Щойно юні студенти на дистанційному навчанні англійської запам'ятали просту лексику, навчилися писати й рахувати, вони вже можуть розповідати про себе, а також обмінюватися особистими контактами. Наприклад, адресами та номерами телефону. На заняттях з англійської мови дистанційно викладач навчає таких основ. А з наявною базою знань вже можна розширювати свій словниковий запас і займатися самостійно, розбираючи більш складні моменти.

Наприклад, на занятті з англійської мови дистанційно сьогодні розбирали поширені запитання та відповіді про себе. Щоб швидше запам'ятати лексику, варто самостійно (краще з другом) зробити нескладну вправу на складання діалогу та зачитати його за ролями. Діалог, у якому потрібно продиктувати свій номер телефону, адресу проживання та електронну пошту, буде виглядати приблизно так:

– What is your telephone number?
– My telephone number is 073 016-23-38.
– What is your address?
– My address is 42-G Verkhny Val Street.
– What is your email address?
– My email address is [email protected].

До речі, цифра «0» англійською – це «zero». Але коли ми диктуємо номер телефону, то цю цифру потрібно вимовляти як букву «о» (оу).

Англійська мова дистанційно – проста лексика для початківців
Читання, письмо та прослуховування діалогів англійською допоможе розібратися в побудові питальних конструкцій

Щоб навчання на дистанційних курсах англійської мови було ефективним і студенти дізналися про всі особливості розмовної та письмової мови, необхідно бути активним на уроках і практикуватися. Тому викладач разом із групою може розігрувати ситуації, складати діалоги, проводити рольові ігри та залучати до процесу всіх учнів. Розглянемо приклад бесіди на дистанційному занятті з англійської мови:

Teacher: What is your telephone number?
Student: My telephone number is 073 016-23-38.
Teacher: Anna, ask Pavlo.
Anna: Hi, Pavlo, how are you?
Pavlo: Hi, I'm fine.
Anna: What is your telephone number?
Pavlo: My telephone number is 097 233-39-29.

Вправа триває, поки всі студенти не дадуть відповіді. Щоб спростити собі задачу, можна записати номер прописом, тим самим практикуючись у письмі. З адресами може бути важче через вимову назв вулиць. Досвідчений викладач допоможе учням правильно записати адресу англійською мовою, а також вирішить проблеми з вимовою.

Складання діалогів і рольові ігри найкраще допомагають вивчити конструкції, а також запам'ятати нові слова. Можна почати з простого, а потім об'єднати лексику в більш тривалу розмову. Крім телефонного номера та адреси, можна запитати про інтереси, навчання, улюблені фільми та книги.

Короткі бесіди допомагають позбутися невпевненості, тому мова стає більш швидкою і природною. Головне – не боятися робити помилки і не засмучуватися, якщо вчитель поправляє, адже це тільки веде до досконалості.

Анна Огородник

 

Дата публікації: 4 серпня 2020