Спілкування – це основа життя сучасної людини. Сьогодні у нас чимало способів комунікації:

  • живе спілкування;
  • соціальні мережі та месенджери;
  • email-листування;
  • телефонні розмови;
  • відеодзвінки.

Дистанційне навчання англійської дає можливість навчитися підтримувати розмову на будь-якому рівні. Завдяки такому формату ми одночасно вивчаємо лексику, правила граматики, а також маємо можливість навчитися сприймати іноземну мову на слух. Заочне навчання англійської мови – це регулярна практика вимови, яка допомагає швидко підняти розмовний рівень.
 

Заочне навчання англійської мові – тренуємо вимову для телефонної розмови
Телефонна англійська особливо важка, тому що немає візуальних підказок

 

Є певні правила, що стосуються телефонної розмови. Слід вивчити основні фрази, які допоможуть зрозуміти співрозмовника на іншому кінці дроту. Також є вправи та ігри, які допомагають тренувати слух. Заочне навчання англійської мови об'єднує ефективні методики в один курс, тому ми вчимося швидше та завжди можемо практикуватися.

Докладніше зупинимося на тому, як можна навчиться говорити телефоном англійською мовою.

  1. Вправи для відпрацювання розмовної англійської для телефонних діалогів – виконуються разом із другом. Потрібно взяти два стільці та повернути їх спинкою одне до одного. Так не видно співрозмовника, можна лише чути його голос. Це трохи нагадує телефонну розмову. Не видно міміку, не можна стежити за рухами губ, тому потрібно концентруватися на вимові та намагатися відповідати якомога чіткіше. Це прекрасна практична вправа для розмовної англійської. 
     
  2. Можна зателефонувати другові та потренуватися в різних розмовах (рольових іграх) – використовуємо набір слів, які знаємо. Не обов'язково намагатися робити розмову змістовною, адже ми тренуємо вимову та вчимося сприймати мову на слух.
     
  3. Варто записувати себе на диктофон – якщо тренування без партнера, можна записати стандартну лексику для телефонних дзвінків, а потім імітувати розмову зі співрозмовником.

Під час заочного навчання англійської мови студенти вчать граматику та лексику для будь-якої ситуації. Оскільки телефон – це один з основних інструментів комунікації, для розмови також є певна лексика. За допомогою фраз для телефонної розмови англійською можна дізнатися, як коректно привітати співрозмовника або відповісти на вітання, запитати, хто телефонував, призначити зустріч або залишити важливе повідомлення, а також багато іншого.
 

 

Для початку прості фрази:

  • This is ... speaking – використовується на початку розмови;
  • Is it convenient for you to talk at the moment? – важливо цікавитися, чи зручно співрозмовнику говорити саме зараз;
  • Can I call you back? – в ситуації, коли співрозмовник не може говорити, потрібно запитати, чи можна перетелефонувати;
  • Could you tell me when the best time to call is? – якщо розмова важлива, обов'язково потрібно уточнити зручний час для зв'язку.

Коли ми заочно навчаємося англійської мови, то вчимо не тільки лексику та нові слова, а й норми ведення більш офіційних телефонних розмов. У кожній країні є свої етичні стандарти, тому корисно знати, як спілкуватися з людьми в будь-якій ситуації.  

Анна Огородник

 

Дата публікації: 2 червня 2020