Діти, які навчаються в початковій школі, вельми охоче починають навчання іноземної мови. Вони вже навчилися читати й писати українською, і початковий курс англійської для молодших школярів – щось нове та захопливе. Зараз одна з головних задач викладача – зберегти цей інтерес дітей до предмету, щоб вони змогли успішно його вивчити.
 

Англійська мова: початковий курс для молодших школярів
Особливості викладання англійської в початковій школі

Англійська для молодших школярів виключає будь-який тиск на дитину. Якщо школяр не бажає навчатися, намагатися пояснювати, що англійська знадобиться йому в майбутньому – абсолютно марна справа. Дитині потрібно зрозуміти, навіщо їй іноземна тут і зараз. Тому англійська для початківців школярів має бути творчою та цікавою для сучасних дітей.

Також не варто забувати, що малюки щойно прийшли до школи тв вчаться спілкування в тому числі. Тож на початковому курсі англійської мови для молодших школярів вони вчитимуться комунікувати в цілому, а не тільки іноземною мовою.

Пройшовши початковий курс англійської мови для молодших школярів, діти повинні отримати такі знання та вміння:

  • базовий словниковий запас, вміння вітатися й відповідати на прості запитання, будувати нескладні діалоги;
  • складати невеликі письмові розповіді про себе, навчання, дім, тварин тощо;
  • навчитися розрізняти на слух знайомі слова та фрази, розуміти зміст простих оповідань;
  • для школярів-початківців англійська також включає в себе вивчення найпростішої граматики.
     


Для закріплення певної теми та розвитку розмовних навичок діти повинні постійно практикуватися за допомогою діалогів і рольових ігор. В іншому ж випадку всі знання залишаться лише в теорії та взагалі погано засвояться.

Проводити англійську для початківців школярів варто до двох разів на тиждень.

У віці 7-9 років здатність засвоєння інформації у дітей на самому піку, тому обов'язково потрібно підтримувати зацікавленість дитини та мотивувати її на навчання.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 23 червня 2020