Знання англійської мови — одна з ключових задач для вступу України в ЄС. Президент України заявив про офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування у нашій країні. Тому англійська поступово закріплюється серед наших обовʼязкових навичок

Чим раніше почати опановувати мову (а тим більше у шкільному віці), тим результативнішим буде її вивчення надалі 

Знайти курси англійської для дитини насправді не так важко. Ринок освітніх послуг насичений вибором. Але ж як вибрати саме ті курси, які принесуть результат і задоволення дитині?

Ми підготували чекліст для батьків, як вибрати саме ту школу, яка підійде вам та вашій дитині :)

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини

 

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 2 ПОШУК

У сучасному диджитал світі знайти сторінку школи легко. Усі мають лендінги, де можна ознайомитися з послугами та інформацією про школу чи курси

Для пошуку можна скористатися не тільки стандартними пошуковими системами як Google, Safari або соціальними мережами в Instagram, Facebook, а й не забути про рекомендації друзів, рідних та колег. 

Ваші знайомі найпевніше нададуть правдивий фідбек щодо навчання дитини, а можливо, навіть поділяться знижкою. Наприклад, у Грін Кантрі є програма лояльності, яка дає по 1000 грн тому, хто порекомендував школу і тому, хто прийшов на навчання. Тож це вигідна пропозиція для обох родин.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 3 ФОРМАТ

Освіта в Україні останні роки значно трансформувалася. На перші сходинки вийшло онлайн-навчання. До прикладу, у Грін Кантрі 70% студентів навчаються онлайн

Щоб зрозуміти, який формат найкраще підходить для вас і вашої дитини — онлайн, офлайн чи мікс, — ми запрошуємо відвідати пробний ознайомчий урок у групі. Це чудовий варіант не лише підібрати формат, а й познайомитися зі школою

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 4 МЕТОДИКА

Ознайомтесь, як школа буде навчати вашу дитину. Це буде традиційний урок чи новітні підходи. Чи будуть ці методики адаптовані під реалії покоління Z (цікаві теми, сучасні інтерактивні ресурси, мотивація тощо), чи буде зосереджено на комунікативних методиках або штучному інтелекті.

У Грін Кантрі навчання відбувається за моделлю «Перевернутий урок», що не є типовим для загальноосвітніх шкіл. Така модель не передбачає домашнє завдання, натомість має онлайн-платформу з системою вправ-тренажерів. Так дитині у цікавий та інтерактивний спосіб викладається матеріал до уроку, а вже на занятті 80% часу приділено практиці та говорінню.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 5 ВИКЛАДАЧІ

Успіх  дитини, звісно, залежить і від викладача. Він повинен вміти втримати увагу учнів та допомогти дітям полюбити англійську. Тож важливо звернути увагу, хто викладатиме на курсах.

Наприклад, у Грін Кантрі викладачі проходять відбір, аби відповідати необхідному рівню знань (від В2), стартове навчання (тренінги, проведення тестових уроків з методистами школи) та постійне вдосконалення своїх професійних умінь (курси, воркшопи, відкриті уроки, підвищення та підкріплення рівня англійської).

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 6 МАТЕРІАЛИ

Ознайомтесь, з чим студенти працюватимуть протягом навчання. Важливо, аби ці матеріали відповідали потребам дитини та були адаптовані під індивідуальні особливості. Наприклад, наявність онлайн-платформи та сучасні підручники.

Не менш важливим у наявності підручників є їхня якість та відповідність освітньому процесу в Україні. У Грін Кантрі усі підручники грифовані МОН України.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 7 ФОРМУВАННЯ ГРУП 

Для дітей та підлітків формування груп за віком та рівнем є важливою складовою комфортного навчання. Вікові особливості не дозволяють дітям 15 років та 10 років працювати в одній групі й засвоювати матеріал рівномірно.

Важливо, аби курси формували групи з різницею не більше 1-2 років. Так інтереси та рівень знань відповідатимуть потребам дитини.

Крім знань і віку, зверніть на кількість дітей. Комфортна група для навчання складає 8-10 дітей як онлайн, так і офлайн.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 8 СЕРТИФІКАТИ ТА ТЕРМІНИ НАВЧАННЯ

При вивченні мови завжди потрібно ставити цілі та розуміти, коли вони будуть реалізовані та підтверджені. Обовʼязково дізнайтеся, чи школа надає сертифікати згідно з міжнародною системою рівнів CEFR та коли гарантує досягнення тих чи інших результатів.

