Хочете, щоб ваша дитина вивчала англійську, але відвідувати заняття серед тижня немає можливості? Ваш вибір – курси англійської у вихідні.

У цій статті ми намагатимемося розібратися, на що звертати увагу при виборі мовних шкіл для дітей, а також ознайомимося з основними критеріями вибору курсів англійської вихідного дня в Києві.

Зміст

  1. Як вибрати курси англійської вихідного дня в Києві?
    1.1. Методика викладання
           1.1.1. Система перевернутих класів у Green Country
    1.2. Спрямованість курсів англійської по вихідних
    1.3. Навчальні матеріали для курсів англійської вихідного дня
    1.4. Викладачі
    1.5. Поділ на групи за віком і рівнем
    1.6. Тривалість занять і курсу вихідного дня в Києві
    1.7. Домашні завдання на курсах англійської по вихідних
    1.8. Актуальність і мотивація
    1.9. Місцезнаходження курсів англійської вихідного дня в Києві
    1.10. Правила школи
  2. Як визначити, чи підійдуть вашим дітям курси англійської вихідного дня в Києві?
    2.1. Відгуки та рейтинги курсів
    2.2. Дні відкритих дверей
    2.3. Демо-заняття на курсах англійської вихідного дня
    2.4. Взаємодія з батьками
    2.5. Чому вашій дитині варто відвідувати курси англійської у вихідні в Green Country?
           2.5.1. Розмовні курси англійської по вихідних у Green Country

Як вибрати курси англійської вихідного дня в Києві?

При введенні запиту «курси англійської у вихідні для дітей» Google пропонує більш ніж 4 млн варіантів. Отже, як же вибрати відповідну школу англійської по вихідних?

Методика викладання

У першу чергу, вибір методів викладання залежить від вікових особливостей дітей. Відповідно, заняття шестирічок буде відрізнятися від уроків для підлітків. І природно, заняття, де строгий учитель змушує зубрити нові слова, вже давно застаріли і не працюють. Які ж принципи роботи з дітьми покоління Z?

У більшості шкіл застосовується комунікативна методика, головною перевагою якої є розвиток чотирьох основних навичок – письма, говоріння, читання та розуміння на слух. Принцип навчання базується на вивченні матеріалу «від простого до складного» без використання рідної мови. Також на уроках активно застосовуються різноманітні дидактичні (навчальні) ігри, причому незалежно від віку. Це обумовлено тим, що гра є головним інструментом розвитку дитини і пізнання нею світу. І маленьким дітям, і підліткам подобаються змагання, настільні ігри, лінгвістичні завдання, пісні, кросворди. Покоління Z не уявляє свого життя без гаджетів. Тому школа має також слідувати сучасним трендам і застосовувати круті онлайн-ігри, наприклад, сервіси Kahoot і Quizlet Live, використовувати applications для смартфонів на зразок Taboo або Alias, як у Green Country.

Подібний підхід дозволяє дитині імпровізувати, розвиває навички спілкування, включає уяву і креативність.

Система перевернутих класів у Green Country

У Green Country ми активно впроваджуємо нестандартні методи, наприклад, технологію «перевернутий клас» (flipped classroom). Це означає, що ми «перевертаємо» стандартний погляд на навчання, міняючи місцями подачу теоретичного матеріалу і практичне відпрацювання навичок. Плюс кожна дитина працює в своєму темпі, що підвищує її впевненість у собі.

Спрямованість курсів

Вибираючи курси для дитини, ми переслідуємо якусь мету. Найчастіше, ми хочемо знайти курси англійської у вихідні для дітей, щоб:

  • підтягнути оцінки в школі;
  • розвинути навички говоріння;
  • здати ЗНО;
  • провести вихідні цікаво і з користю.

Виходячи з цілей, ви обираєте спрямованість курсів. Це може бути:

  • комплексний курс англійської;
  • розмовний курс;
  • курс для школярів / дошкільнят;
  • підготовка до ЗНО;
  • підготовка до міжнародних іспитів з англійської для дітей та підлітків (Cambridge YLE, KET FS (Key English Test for schools), PET FS (Preliminary English Test for schools), FCE FS (First Certificate in English for schools)).

