині, що робити помилки – це природна частина навчання, цього не варто цуратись, навпаки – помилки потрібно аналізувати й проводити над ними роботу. А викладачі школи англійської обов’язково в цьому допоможуть!

Дата публікації: 21 грудня 2023