Наприклад, ми розтлумачили систему рівнів в окремій статті згідно CEFR і легко допоможемо визначити терміни навчання кожного студента до С1.

Опанування половини рівня – займає 4 місяці стандартного курсу і 1-2 місяці інтенсивного навчання влітку. По завершенню семестру студент Грін Кантрі отримує сертифікат з підтвердженням рівня. Батьки та дитина бачать конкретний результат та можуть будувати подальші плани вивчення мови

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 9 ВІДПРАЦЮВАННЯ

Усі ми розуміємо, що бувають різні життєві обставини, тому дитина може пропустити заняття. Важливо розуміти, як школа це компенсує і чи передбачає відпрацювання. 

Для цього ви можете скористатися питаннями внизу сайту, адже найчастіше ця інформація залишається в договорі про надання послуг або в частих питаннях. Або ж отримати консультацію менеджера школи. Важливо, аби заняття дитини не згорали, а ви завжди знали як діяти у разі відсутності дитини на уроці.

У Грін Кантрі студент може відпрацювати заняття в залежності від курсу. Це повноцінні додаткові заняття з викладачем, які допоможуть наздогнати та закріпити матеріал.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 10 КОМФОРТНА ОПЛАТА

Звісно, при виборі послуг варто орієнтуватися на вартість, яка відповідатиме якості навчання та вашим очікуванням. Групові заняття з англійської по ринку освіти в Україні становлять у середньому 160 грн за академічну годину (45 хв). Варіюються від 80 грн до 280 грн. Проте радимо звертати увагу на тривалість заняття у школі.

Наприклад, у Грін Кантрі 1 заняття триває 80 хв, а вартість його складає 264 грн. Якщо рахувати академічну годину, то в межах курсу вартість складає 149 грн за 45 хв

Часто курси в інших школах тривають 25 хв або 45 хв, при цьому ціна буде приблизно однакова. Будьте уважними при вивченні цінової політики, адже нижча вартість часто обумовлена коротшою тривалістю заняття.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 11 ВІДГУКИ 

Коли ви самостійно ознайомилися з доступною інформацією на сайті та визначили основні концепції школи, можете переходити до пошуково-аналітичної інформації поза межами сайту.

Радимо ознайомитися з відгуками про курси на сторонніх ресурсах, наприклад, Englisher, Enguide або Google.

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 12 КОНСУЛЬТАЦІЯ 

Після того як ви ознайомилися з системою навчання та відгуками — точно матимете питання до початку навчання. Отримайте консультацію від менеджерів школи, аби більше дізнатися від клієнтського сервісу про навчання.

Звертайте увагу на швидкість опрацювання вашої заявки, аби розуміти, що у навчальному процесі ваші звернення також будуть опрацьовані оперативно. Та, звісно, на точність консультації, сумісності з інформацією на сайті та розуміння курсів, які пропонує школа. 

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 13 ТЕСТУВАННЯ

Щоб почати вивчення з правильного етапу — варто визначити поточний рівень дитини. Зазвичай школи пропонують онлайн-тестування або консультацію з викладачем. Ми обрали перший варіант, адже дитина у комфортних умовах у будь-який час може пройти стартовий тест, зосереджено і без хвилювань. До речі, пройти тестування та визначити рівень можна за посиланням.

Уже на пробному занятті, підібраному згідно з попереднім тестуванням, викладач та методист у ході групової роботи оцінюють поточний рівень студента та відповідність групи 

 

Чекліст підбору школи англійської мови для дитини, 14 ПРОБНЕ ЗАНЯТТЯ

Останнє і найочікуваніше — прийняття рішення. Тут вступає в силу проходження пробних уроків. Приділіть цьому час і терпіння, відвідайте кілька занять у різних школах та визначіться.

Звісно, ми рекомендуємо відвідати пробне заняття у Грін Кантрі і залишатися з нами :)

 

Упевненість у власному продукті та задоволеність наших учнів, а головне їхній результат, надають нам визначеності у тому, що ми робимо і що можемо зробити для вашої дитини.

Пройти тестування та приєднатися на пробне заняття.

До зустрічі!

Дата публікації: 22 січня 2024