Навчальні матеріали для курсів англійської вихідного дня

Підбір правильних навчальних матеріалів дуже важливий, адже саме підручники вносять у навчання певну систему та задають тон і тематику всього заняття. Кожна шанована школа англійської вже давно працює з підручниками видавництв Pearson, Oxford University Press, Macmillan і Longman. Але є і кращий варіант, коли курси розробляють власний підручник.

У Green Country для навчання дітей ми також використовували багато зарубіжних підручників. Однак нам хотілося бути ще більш сучасними і цікавими. Тому ми розробили 24 Easy Steps. Це серія підручників для молодших класів. Повний комплект студента включає інтерактивний онлайн-підручник і звичний паперовий, а також відео- та аудіоматеріали з доступом через QR-код.

24 Easy Steps

У Green Country використовується інтерактивний підручник 24 Easy Steps, розроблений нашими методистами

Викладачі

Не всі батьки можуть визначити, наскільки досвідчений перед ними викладач. Якщо ви хочете мати гарантії компетентності майбутнього вчителя, краще вибрати велику (або мережеву) мовну школу.

Звісно, такі курси ретельно добирають своїх вчителів. А ось як це відбувається – було б корисно дізнатися.

Наприклад, у Green Country весь викладацький склад проходить трьохетапний відбір і навчання. Комплексний курс у нас ведуть українські викладачі, а ось розмовні курси англійської у вихідні – носії мови. Також нам дуже важливо, щоб це були молоді вчителі з високим рівнем володіння англійською і мотивацією працювати з дітьми. Дуже добре, якщо в школі є навчально-методичний відділ. В такому випадку з учителями працюють методисти, регулярно проводяться тренінги та воркшопи з підвищення кваліфікації.

Ще важливий момент: 20-річний стаж роботи вже давно не гарантує професіоналізм. Палаючі очі, любов до своєї роботи і бажання ділитися знаннями робить викладача успішним.
Спілкуся з носіями мови на вихідних.

Поділ на групи за віком і рівнем

На курсах англійської по вихідних, як і будь-яких інших для дітей, діє векторний принцип формування груп з урахуванням віку дитини, рівня володіння мовою і цілей. Саме цей принцип дозволяє створити максимально сприятливі умови для навчання. Зазвичай виділяють три вікові групи:

  1. Діти молодшого шкільного віку від 7 до 9 років.
    У силу своїх психологічних особливостей, вони ще не розуміють, навіщо їм англійська мова. Для них головне – гра, захопливі завдання і веселий учитель.

     
  2. Школярі від 10 до 12 років.
    Це вже той вік, коли можна переходити до більш серйозних завдань, наприклад, вивчення граматики.

     
  3. Підлітки від 13 до 17 років.
    У цьому віці діти вже набагато чіткіше формулюють свої цілі, визначають, навіщо їм потрібна англійська. Часто вибирають курс підготовки до ЗНО.

Щодо кількості осіб у групі, то оптимальною вважається до 12 осіб, що дозволяє викладачеві приділяти увагу кожному учневі. Це ж стосується і курсів вихідного дня у Києві.

Тривалість занять і курсу вихідного дня в Києві

Найчастіше діти відвідують заняття тривалістю від 45 хвилин до години. Однак курси англійської у вихідні припускають, що дитина відвідує 2-3 заняття в суботу або неділю. Швидше за все, це будуть два заняття по 45 хвилин з 10-хвилинною перервою.

Весь курс ділиться на семестри тривалістю від трьох місяців. Зазвичай навчальний рік включає два семестри. Деякі курси обіцяють проходження одного рівня англійської за рік. Але є й інтенсивні, коли ваша дитина проходить один рівень лише за семестр. Але для дітей це не найвдаліший варіант. Через вікові особливості дітям важко сприймати великий обсяг інформації, є шанси не засвоїти частину матеріалу.

Домашні завдання на курсах англійської по вихідних

Залежно від формату навчання, є школи, які залишають домашні завдання, а є і такі, що обходяться без них. Для курсів англійської вихідного дня домашні завдання бажані, оскільки перерва між уроками велика. Дуже добре, якщо школа пропонує нестандартні види ДЗ, коли застосовуються сучасні технології. Наприклад, саме домашнє завдання замінюється на систему онлайн-тренажерів Self Study, як у Green Country. Крім того, 24/7 функціонує сервіс в особистому кабінеті, включаючи індивідуальну консультацію викладача Online Tutor.

