Сьогодні питання про якісну освіту для дітей стоїть дуже гостро. Методам і форматам навчання зараз приділяється підвищена увага. Головна боротьба ведеться між прихильниками та противниками дистанційного навчання. Кожна зі сторін по-своєму права, тому прийти до компромісу дуже важко. Проте багато хто погодиться з тим, що вивчити англійську онлайн – не тільки можливо, але й дуже ефективно. Уже мало хто посперечається, що на дистанційних курсах англійської мови дорослий студент може досягти високих результатів. Але як бути з навчанням на дистанційних курсах англійської для дітей? Чи буде дистанційний формат так само ефективний у цьому випадку? Далі ми розглянемо основні моменти, плюси та мінуси дистанційного вивчення мови, а також поговоримо про те, з якими труднощами зустрілися батьки, чия дитина почала заняття.

 

 

 

Зміст

1. Дистанційне навчання англійської дітей з нульовими та базовими мовними навичками

2. Дистанційні курси англійської мови – головний біль для батьків?

3. Дистанційне навчання англійської – коли вся сім'я в зборі

4. Як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах онлайн?

5. Як навчитися англійської мови онлайн?

Дистанційне навчання англійської дітей з нульовими та базовими мовними навичками

Суперечки про те, з якого віку потрібно починати вчити іноземну мову, ведуться вже дуже давно. Але однозначної відповіді на це питання досі немає. Педагоги зійшлися тільки на тому, що найбільш оптимальний вік – від 3 до 5 років. У цей час у дітей починають формуватися інтереси й характер, тому досить легко визначити, в яких сферах дитина може досягти успіху. До того ж, малюки добре запам'ятовують нову інформацію. А якщо вона подається у формі гри, то вивчений матеріал затримається в пам'яті на багато років. Але чи може навчання англійської в дистанційному форматі принести такі ж високі результати, як і офлайн-навчання? Ви зможете зрозуміти, чи підходять вашій дитині уроки в режимі онлайн тільки після декількох занять. Тому багато шкіл пропонують одне, а то й кілька безкоштовних відвідувань.

Це дуже важливе рішення, тому потрібно серйозно обміркувати всі «за» та «проти» дистанційного вивчення іноземної мови. Якщо ваша дитина виявляє інтерес і здібності до іноземних мов, щоб не втратити момент, почніть навчати її англійської дистанційно. Але візьміть до уваги кілька моментів.

  1. Дистанційні курси англійської мови найбільш ефективні для дітей молодшого шкільного віку (від 6 до 10 років). Краще почекати, поки дитина проведе хоча б один рік у школі. Хоча якщо їй викладають іноземну мову з першого класу, то цілком можна почати дистанційне навчання англійської одразу після того, як дитина звикне до нового режиму.
     
  2. Матеріал, що викладається на дистанційних курсах англійської мови, має відповідати мовним навичкам малюка. Для дітей із нульовим рівнем обрати відповідну програму набагато простіше, ніж дітям, що володіють базовими знаннями. Якщо ж дистанційне навчання англійської виступає в якості додаткових занять, то найкращих результатів можна досягти, якщо матеріал курсів буде доповнювати шкільну програму. Звичайно, повторення – мати навчання, але якщо матеріали будуть копіювати одне одного, мовні навички дитини залишаться на тому ж рівні.
     
  3. Навчання дітей іноземних мов у дистанційному форматі вимагає ретельного контролю з боку батьків. На відміну від дорослих, діти не розуміють, що комп'ютер і інтернет можна використовувати не тільки для розваг. Дистанційні курси англійської мови – це прекрасний шанс виховати в дитині відповідальне ставлення до занять, навчити її організовувати свій вільний час. Про те, як стежити за успішністю та контролювати дистанційне навчання, ми поговоримо більш докладно в наступному розділі.

Дистанційні курси англійської мови – головний біль для батьків?

Усе залежить від того, як ви самі до цього ставитеся. Якщо ви спочатку сприймаєте дистанційне навчання як чергову проблему, то краще зачекайте, поки дитина виросте й сама виявить бажання вивчати іноземну мову. Тоді ви можете спокійно залишатися в стороні, надаючи вашому чаду можливість самому приймати рішення, організовувати навчальний процес і нести відповідальність за результати. Але якщо ви твердо впевнені в тому, що ваша дитина зможе досягти високих результатів і підвищити рівень володіння мовою, прийміть той факт, що вам доведеться контролювати малюка, допомагати йому з уроками, перевіряти домашні завдання та стежити за успішністю. Крім того, ви повинні бути готові до того, що, можливо, дитина швидко втратить інтерес до занять. І справа зовсім не в тому, що у малюка немає здібностей до вивчення іноземних мов. Просто у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку захоплення змінюються дуже швидко. Важко довго фокусуватися на одних лише дистанційних курсах англійської мови, коли навколо стільки цікавого. Хочеться пізнати все й одразу, при цьому потрібно встигнути відпочити. Тому сприймайте дистанційне навчання англійської як спосіб направити енергію дитини в потрібне русло, привчити її до дисципліни й розвинути навички самоорганізації.

