У всіх дітей наочно-образна пам'ять помітно домінує над логічною. Тому під час складання планів уроків англійської мови для дітей молодшого шкільного віку слід враховувати, що вони краще запам'ятовують конкретні події, кольори та предмети. Як викладати англійську для молодших школярів та навіщо починати так рано – розглянемо далі в цій статті.

Мета навчання англійської мови дітей молодшого шкільного віку

  • Залучення дитини до культури країни мови, що вивчається.
  • Навчання основ англійської.
  • Уроки англійської мови формують у дітей навички аудіювання.
  • Відбувається формування навичок функціонального використання словникового запасу.
  • Дитина вчиться інтуїтивно володіти мовою.
  • Розвиток уваги та пам'яті.
  • Навчання англійської мови дітей молодшого шкільного віку допоможе їм стати більш активними, самостійними та комунікабельними.
     

Якими мають бути уроки англійської мови для дітей молодшого шкільного віку
Люди, які з легкістю вивчають іноземні мови, найчастіше мають сильний характер (Людвіг Берне)

Як мають проходити уроки англійської мови для дітей молодшого шкільного віку

  1. Нові знання малюки отримують у групах до 6-10 дітей. Ці групи мають бути сформовані за первісним рівнем володіння іноземною, а також за віком. Так, якщо дитина навчається в третьому класі, але при цьому не займалась вивченням англійської, то вчитися вона буде з такими ж дітьми-початківцями, але не з однолітками, які проходять навчання вже протягом декількох років.
     
  2. Для дітей молодшого шкільного віку уроки англійської мови мають проходити в ігровій формі. Так можна сформувати у дітей хороші навички усного мовлення, читання, швидкого сприйняття мови на слух, а також грамотного письма.
     
  3. Окрему увагу необхідно приділяти святковим урокам, наприклад, на честь Дня Святого Валентина, Різдва, Хелловіну й так далі. На подібних заняттях діти знайомляться з культурою англомовних країн, з особливостями цих свят, вивчаючи їхні традиції.
     
  4. Не варто забувати про формування дружнього клімату під час уроку. Дитині має бути комфортно перебувати на ньому, це вже буде запорукою гарного результату.
     
  5. Заняття мають проводитися за сучасними підручниками з впровадженням інтерактиву. Також необхідно використовувати на уроках відео- й аудіоматеріали.
     
  6. При складанні плану занять варто враховувати вікові особливості дітей, їх непосидючість і швидку стомлюваність. У процесі уроку потрібно постійно змінювати вид діяльності. Зарядка, перегляд мультфільмів англійською мовою, вивчення граматики, ігри – все це необхідно грамотно чергувати одне з одним. Так урок перетворюється на максимально насичене, корисне, цікаве та різноманітне дозвілля для дитини.

Якими мають бути уроки англійської мови для дітей молодшого шкільного віку - 2

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 5 лютого 2020