Дитячі курси англійської у вихідні – вибір дбайливих батьків. Такий тип навчання іноземних мов має масу переваг.

  1. Зручний графік. У будні дні як батьки, так і діти зайняті іншими важливими справами – у когось робота, у когось школа. Не кажучи вже про побутову рутину, домашні завдання та інше дозвілля. А ще потрібно знайти час на те, щоб просто відпочити. Тому курси англійської у вихідні – оптимальний вибір для батьків, у яких немає можливості відвозити своїх дітей до мовної школи в будні. Також вони дозволяють не перевантажувати дитину заняттями й навчанням.

  2. Ефективне навчання. Мовні курси, як і шкільні уроки, не принесуть хороших результатів, якщо дитина не буде практикуватися й виконувати домашні завдання. Однак в будні дні досить важко виділити достатню кількість часу на те, щоб повторити вивчені слова, прочитати текст або потренувати розмовні навички. Курси вихідного дня – це можливість приділити вивченню іноземної мови 1-2 дня, не відволікаючись на інші справи.

  3. Цікаве дозвілля для всієї родини. Уроки англійської на курсах по вихідних, на відміну від шкільних занять, тривають не так довго, тому їх можна поєднати із сімейним дозвіллям. Особливо це стосується занять для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку – багато батьків відвідують їх разом із малюками. Це не тільки весело та цікаво, але також служить додатковою мотивацією для дітей. Залучення батьків до занять з англійської підвищує інтерес дітей до іноземних мов. 
     

Курси англійської по вихідних – чи сподобається це дітям?


Незважаючи на всі плюси, багато дітей без ентузіазму ставиться до уроків вихідного дня. А все тому що, субота та неділя – це законний час для відпочинку, звільнення від навчання. Якщо для малюків дошкільного віку немає особливої ​​різниці між буднями та вихідними, то школярі надають велике значення вільному часу. Якщо ваша дитина вивчає іноземну мову, але може відвідувати заняття тільки по вихідних, прислухайтесь до кількох порад, завдяки яким малюк щиро полюбить англійську.

Зміст

  1. Англійська по вихідних – курси для дітей різного віку
  2. Жодного навчання у вихідні – курси англійської, як відпочинок
  3. Ваша підтримка – найкраща мотивація
     

Англійська по вихідних – курси для дітей різного віку

Вік дитини, мабуть, найважливіший фактор, на який необхідно орієнтуватися при виборі мовних курсів. У вихідні дні, як правило, найчастіше проводяться заняття для учнів молодших і старших класів. Більшість мовних центрів намагається синхронізувати навчання зі шкільною програмою. Це дозволяє дитині ефективно закріпити пройдений матеріал і навіть трохи «забігти вперед». Але питання в тому, чи подобається дітям такий підхід? На щастя, сучасні методики навчання англійської мови спрямовані на те, щоб заняття якомога менше походили на звичні уроки. Всі вони успішно впроваджуються в мовних школах, тому обрати найбільш ефективні та цікаві заняття не так вже й важко. Щоб ваші діти з задоволенням відвідували курси вихідного дня, під час їх вибору орієнтуйтеся на кілька критеріїв.

  1. Етапи навчання. Залежно від віку дитина навчається по-різному. Наприклад, діти від 2 до 7 років пізнають світ через органи чуття і поступово вчаться міркувати. Тобто діти дошкільного віку і першокласники можуть вчити кольори, числа та прості геометричні фігури, але не готові до абстрактних граматичних правил. Учні від 10 до 12 років, навпаки, з великим інтересом підійдуть до складнішого матеріалу, оскільки вже можуть не тільки засвоювати інформацію, а й логічно мислити та застосовувати набуті навички на практиці. Однак вони все ж розраховують на допомогу старших наставників, якими виступають батьки та вчителі. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина успішно вивчала англійську мову, то навчальна програма курсів має відповідати її розвитку.

  2. Метод подачі матеріалу. Спосіб навчання також багато в чому залежить від віку дитини, але це не найголовніший фактор. У кожного малюка є свої особливості і переваги: ​​одні краще сприймають інформацію візуально, інші – на слух. Зверніть увагу, які матеріали переважають. Для найменших учнів, а також першокласників підійдуть картинки, фотокартки, діаграми. Це прекрасний спосіб не тільки вчитися, а й перевіряти свої знання, наприклад, за допомогою додатку Quizlet. Він не тільки пропонує безліч готових навчальних модулів, але і дає можливість створювати власні тести. Також програма дозволяє ефективно вивчати англійську мову завдяки різним режимам. Вони допомагають запам'ятати лексику, потренувати розмовні навички та вимову. Розробники не забули і про елемент суперництва – змагаючись з іншими користувачами і ставлячи рекорди, ви зможете значно поліпшити свої скіли. Створюйте картки, діліться ними з друзями та вчителями. Але цей метод підходить спокійним і посидючим дітям. До того ж, деяким малюкам подобаються не картинки, а об'ємні предмети, які можна помацати й дослідити. Якщо у вас активна дитина, то заняття з англійської мови мають проводитися у формі веселих і рухливих ігор. У вашого малюка талант до співу, музики або він мріє стати актором? Мовні школи нерідко ставлять вистави англійською мовою, проводять конкурси та творчі активності за участю учнів.
     

