Всупереч поширеній думці, що дітям легше вчитися та запам'ятовувати нові знання швидше, дистанційне навчання англійської може стати справжнім випробуванням. Напрацьовувати практичні навички та працювати над поліпшенням мови, розвитком читання та грамотного письма доводитися самостійно. Найчастіше ми не зовсім уявляємо, які труднощі на нас чекають. Незважаючи на те, що англійська є однією з найпоширеніших у світі, це не така вже проста мова.
 

Дистанційне вивчення англійської мови – долаємо всі труднощі
Високих результатів у навчанні можна досягти тільки за допомогою старанної практики

Є багато проблем, які учні мають подолати на дистанційному вивченні англійської мови. Якщо знати про це заздалегідь, то є набагато більше шансів успішно підвищити свій рівень. Розглянемо п'ять найбільших проблем у навчанні.
 

 
  1. Граматика. Її важко запам'ятати й використовувати логічно. На дистанційному занятті викладач англійської виправляє учнів, але у звичайному житті нам важко зрозуміти, чи ми використаємо правильну конструкцію тощо. Дистанційне вивчення граматики англійської мови схоже на уроки з водіння: можна досконало знати теорію, правила і норми, але без практики хорошим водієм не станеш. Граматика надзвичайно важлива. Неправильне використання граматики може збити з пантелику співрозмовника і навіть змінити зміст того, що ми говоримо. Ба більше – носії англійської мови добре обізнані в граматиці й майже одразу помітять, якщо буде зроблена граматична помилка. Деякі з них дуже педантичні та не пробачать навіть маленьку помилку. Тому викладачі англійської дистанційно приділяють особливу увагу саме граматиці, щоб учні не розгубилися в будь-якій ситуації.
     
  2. Словник. Студентам на дистанційному вивченні англійської мови доведеться вивчати багато різної лексики. Це часто є проблемою, особливо коли справа стосується варіацій дієслів і розуміння того, який час слід використовувати в різних ситуаціях. Англійський словник один із найбільших серед усіх мов. Неправильне використання англійських слів і лексики помітне для носіїв. Дистанційні викладачі англійської намагаються зробити заняття максимально практичними та корисними для студентів. Для цього вони використовують інтерактивні додатки, а також постійно проводять ігрові заняття з моделюванням реальних ситуацій. Завдяки такому підходу для дистанційного вивчення англійської мови діти мають можливість більше практикуватися та вдосконалювати всі свої навички.
     
  3. Сленг. Оскільки словник англійської мови такий великий, студентів у школах і вишах частіше навчають академічної мови. Тому зі сленговими та жаргонними фразами охочі вивчати англійську мову зустрічаються рідко. Але носії мови часто використовують їх у повсякденній мові.
     
  4. Вимова. Навчитися вимовляти слова правильно та без акценту – дуже важко. Носіїв англійської мови вчать цього з раннього віку. Викладач англійської дистанційно допомагає позбутися проблем з вимовою, розповідає про цікаві способи тренувань.
     
  5. Відмінності в різних формах англійської мови. Різницю між використанням формальної та неформальної мови, усною мовою та письмом важко зрозуміти. Це призводить до того, що учні записують слова фонетично, а не як вони насправді мають писатися. Ті, хто вивчає англійську, часто використовують неформальну лексику та навіть сленг у формальних ситуаціях. Викладачі англійської дистанційно допомагають розібратися в тонкощах використання різної лексики.

​Анна Огородник

 

Дата публікації: 15 вересня 2020