Якщо відвідування курсів передбачає виконання домашніх завдань, варто пам'ятати про таке:

  • Домашні завдання – відповідальність учня. Якщо ви чекаєте позитивний результат від навчання, ваше завдання як батька – створити сприятливі умови для виконання, провести роботу з дитиною і переконати, що виконувати завдання важливо, тобто перетворити його виконання в звичку. І, звичайно, не робити всі завдання за учня!
     
  • Ви не повинні пояснювати матеріал, правила граматики, це обов'язок вчителя. Якщо ж виникли проблеми, намагайтеся разом знайти рішення: наприклад, в google translate можна дізнатися, як слово правильно читається і вимовляється; забули, що задавали – зайшли в особистий кабінет. Головне – навчити дитину долати будь-які труднощі.

Актуальність і мотивація

У сучасному світі курси англійської у вихідні – це не просто місце, де вчать правила граматики і слова. Це унікальний та інноваційний простір для дітей, де поєднуються передові технології та освітній процес. Заняття проходять у невимушеній манері, весело, комфортно і при цьому ефективно.

Особливе місце варто приділити мотивації. Для підвищення інтересу потрібно:

  • Не залякувати і не змушувати дитину вчитися, адже негативні емоції навряд чи будуть мотивувати.
  • Не сварити дитину за помилки, а пояснити, що вони нас теж вчать.

Не помиляється той, хто нічого не робить
Девід Віскотт

  • Не порівнювати дитину з іншими. Впевненість у власних силах – найкраща мотивація.
  • Правильно заохочувати, а краще – з застосуванням на практиці знань. Наприклад, можна подивитися разом улюблений мультик або фільм англійською, сходити на екскурсію з англомовним гідом або відсвяткувати свято в англійському стилі (English Tea Party або Union Jack Party).

Місцезнаходження курсів англійської вихідного дня в Києві

Пошук курсів англійської вихідного дня в Києві має проходити з урахуванням місця розташування школи, найкраще – у вашому районі. При такій кількості пропозицій на ринку це не буде проблемою. А якщо врахувати, що завантаженість сьогоднішніх учнів (ранні підйоми до школи, домашні завдання, гуртки, обов'язки по дому) не поступається дорослим, зручне місце розташування – must-have.

Правила школи

У кожній школі існує низка правил так званого організаційного характеру. Вони зазвичай прописані в договорі, але їх часто не озвучують майбутнім клієнтам.

Отже, які запитання варто поставити під час ознайомчого візиту курсів вихідного дня в Києві:

  1. Як відбувається компенсація пропущених занять, чи є «заморозки» пропусків?
  2. Як відбувається відпрацювання пропущених занять і чи є воно?
  3. Чи проводиться вступне тестування, безкоштовно чи за додаткову плату?
  4. Оплата занять здійснюється за повний курс наперед, по семестрах або щомісяця?
  5. Яка система повернення грошей у разі припинення навчання?
  6. Чи є програма лояльності, бонуси?

Як визначити, чи підійдуть вашим дітям англійські курси по вихідних?

Критерії, які ми розглянули вище, впливають на наш вибір. Але що робити, якщо ми хочемо більш детально розібратися, чи підходять нам курси англійської у вихідні? Пропонуємо кілька ідей.

Відгуки та рейтинги курсів англійської вихідного дня в Києві

Для більшості людей відгуки служать одним із головних чинників вибору. Де ми можемо їх знайти?

  1. Сайти, які збирають подібні відгуки та складають рейтинги шкіл. Серед найбільш відомих – enguide.ua і englisher.com.ua. Відгуки на цих сайтах зазвичай залишають реальні люди, оскільки вони вимагають верифікації через електронну пошту або Facebook.
     
  2. Сторінки в Facebook. Вони стають хорошим джерелом попередньої інформації про школу. Завдяки сторінкам ми можемо дізнатися, які події відбуваються в школі, переглянути фото- та відеозвіти заходів, дізнатися про акції, почитати відгуки і коментарі, а також звернути увагу на наявність підписників.
     
  3. Відгуки та оцінки в Google. Але не варто забувати, що відгуки можуть бути купленими або залишеними ботами.
     
