Щоб підготуватися до Нового року, зовсім не обов'язково купувати дорогі новорічні іграшки та прикраси. Святковий настрій і антураж можна легко і швидко створити своїми руками. У кожного є купа речей, які допоможуть прикрасити домівку стильно й оригінально. Якщо ви хочете виготовити листівку чи іграшку, або ж новорічний сувенір, то ця підбірка саме для тебе. 
 
1. Новорічна листівка (New Year's postcard)
Незабаром Новий рік і всі ми задумуємось, який подарунок обрати для рідних та близьких. Проте для будь-якого подарунка найкращим доповненням буде новорічна листівка зроблена своїми руками.
Процес створення красивої листівки принесе вам задоволення, а ваші рідні і друзі зможуть побачити чудовий результат. Також, це хороший спосіб провести час із своїми дітьми, адже це цікаво і весело.
Якщо ви хочете створити новорічну листівку за скетчами, то перегляньте відео нижче:
 
Перед тим, як ви приступите безпосередньо до оформлення новорічної листівки своїми руками, ви повинні намалювати на листку паперу її ескіз. Це дозволить вам узагальнити всі свої ідеї, і допоможе правильно визначитися з тим, як ці ідеї найкраще втілювати в реальність.
При створенні новорічної листівки своїми руками вам у пригоді можуть стати такі матеріали: картон, обрізки тканини, мереживо, бісер і намистини, блискітки, гофрований папір, вата, пластилін, стрічки та багато іншого.
 За цим посиланням купа цікавих фото та ідей. І за цим також:) 
 
2. Новорічна куля (Christmas ball) зі стаканчиків
Якщо ви організовуєте party вдома, то без новорічної кулі вам не обійтися. По-перше, легко робиться, по-друге, прикрасить простір, по-третє, з неї можна зробити самого сніговика. Вам знадобиться гірлянда, пластикові стакани та степлер. Загалом такий крафт тобі стане в пригоді не лише на Новий рік. Дивіться відео-craft:
 
 
3. Декупаж свічки (Decoupage of candle)
Всі ми знаємо, що Новий рік це і романтичне свято, як для дітлахів, коли їхні бажання здійснюються, так і для дорослих... Тому нам ніяк не обійтися без свічок. А щоб вони банально просто не виглядали, чи щоб не витрачати великі кошти на декоративні, то візьміть звічку, серветку, праску чи підготуйте вогонь та ложку  і створіть декупаж свічки  з тим візерунком, який вам довподоби. Також це буде класний gift для будь-кого. Гарної вам романтики. 
Відео знизу,  а також покрокова інструкція крафту іншим способом за цим посиланням. 
 
 
4. Новорічний декупаж іграшок, куль (Christmas decoupage of toys, balls)
Прикрашаючи будинок до Нового року, ми завжди хочемо внести різноманітність у стандартний набір ялинкових іграшок і мішури. Тому можна спробувати виконати святкові прикраси в техніці декупаж.
 
5. Янгол на Новий рік та Різдво (Christmas Angels)
Янгол - це символ віри , чистоти і добра. З давніх пір, прийнято робити ангелів своїми руками. Образ його має бути присутнім на кожній ялинці. Коли ми робимо прикрасу або подарунок своїми руками, то вкладаємо в них частинку своєї душі, і такі вироби будуть тільки радувати нас і стануть найдорожчими!
Є багато варіантів як зробити його власноруч, використовуючи папір, тканину, намистини, нитки, солодощі, навіть шишки. Ось декілька версій + ще круті за цим посиланням:
 
 
6. Сніжинки (Snowflakes) 
It's winter, It's snowy,
Look around,
Snowflakes are falling on the ground.
Ось така пісенька Green coutnry English School відразу наспівується, коли за вікном зима, навколо все білосніжне, а сніжинки все падають. Хочеться кружляти і ловити їх. Неймовірно красиво, коли створити затишну атмосферу вдома, в школі чи на робочому місці. Ось підбірка “1001” варіантів як зробити сніжинку своїми руками. І ось тут теж.
Якщо ж ви бажаєте зробити 3D сніжинку, то дивіться відео:
 
 
7. Новорічна сніжинка своїми руками з CD дисків
Якщо ви зіпсували диск чи він вам вже непотрібен, то не варто його відправляти into the bin. Можна створити цікаві сніжинки.
 
