Спілкування між людьми починається зі знайомства. Уміння представитися – важлива частина в дистанційному навчанні англійської. Коли ми серед незнайомих вам людей на будь-яких заходах, нам слід знати основні фрази, які допоможуть встановити контакт. На першому занятті з дистанційного навчання англійської мови вивчають слова, які допомагають коротко розповісти про себе:

  • ім'я;
  • вік;
  • школа чи інший навчальний заклад;
  • інтереси й так далі.
     


Це основа основ у вивченні англійської дистанційно. Надалі йдуть більш складні фрази, словниковий запас розширюється іншими привітаннями. Якщо приділяти достатньо часу практиці, то мова стане вільною, і вже можна не тільки почати бесіду, але й підтримати розмову.

Розглянемо на прикладі, як виглядає діалог двох людей, які вперше зустрілися одне з одним. Познайомившись, вони ставлять прості особисті запитання.

– Hello.
– Hi!

– My name is Anna. What is your name?
– My name is Mario. Glad to meet you.

– Nice. This is a great birthday party!
– Yes it is. Where are you from?

– I'm from Kyiv.
– Kyiv? Is it Ukraine?

– Yes, I'm Ukrainian. Where are you from?
– I'm from London, but I'm not British.

– No, what are you?
– Well, my parents were Spanish, so I'm Spanish too.

– It's very interesting. Spain is a beautiful country.
– Thank you. Wonderful place.

 

Дистанційне навчання англійської мови: фрази для початку розмови
Практикуйтеся в рольових діалогах, щоб краще запам'ятати лексику та підтягнути свої розмовні навички

 

Можете розіграти цю ситуацію разом зі своїми друзями під час дистанційного навчання англійської мови. Давайте докладніше розберемо основні слова та фрази з цього прикладу. Анна та Маріо представляються одне одному, використовуючи такі фрази:

  1. My name is...
  2. Where are you from?
  3. I'm from... (city, state, or country)
  4. Are you...? (Spanish, American, German, etc.)

Легко, коли діалог відбувається між двома людьми. Але ж у житті ви можете познайомитися з великою кількістю людей одразу. У вивченні англійської дистанційно важливо обігравати різноманітні ситуації. Чим більше, тим краще. Крім того, залежно від ситуації потрібно використовувати певні вислови. На одному “Hello” далеко не поїдеш. Коли ми зустрічаємо когось уперше, прийнято вітати його, кажучи:

  • It's a pleasure to meet you!
  • Pleased to meet you!

На уроках дистанційного навчання англійської мови докладно розбирають ці аспекти з викладачем. Як видно в попередніх прикладах, для знайомства з незнайомцями зазвичай використовується низка різних фраз. Зі знайомства та прощання починається вивчення англійської дистанційно. Адже на першому занятті ми також зустрічаємося з викладачем і одногрупниками.

Тепер ми наочно можемо уявити, що на нас чекає на дистанційному навчанні англійської мови:

  • інтерактивні заняття;
  • рольові ігри з вивченням англійської лексики дистанційно;
  • практичні уроки й так далі.

У вивченні англійської дистанційно використовуються сучасні методики, які допомагають запам'ятовувати слова та правила граматики ефективніше. Варто спробувати – і ви незабаром буде видно, як навички покращилися.

Анна Огородник

 

Дата публікації: 7 липня 2020