Останні три навчальні роки стали справжнім випробуванням для школярів, їхніх батьків і педагогів. На початку пандемії багатьом школам довелося з нуля організовувати процес викладання онлайн, а учням – опановувати мистецтво самоконтролю. Тепер ми бачимо, наскільки цей досвід був своєчасним і корисним: навіть під час війни неймовірним українцям вдається працювати та вчитися.

Як виглядає навчання англійської у воєнний час?

Мережа шкіл Green Country відновила свою роботу в середині березня, адже 90% наших студентів, які опинились у безпеці, виявили бажання продовжувати вчитися. Сповнені почуттями вдячності та любові, ми підготували 4 онлайн-курси:

  1. «Комплексний» повний;
  2. «Комплексний» стандарт;
  3. «Розмовний із носіями мови»;
  4. «Підготовка до ЗНО» з англійської мови.

 

Англійська для дітей в умовах війни. Аналітика

 

Розуміючи, що попит на навчання є, ми вирішили перевірити, чи можуть його задовольнити наші колеги та конкуренти. Так ми дослідили роботу 119 шкіл іноземної мови на українському ринку після 24 лютого. 

Отже, чи багато закладів працюють зараз і що вони пропонують своїм студентам?

Почнемо з цифр. Станом на квітень 2022-го маємо таку картину:

  • майже 40% шкіл відновили роботу;
  • 45% закладів мають чітку патріотичну позицію;
  • 55% шкіл чіткої позиції щодо війни не висловили.

Звісно, формат проведення занять під час воєнного стану залишився тільки один – онлайн. Водночас зберігається різноманітність курсів і програм:

  • стандартні дистанційні заняття з англійської в групі;
  • індивідуальні уроки;
  • підготовка до іспитів;
  • інтенсивна англійська;
  • розмовні заняття з носіями
    тощо.

Також деякі школи запровадили новий для себе формат – підписку на відеоуроки, інші обмежились проведенням розмовних клубів, а якісь заклади пропонують навчатися за допомогою мобільних додатків.

А що там соцмережі?

На сторінках шкіл у Facebook та Instagram ми звикли бачити не тільки рекламу нових семестрів, а й корисні лексичні добірки, роз'яснення граматичних правил і короткі освітні відео. Ми подивились, який контент став найпопулярнішим під час війни:

  • military англійська, обговорення новин і пости для підтримки бойового духу;
  • survival English для тих, хто опинився за кордоном;
  • звичайні граматичні й лексичні добірки, не пов'язані з війною;
  • психологічна підтримка;
  • посилання на волонтерські, благодійні організації та корисні ініціативи.

При цьому далеко не всі школи активні у своїх соцмережах. Актуальну інформацію про свою роботу й додатковий освітній контент можна побачити на сторінках 26% досліджених шкіл. До цього числа входять і заклади, які не відновили навчання, та все ж залишаються в інфопросторі.

Про вартість курсів і благодійність

Із оголошень мовних шкіл у соцмережах чи на власних сайтах ми дізнались про такі зміни в їхній ціновій політиці:

  • 5 шкіл пропонують знижку на основний курс від 10 до 30% або навчання за донат;
  • 9 закладів проводять безкоштовні тематичні уроки, розмовні клуби, майстер-класи або марафони;
  • 2 школи навчають школярів безкоштовно на основному курсі чи спецкурсі;
  • 2 школи відкрили доступ до авторських додатків, де можна вчитися самостійно.

Розуміючи актуальність і нагальність вивчення англійської, мережа шкіл Green Country також підготувала цілих 4 варіанти безкоштовного навчання для школярів! Ознайомитися з ними та обрати найбільш зручний можна тут.

 

Англійська для дітей в умовах війни. Аналітика - 2

 

Повернення до роботи й сплата податків – це вже суттєва допомога країні в нинішній ситуації. Але чимало підприємств, незалежно від своїх теперішніх прибутків, знаходять можливості робити навіть більше. 

Так, до прикладу, 6 шкіл англійської з нашого списку перераховують частину зароблених коштів на ЗСУ, а 3 – займаються волонтерством (переформатування офісів школи в прихисток для внутрішньо переміщених осіб; допомога з евакуацією; інформаційний фронт; донорство крові).

Насамкінець ми з особливою гордістю хочемо розповісти про своїх дивовижних студентів, які вже встигли пожертвувати на потреби ЗСУ 15 тис. кантриків (внутрішня валюта школи Green Country). Ми цю суму подвоїли та конвертували в гривні. Окрім цього, 10% від кожного абонементу на навчання в нашій мережі йдуть нашим воїнам, а 50 тис. грн ми виділили на інфовійсько.

Як бачите, шляхів вчити англійську для дітей залишається немало. Це й повноцінні курси за зниженою ціною, і безкоштовні спецкурси, інтерактивні платформи чи спікінги. Записуйте своїх школярів на заняття будь-якого типу – англійська неодмінно знадобиться їм після нашої перемоги, яка вже зовсім скоро.

 

Дата публікації: 27 квітня 2022