Багатьом із нас Сполучені Штати Америки здаються країною здійснення мрій, щасливого та світлого майбутнього й технологічного прогресу. Але побачити це все на власні очі здається неймовірним, адже віддаленість країни та висока вартість навчання стає перешкодою. На жаль, не всі мають можливість виділити кілька тисяч доларів на місяць, щоб покрити вартість навчання. Однак якщо тобі 15-18 років, ти молодий і амбітний громадянин України, цікавишся вищою освітою в США, хочеш отримати всі скіли, необхідні для вступу до ВНЗ Штатів, і володієш англійською на рівні Intermediate-High (B2 і вище) – все попереду. На сьогоднішній день є як мінімум чотири стипендіальні програми в США, які частково або повністю покривають витрати. Що, як, де і коли – дізнаємося зі статті. Let's get started!

Bridges Program by Miami University

Bridges Program by Miami University

Правда ж, ти, як і ми, завжди мріяв прокидатися і засинати під шум океану під ніжним сонцем і пальмою? Сьогодні це можливо, адже Miami University пропонує старшокласникам – вихідцям із недостатньо представлених груп одно- або дводенний візит до університету. Надалі учасники Bridges Program можуть отримати стипендію на навчання в Oxford Campus в розмірі від 2500 до 5000 доларів. Організатори частково покривають витрати на транспортування і повністю – на проживання та харчування протягом програми.

Дати подачі заявок (будуть відомі навесні) і більше інформації дивись на сайті університету.

PROMYS

PROMYS

Якщо ти володар так званого математичного складу розуму, то у нас є прекрасні новини для тебе! Двомісячна річна навчальна програма орієнтована на учнів старших класів, які хочуть поглибити свої знання та навички в математичних розрахунках. Цей курс – можливість займатися улюбленою науковою справою в колі однолітків, викладачів і консультантів. Школа проходить у Бостонському університеті в США. Організатори пропонують 10 стипендій для учнів Європи. Для участі в програмі ти повинен досягти 16-річного віку і знати англійську на рівні, достатньому для математичних дискусій. Із 29 червня по 9 серпня – шеститижневий PROMYS у Бостонському університеті.

Кінцевий термін подачі заявок – щорічно навесні. Більше інформації за посиланням.

Future Leaders Exchange (FLEX)

Future Leaders Exchange (FLEX)

Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – це програма для учнів загальноосвітніх шкіл десяти країн співдружності незалежних держав (СНД), яка фінансується урядом Сполучених Штатів. Програма надає стипендії школярам, які дають їм можливість подорожувати до Сполучених Штатів, вчитися в американській школі протягом одного академічного року та проживати в американській сім'ї.

Програма фінансується урядом США та повністю покриває всі витрати:

  • подорож із рідного міста в Україні до міста проживання в США і назад;
  • участь у передвізовой консультації, яка включає в себе підготовку програми;
  • проживання учасника в американській сім'ї протягом одного академічного року;
  • зарахування до американської середньої школи;
  • медичну страховку, що покриває лікування хвороб, які з'явилися під час перебування за програмою, за винятком уже існуючих хвороб і стоматологічної допомоги.

Крім того, учні отримують щомісячну стипендію на особисті потреби в розмірі $125, яка дозволяє студенту брати участь у суспільному житті. Також виплачують фінансову допомогу в розмірі $300 (одноразово), яка потрібна для придбання речей першої необхідності, наприклад, шкільних підручників.

Відбір зазвичай починається у вересні та складається з трьох етапів. Рішення щодо успішних кандидатів приймає незалежна комісія в США на основі повного пакету поданих документів, рекомендаційного листа від викладача і готовності студента до отримання досвіду студента за обміном. Програма також надає підтримку учасникам протягом усього року.

Більше загальної інформації про програму дивись на американському сайті, а дати й міста проходження тестування ось тут.

EducationUSA Academy

EducationUSA Academy

Це програма підготовки до навчання в університетах і коледжах США для учнів старших класів. Студенти отримують можливість розвивати базові навички критичного мислення, роботи в команді та лідерства. Проживаючи в гуртожитках або з приймаючими сім'ями, учасники спілкуються з американськими студентами і повністю відчувають атмосферу життя на кампусі в США.

Теми навчання включають систему оцінювання, кредити коледжів, типи вищих навчальних закладів США, загальну програму, написання рефератів, стандартизоване тестування та багато іншого.

EducationUSA Academy проходить на базі таких університетів:

  • Boston University
  • Diablo Valley College
  • Embry-Riddle Aeronautical University
  • Northwestern University
  • St Cloud State University
  • St John'S University
  • Syracuse University
  • Temple University
  • University of Colorado Boulder
  • University of Tennessee Knoxville
  • University of Wisconsin Madison

Цього року буде надано лише 3 стипендії, тому не зволікай. Заповнити заявку потрібно до 1 березня за посиланням.

To make a conclusion, ми віримо, що сьогодні світ для тебе максимально відкритий. Ось і ти відкрийся йому і здійсни свою американську мрію!

Наталя Арфуш, викладач Грін Кантрі

 

Дата публікації: 18 лютого 2020