Війна вплинула на кожного українського школяра і студента. Тому багато університетів пом’якшують вимоги до вступу, переведення в інший ЗВО, пропонують оплатити навчання частково або повністю, проживання тощо. 

Ми дібрали для вас онлайн-ресурси з актуальною інформацією про освітні можливості для учнів старших класів в Україні та світі!

 

Scholarships for UA students: добірка можливостей в Європі та Британії

Хочете навчатися у Великій Британії або в одній із найкрутіших (після України) країн Європи? Небайдужі студенти створили зручний сайт, де публікують актуальні освітні можливості для українських бакалаврів, магістрів та докторів і докторок наук. На головній сторінці можна переглянути список країн та міст, а перейшовши за посиланнями побачити перелік конкретних університетів та їхніх пропозицій. 

Які країни? Велика Британія та Європа: Німеччина, Італія, Польща, Франція, Фінляндія, Норвегія, Чехія тощо. 

Які можливості? Стипендії на навчання, мовні курси, оплачувані стажування, вакансії і т.ін.

#ScienceforUkraine: інтерактивна таблиця з освітніми можливостями за кордоном

Усе більше країн пропонують українцям пільги для вступу в університет, повну оплату навчання, а також можливості працевлаштування за фахом. Інформація оновлюється щодня, тому студентський проєкт #ScienceforUkraine швидко актуалізує важливу інформацію у вигляді таблиці. А для того, щоби знайти те, що вас цікавить, варто налаштувати необхідні фільтри: обрати конкретний університет, країну та/або спеціальність. 

Які країни? США, Туреччина, Іспанія, Словенія, Ірландія, Нова Зеландія, Болгарія тощо.

Які можливості? Стипендії на навчання у школах та універах, переведення до іноземного закладу, працевлаштування для науковців та навіть варіанти тимчасового проживання. 

Українські ЗВО: онлайн-навчання в іншому закладі

Наразі українські університети, зокрема на сході країни, призупинили діяльність у зв’язку з війною. Утім, можна продовжити навчатися, долучившися до  освітніх онлайн-програм в інших ЗВО. Національна агенція із забезпечення якості вищої освіти України пропонує до розгляду наступні заклади: Національний університет  «Львівська політехніка», Волинський національний університет імені Лесі Українки, Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка та багато інших. 

Які країни? Україна.

Які можливості? Онлайн-навчання за своєю спеціальністю. 

Актуальні можливості в окремих країнах 

Якщо ви визначилися з країною навчання, академічної діяльності та/або роботи, тоді пропонуємо розглянути пропозиції окремих університетів та інституцій.

ВУЗы мира, открытые для украинских студентов Велика Британія: Trinity Relief Fund, Council for At-Risk Academics (Cara), STAR (Student Action for Refugees), University of Bristol.

ВУЗы мира, открытые для украинских студентов, 2 Сполучені Штати Америки: Scholar Rescue Fund, The Paul & Daisy Soros Fellowships, Scholars at Risk, The New University in Exile Consortium.

ВУЗы мира, открытые для украинских студентов, 3 Німеччина:  Higher Education Compass, German Academic Exchange Service (DAAD), The Ukraine Network 

ВУЗы мира, открытые для украинских студентов, 4 Естонія: Tallinn University of Technology, Estonian Academy of Arts

Ми дуже сподіваємося, що ви хоча б на крок наблизилися до навчання в омріяній школі або ЗВО! А якщо ваша англійська потребує вдосконалення, ми завжди раді допомогти на наших курсах: «Комплексний» і «Розмовний з носіями». 

Разом переможемо!

Дата публикации: 29 марта 2022