Звичайно, від проблем нікуди не дітися. Із ними буде набагато легше впоратися, якщо заздалегідь знати, з чим ви зустрінетесь.

  1. Дитячі капризи. Одна з переваг дистанційних курсів англійської мови – це можливість навчатися не виходячи з дому. Та водночас це й мінус. Коли дитина перебуває на своїй території, поруч із батьками, вона відчуває вседозволеність. Тому не дивуйтеся, якщо під час уроку малюк може просто встати й піти в іншу кімнату тільки тому, що втомився або йому нудно займатися. А чому б і ні, він же у себе вдома, де всі його улюблені іграшки й він може почуватися вільно. Дуже важливо заздалегідь пояснити малюкові, що дистанційне навчання нічим не відрізняється від шкільного, і потрібно працювати до кінця заняття. 
     
  2. Нестача часу. Дистанційні курси англійської мови проходять за визначеним розкладом. Перший час, швидше за все, вам доведеться бути присутніми під час занять, допомагаючи малюку звикнути до навчання, і стежити за тим, щоб він дійсно навчався. Якщо не вдається підлаштуватися під графік занять з англійської дистанційно, з навчанням краще почекати.
     
  3. Несерйозне ставлення дитини до уроків і домашніх завдань. Навіть дорослим часом буває важко змусити себе підготуватися до уроку. Щоб заняття принесли результати, потрібно дуже відповідально поставитися до повторення пройденого матеріалу та розмовної практики. Тому батькам доведеться ретельно стежити за тим, щоб дитина вчасно виконувала домашні завдання та ретельно готувалася до занять.

Ефективні методи дистанційного навчання англійської дітей

Дистанційне навчання англійської – коли вся сім'я в зборі

Коли мова заходить про освіту для дітей, усі розуміють, наскільки цей шлях тернистий. Але також важливо зрозуміти, що навчання – це не тільки випробування, але й прекрасний спільний час для всієї родини. Багато хто погодиться з думкою, що підтримувати інтерес дітей до навчання набагато простіше, якщо батьки серйозно ставляться до занять і щиро радіють успіхам своєї дитини. Одна з головних переваг дистанційного навчання англійської полягає в тому, що заняття можна відвідувати всією сім'єю. Так батьки зможуть не тільки проконтролювати свого малюка, але і самі, можливо, навчаться чогось нового. Тож дистанційні курси англійської мови – це:

  • хобі для всієї родини;
  • можливість проводити з дитиною більше часу;
  • шанс налагодити контакт з малюком;
  • спосіб навчити дитину відповідальності й самоорганізації.

Як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах онлайн?

Найкраще рішення – інтенсивні дистанційні курси. Для повного занурення у мовне середовище варто практикувати англійську щодня, і не лише на курсах. Розглянемо додаткові вправи, які допоможуть швидко вивчити англійську в домашніх умовах онлайн.

  • Онлайн-ігри та додатки

Один із найкращих варіантів не тільки для дітей, а й для дорослих. Завантажте освітні додатки – і нехай дитина опановує мову легко та невимушено під час гри чи цікавого тесту. Багато вправ для дітей є на сайті LearnEnglish Kids.

  • Відео на YouTube та мультики

Ви можете дивитися з дитиною мультфільми англійською, слухати прості пісеньки та вчити за ними алфавіт, кольори, лексику на будь-яку тему тощо, а також навчатися за короткими навчальними відео. Останні ми робимо, шукайте різні відео на нашому каналі.

 

Ефективні методи дистанційного навчання англійської дітей - 2

Як навчитися англійської мови онлайн?

Запишіть дитину на дистанційні курси. Важливо, щоб на початкових рівнях діти проходили курси з професійним викладачем, а не навчалися з батьками (якщо ви не викладач англійської). Тоді не доведеться переучуватись у дорослому віці, та й взагалі справа піде швидше.

Як навчитися англійської мови онлайн у Грін Кантрі? Оберіть оптимальну програму.

  1. Комплексний повний онлайн-курс

Заняття з двома викладачами: загальна англійська з українським учителем та комунікативні уроки, а також STEM-заняття (наукові досліди та експерименти) з носієм англійської.

  1. Комплексний стандартний онлайн-курс

За концепцією «перевернутий урок» дитина не виконуватиме домашку, а готуватиметься до майбутніх уроків, проходячи інтерактивні Self Study.

  1. Розмовний онлайн-курс

Практика спікінгу з носіями англійської плюс STEM-проєкти. Діти спілкуються між собою та з викладачем 80% часу кожного уроку.

  1. Онлайн-курс «Звуки та вимова»

Спеціальний курс для дітей 5-7 років, де вони навчаться правильно вимовляти звуки англійською та сформують британську вимову.

  1. Пакет «Підручник + доступ до онлайн-платформи»

Самостійне навчання на інтерактивній платформі з відео, аудіо, лексичним тренажером та захопливими завданнями. Можливість перевіряти відповіді.

 

​Тетяна Огородник

 

Дата публікації: 21 липня 2020