Підбірка новорічно-різдвяних крафтів 
 
8. Ялинкові іграшки (Christmas tree toys)
А тепер переходимо до іграшок на Christmas tree. Тут можна розігнатися “по повній”, використовуючи що тільки не є вдома: ґудзики, папір, тканину, лампочки, ватні диски тощо, і, вуаля, ялинка прикрашена, зі смаком, за вашим бажанням та ще й hand-made. Розпочнено з зірочки:
 
Далі пропонуємо першу підбірку ялинкових іграшок:
 
 
 
9. Ідеї новорічної міні-ялинки (Small Christmas tree)
Щоб створити новорічно-різдвяну атмосферу, не обов’язково купувати ялинку, можна зробити її власними руками. Нам потрібне бажання, декілька підручних матеріалів, перемішуємо нашою фантазією  і маємо ялинку.
Ялинки як декор на стіні ось тут:
 
10. Сніговик (Snowman)
Давайте згадаємо наше дитинство. Як тільки випадав перший сніг, так всі радісно бігли на двір ліпити сніговика, чи не так? Більшість з нас досі полюбляє цю цікаву забаву, тому що сніговик став традиційним символом зимових свят не тільки в Україні, а і у різних куточках світу. Сніговик є одним з улюблених персонажів дітей та дорослих. Створюючи його образ або ж його «дружини» – Снігової баби, батьки стають ближчими до дітей, радіють, занурюються в прекрасний світ дитинства і бавляться, як вони. Якщо за вікном снігу немає чи ви хочете зробити “домашнього” сніговика ми підібрали декілька варіантів.
 
Ось тут сніговики  з непотрібних лампочок. 
 
Лялька тільда – це лялька виготовлена з натуральних тканин (льон, бавовна, бязь, вовни, повсті, фланелі), прикрашена найрізноманітнішим декором. Тому якщо маєте бажання створити сніговика тільду, переходьте за посиланням і творіть. 
 
Підбірка новорічно-різдвяних крафтів, 2
 
11. Як прикрасити вікно  (Decorated window)
Перед настанням самої чарівної ночі в році слід прикрасити своє житло. У кожному будинку або квартирі дістають з антресолей коробки з іграшками, розвішують гірлянди, розставляють на полицях тематичні фігурки та інсталяції, а за день-два до свята урочисто встановлюють красуню-ялинку. Тим не менш, одне місце, яке також можна декорувати до Нового року, частенько залишається абсолютно незатребуваним.
Мова, звичайно ж, йде про вікна! Для прикраси вікон і підвіконь існує безліч простих, але дивних ідей, здатних подарувати чарівний настрій як самим мешканцям, так і випадковим перехожим. Красиво прикрашені віконця не залишаться без уваги гостей і родичів, які прийдуть до вас на свято. До того ж, такий декор доставить вам найприємніші відчуття і підвищить градус настрою під час зимових канікул.
 
 
12. Різдвяний вінок (Christmas wreath)
Різдвяний вінок – особливий елемент новорічного інтер'єру, що був запозичений із Західної Європи. Це не лише прикраса, а й оберіг. Якщо повісити вінок на двері, то він обов'язково захистить Вас і родину від усіляких бід та негараздів, принесе щастя і достаток. Цікаві варіанти: 
 
Підбірка новорічно-різдвяних крафтів, 3
 
13. Як прикрасити ялинку-2019 ? (Christmas tree 2019)
Завершає нашу підбірку дизайн ялинки 2019. Ялинка-невидимка чи спіральний дизайн? 
Підбірка новорічно-різдвяних крафтів, 4
 
Що ж, 13 підбірок  з найрозноманітнішими варіантами крафту до Нового року створено. Best wishes for peace and joy this holiday season and a new year of health, happiness and prosperity!  Гарних свят!
 
Статтю підготувала Катя Шевченко
 
Підбірка новорічно-різдвяних крафтів, 5
 
Дата публікації: 20 грудня 2018