Всім привіт, guys! Після насиченого екзаменаційного періоду хочеться швидше знайти місце, де можна провести найближчі 5 років свого життя з задоволенням! Сьогодні ми розглянемо топ-7 американських університетів з частковим або повним фінансуванням, до яких вам, можливо, пощастить потрапити! Але перед цим розглянемо декілька речей, які потрібно враховувати перш ніж почати підготовку до вступу! 

Ну що, let’s go! 

  • По-перше, зазвичай майбутні американські студенти заздалегідь починають планувати свої дії, адже якщо ви плануєте обрати будь-який закордонний універ, вимоги там будуть дещо відрізнятися.
     
  • Що краще ви знаєте англійську, то легше буде вступити до закладу.
     
  • Зазвичай під час вступу важливий ваш атестат а також оцінки в ньому.
     
  • Вступаючи до БУДЬ-ЯКОГО закладу США, ви обов’язково маєте скласти іспит ТOEFL (максимум – 100 балів), тому непогано було б пройти пробні варіанти в інтернеті.
     
  • Як не дивно, але найкраще фінансуються саме ті спеціальності, які тісно пов’язані з точними науками, тобто технічні (див. університет № 5).
     
  • Зміна спеціальності – типова ситуація для американців, тобто якщо ви маєте сумніви щодо обраного раніше напрямку, то зможете змінити на інший у цьому ж університеті, але в цьому випадку буде складніше отримати фінансування.
     
  • Не забувайте, що фінансування дають лише тим, хто заздалегідь знає, чим хоче займатися. Тобто якщо ви хочете стати актором, то підготуйте відео в Ютубі з вашим виступом, щоб показати його комісії, наприклад. 
     

Перелік університетів

  1. Stanford University – the best серед усіх американських університетів. Не секрет, що тут, незважаючи на статус, багато коштів на фінансування, тому спробувати варто.
     
  2. Ohio State University – в цьому закладі повне фінансування, але тільки на магістратуру. Це не має бути причиною для хвилювання, адже планувати свою освіту ніколи не пізно.
     
  3. St. Johns University – католицький університет, який отримує фінансування за допомогою церкви. Чим відрізняється від звичайного університету? До переліку обов’язкових входять дисципліни, пов’язані з релігією.
     
  4. Wesleyan University – гуманітарний університет, який повністю фінансує бакалавріат, але не всім, а лише тим розумниками, які показали гарний результата на ТOEFL та SAT (Scholastic Aptitude Test).
     
  5. Northwestern University – тут фінансується магістратура в сфері інформаційних технологій. Для вступу необхідно написати GRE (Graduate Record Examinations).
     
  6. USLA – входить до топ-10 університетів LA, тут поширене часткове фінансування.
     
  7. АMDA – місце для акторів та музикантів, де поширене лише часткове фінансування.Також в LA.

Отже, давайте підсумуємо коротко та крок за кроком.
 

Американські університети з частковим або повним фінансуванням


Крок 1: знайдіть навчальний заклад за допомогою сайту www.collegeboard.org, де ви отримаєте доступ до інформації про понад 4000 американських університетів. Можете обрати за бажаним штатом і бюджетом.

Крок 2: напишіть тест SAT (зареєструватися тут). Цей іспит – американська альтернатива ЗНО. Реєстрація без есе – 60$, з есе – 80$. Краще писати той, що з письмовою роботою.

Крок 3: доведіть, що ви знаєте англійську, за допомогою тесту TOEFL (реєстрація тут). За нього також треба заплатити приблизно до 200$, але воно того варте! 

Крок 4: покажіть себе з кращого боку. В Америці дуже цінуються рекомендаційні листи (від директора школи або вчителя англійської мови), тому збирайте їх! Також не забудьте грамотно перекласти їх англійською!

Крок 5: уважно розберіться з вартістю оплати університету та розрахуйте свій бюджет. Моніторте сайт обраного університету якомога частіше. Не забувайте про гранти та стипендії, які можливо отримати в університеті.

Крок 6: ВАЖЛИВО: зберіть усю документацію в одну купу (тести, листи, виписка про оцінки) і надішліть її до університету. За допомогою технологій все можна зробити онлайн. 

Крок 7: дочекавшись відповіді, оберіть той університет, в якому ви хочете продовжити навчання.

Крок 8: починайте робити студентську візу, яка називається F1.

Крок 9: пакуйте валізи!

Отже, let’s make a conclusion! Звичайно, щоб пройти всі ці кроки, необхідно витратити чимало сил, нервів та коштів, але треба пам’ятати про те, що найкраща інвестиція – в самого себе! Найголовніше – почати підготовку за рік, а то й за два. 

Follow your dreams!

 

Катя Загребельна, викладачка Грін Кантрі

7 американських університетів із повним або частковим фінансуванням

 

Дата публікації: 30 липня 2020