  4. Запитати про враження від школи від людей, які вже відвідували заняття. Подруги, колеги, сусіди або просто знайомі можуть надати вам інсайдерську інформацію, яку по-іншому ви б не дізнались. Плюс дати поради і рекомендації, корисні номери телефонів школи або візитівку.

Дні відкритих дверей

Більшість курсів англійської по вихідних організовує дні відкритих дверей. Школи зазвичай приймають гостей під час запуску нового семестру: у вересні та січні. Якщо ви хочете чітко з’ясувати, як працює школа, її методику викладання, побачити реальні класи і познайомитися з викладачами, вам точно варто відвідати такий захід. Школи англійської серйозно готуються до подібних презентацій і намагаються надати всю можливу інформацію батькам.

У Green Country дні відкритих дверей перетворюються на справжнє свято. Під час відвідування ви:

  • дізнаєтеся, що таке концепція «перевернутий урок», побачите, як це працює;
  • ознайомитеся з навчальною платформою 24 Easy Steps;
  • дізнаєтеся, як перетворити гаджети ваших дітей на друзів, які допоможуть у навчанні;
  • візьмете участь у вікторині та отримаєте призи.

Демо-заняття на курсах англійської вихідного дня

Після ознайомлювального відвідування школи настав час сходити і на демо-заняття. Практично кожні курси проводять безкоштовні пробні заняття. Саме демо-заняття може дати вам повне уявлення про викладача, який буде вести обрану групу, його методи роботи, вміння взаємодіяти з дітьми, застосування додаткових матеріалів. Також ви можете попередньо оцінити, як ваша дитина реагує на вчителя, чи все їй зрозуміло, цікаво.

Взаємодія з батьками

Мало просто водити дитину на курси англійської у вихідні, потрібно ще співпрацювати з учителем. Працюючи в тандемі, ви завжди будете знати, з якими труднощами зустрічається ваш учень, отримаєте аргументовані коментарі та поради.

Якщо ж учитель не йде на контакт, варто задуматися. Одна з якостей, що вказують на професіоналізм викладача, є вміння співпрацювати з батьками.

Чому вашій дитині варто відвідувати курси англійської у вихідні в Green Country?

Володіти англійською мовою в сучасному світі норма. Багато батьків це розуміє і вважає обов'язковим посилене вивчення мови з дитинства. Ба більше, діти також прагнуть якомога краще знати англійську. І це бажання обґрунтоване. Володіючи мовою, дитина може спілкуватися з ровесниками з інших країн, брати участь у програмах обміну, легко грати в комп'ютерні ігри і вигравати (вони ж теж англійською), читати в оригіналі книги, дивитися закордонні фільми. Це просто модно!

Однак варто врахувати, що старі та застарілі методики викладання покоління Z не зацікавлять. Відповідно, вибираючи курси англійської у вихідні, зупиніть вибір на тих, де впроваджуються інтерактивні комунікативні види діяльності.

У Green Country ми хочемо, щоб дітям було цікаво вчитися. Ми створюємо ефективний майданчик для навчання із застосуванням творчих проектів, ігор, карток, крафту. І ще кілька фактів про курси вихідного дня в Green Country:

- Курс спрямований на розвиток мови. Заняття проводять носії мови. Формат навчання:

  • говоріння: 45 хвилин розмовної практики в парах і групах. Учитель виступає в ролі ментора;
  • STEM: 45 хвилин проектної роботи для пояснення і візуалізації складних наукових явищ;
  • без бар'єрів – концепція «перевернутий урок» дозволяє познайомитися з матеріалами заняття заздалегідь;
  • актуальні теми: соціальні мережі, фільми, технології, космічні подорожі тощо.

- Курс розроблений для учнів у віці 6-16 років, які хочуть збільшити словниковий запас і застосовувати його в щоденному спілкуванні, подолати мовний бар'єр, підвищити рівень володіння англійською мовою або просто вільно говорити англійською на будь-які теми.

Розмовні курси англійської по вихідних у Green Country

 

У вихідні курси англійської проводяться в суботу або неділю. Перед стартом навчання потрібно пройти коротке онлайн-тестування, після якого система запропонує доступні варіанти графіку з урахуванням віку дитини і рівня володіння англійською.

Реєструйтеся на розмовний курс англійської по вихідних уже сьогодні – і позитивний результат не змусить себе довго чекати!

Наталя Янчій

 

Дата публікації: 3 березня 2020