Курси англійської по вихідних – чи сподобається це дітям? - 2
У вихідні на англійських курсах проводяться творчі майстер-класи та інші веселі заходи

  1. Взаємодія з викладачами та іншими учнями. Як і будь-які інші уроки, заняття вихідного дня можуть проводитися як у групах, так і індивідуально. Групи діляться на міні-групи, середні та великі. Оптимальна кількість дітей у групі – 8-12. Такий варіант навчання підійде товариським і відкритим малюкам, яким подобається розмовляти як із ровесниками, так і зі старшими. Дуже важливо, щоб викладач мав відповідний досвід і кваліфікацію, міг згуртувати учнів, доступно пояснювати навчальний матеріал, фіксувати й виправляти помилки. Деякі діти більш замкнуті та спокійні, тому для успішного навчання їм може знадобитися більш відокремлена і тиха обстановка. У такому випадку рекомендується для початку спробувати індивідуальні уроки англійської. Курси по вихідних у групах краще залишити на потім, коли дитина буде почуватися впевненіше. 

Якщо вашій дитині буде комфортно, а програма навчання буде відповідати не тільки її здібностям до іноземних мов, а й темпераменту, то вона буде із задоволенням відвідувати мовну школу.

Жодного навчання у вихідні – курси англійської, як відпочинок

Як би батьки і викладачі не намагалися замаскувати уроки англійської мови під веселе та цікаве дозвілля, потрібно визнати, що на курсах діти в першу чергу вчаться. І чим більше ці заняття схожі на шкільні будні, тим менше вони подобаються учням. Після важкого робочого тижня діти, як і їхні батьки, заслуговують на хороший відпочинок. Кожна дитина по-своєму уявляє ідеальне дозвілля – похід з батьками в боулінг або в кіно, ігри з друзями на свіжому повітрі або цілий день за комп'ютерною приставкою. Ваш малюк може проводити свій вільний час так, як йому самому хочеться. Завдання батьків і вчителів мовних курсів вихідного дня – комфортно та природно додати англійську до його вільного часу. 
 

Курси англійської по вихідних – чи сподобається це дітям? - 3
Контакт з викладачем має велике значення, особливо якщо англійські курси проходять по вихідних

Є кілька способів зробити уроки менш стресовими для дітей. Позбавити курси англійської у вихідні нудного шкільного забарвлення можна не тільки за допомогою активностей і ігрових уроків, а й деяких комунікативних методик.

  1. Багато шкіл Європи та США поступово відмовляється від навмисної субординації між учнями та викладачами. Деякі педагоги вважають, що кращого взаєморозуміння між вчителями та школярами можна досягти, якщо діти будуть звертатися до старших просто на ім’я, без поважних приставок «міс» і «містер». Цей спосіб дозволяє скоротити дистанцію між викладачами та вихованцями, але при цьому зберегти належний рівень субординації. Сенс в тому, щоб звести вчителя до статусу друга, адже дитина відчуває більшу відповідальність перед близькими і друзями, ніж перед викладачами, які все одно є сторонніми для неї. Якщо в мовній школі використовується саме така манера спілкування, то дитина почувається більш розслаблено і вільно, ніж у звичайній школі, що добре позначається на її бажанні відвідувати мовні уроки. 

  2. Більше уваги до особистості дитини. Протягом навчального тижня дівчата й хлопці відчувають багато стресу не тільки тому, що доводиться рано вставати, сидіти на уроках і робити домашнє завдання. У цей час у дітей мало можливостей поговорити про речі, які їх цікавлять, або поділитися своїми думками та переживаннями. Тому перш ніж перейти до вивчення нового матеріалу, на англійських уроках потрібно виділити кілька хвилин для того, щоб просто поспілкуватися з учнями. Звісно, іноземною мовою. Питання мають стосуватися інтересів і бажань дитини, а не уроків і домашніх завдань – до них черга ще дійде. 

Ваша підтримка – найкраща мотивація

Курси вихідного дня принесуть хороші результати, якщо дитина буде розуміти, що англійська мова знадобиться не тільки в навчанні та майбутній роботі, а й в інших життєвих аспектах – в спілкуванні з людьми, творчості, власних хобі та інтересах. Дуже важливо зародити цю думку на перших етапах навчання, щоб дитина могла асоціювати заняття не тільки з уроками, вчителями і домашніми завданнями, яких їй і в звичайній школі вистачає. Як це зробити? Звичайно ж, за допомогою батьківської підтримки, турботи і деяких хитрощів.
 

Курси англійської по вихідних – чи сподобається це дітям? - 4
Не залишайте малюка наодинці з підручниками, інакше він зненавидить курси англійської у вихідні

Наприклад, ваша дитина захоплюється футболом. Знайдіть статтю про її улюбленого футболіста англійською мовою або якусь цікаву новину зі світу спорту. Малюкові напевно захочеться дізнатися, про що йдеться. Ось тут у вас є можливість мотивувати його тим, що завдяки курсам англійської мови він зможе читати про спортсменів, матчі та інші футбольні події. Але не забувайте, що зацікавити дитину мовними курсами – це лише одне з ваших завдань як батьків. Дітей потрібно підтримувати і мотивувати на всіх етапах навчання. Особливо це стосується найменших учнів, у яких тільки формується відповідальність. Не забувайте хвалити дітей за їхні успіхи, заохочувати улюбленими ласощами і приємними сюрпризами.

 

Тетяна Огородник

 

Дата публікації: 2 квітня 2021