Що перетворює усі ці речі – свічки, фото рамки,  книги, прикраси – на справжні подарунки? Звичайно, упаковка! Радість від різнобарвних коробок зі стрічками та бантиками, інтрига « який з них мій?» та «що ж там всередині?», насолода від повільного (або навпаки, дуже швидкого) розгортання – всі ці емоції дарує нам упаковка. Вибрати гарний подарунок – це лише півділа, адже його треба ще гарно wrap! Тож якщо ви вже обрали, що саме будете класти під ялинку своїм близьким, саме час задуматися про святкове оформлення. А для того, щоб ваш подарунок був найкрасивішим та найоригінальнішим, скористайтеся цими простими, цікавими та практичними ідеями.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення

Ідея № раз. Wrapping папір з власним дизайном. Якщо ви вирішили робити hand made подарунок і не збираєтеся на цьому зупинятися, або якщо навпаки, купили простий подарунок і бажаєте зробити хоч щось своїми руками, або вам просто набрид звичайний обгортковий папір, то вихід дуже простий: зробіть власний дизайнерський папір. Для цього вам знадобиться рулон будь-якого однотонного паперу, спонж для миття посуду або пориста мочалка, фарби. Спочатку підготуйте печатки – зі спонжу чи мочалки виріжте необхідну форму (ялинку, сніговика, зірку тощо). Можна зробити декілька різних видів. Ну а далі фантазуйте! Вмочуйте печатки в необхідні вам кольори і творіть власні візерунки! Таким способом можна не лише декорувати папір, а й прикрашати вже готовий запакований подарунок, щоб надати йому оригінальності. Як варіант: печатки з мочалок можна замінити іншими предметами, наприклад, склянками, вмочуючи горлечка у paints.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 2      Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 3
Ідея № два. Льодяникова коробка. Зазвичай новорічні свята дуже солодкі. Усі дарують один одному цукерки, печиво, навіть ялинку прикрашаємо чимось sweet! А тепер ще й упаковка теж буде по-святковому прикрашена… льодяниками! Для цього згодяться будь-які lollypops. Зніміть з цукерок обгортку та міцно приклейте до коробки з подарунком. Виглядає дуже апетитно!

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 4
 

Ідея № три. Гігантська candy. А якщо подарунок великий, це ж скільки льодяників треба! Мабуть краще вже тоді цілий подарунок перетворити на цукерку. Як? За допомогою рулону гофрованого паперу та стрічок. Просто загорніть ваш подарунок, як цукерку, лишаючи достатньо паперу з боків, та зав’яжіть стрічками «хвостики» паперу. Великий плюс такої упаковки в тому, що вона підходить і для маленьких подарунків, і для великих, і для круглих, і для квадратних, одним словом, для будь-яких!

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 5


Ідея № чотири. Золотий горішок з секретом. Nuts не лише корисний для організму продукт, а ще й надзвичайно гарна упаковка для маленького подарунка. Вам знадобляться цілі грецькі горіхи, блискітки, фарби, клей, стрічки. Отже, обережно розколіть грецький горіх, з’їжте ядро, а шкаралупу задекоруйте блискітками чи спеціальним золотим або срібним спреєм для фарбування (продається у канцелярських магазинах та будівельних супермаркетах) ззовні та зсередини. Покладіть подарунок всередину, змастіть трішечки клеєм краї шкаралупи і склейте (але не перестарайтеся, щоб пізніше можна легко було відкрити горішок), а потім обв’яжіть стрічкою. Ну хіба не диво?

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 6        

Ідея № п’ять. Святкові jars. Чудова упаковка для святкового печива або солодощів. Простий варіант – прикрасити банку стрічками, дощиком, маленькою різдвяною листівочкою. Складніший варіант – банка-Санта Клаус . Для такої Santa Claus jar вам знадобиться банка з білою кришкою, чорна блискуча стрічка, сріблястий клей-блискітки та червона фольга або папір (або просто цукерки з червоною обгорткою). Всередину покладіть солодощі у червоній обгортці, а на банку посередині приклейте чорну стрічку, на якій клеєм-блискітками нанесіть малюнок у вигляді пряжки ремінця, і ваш солодкий Санта готовий. Таким самим чином можна зробити банку-ельфа та сніговика.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 7  Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 8

Ідея № шість. Різдвяна stocking. Запозичена ідея з панчохами для подарунків набуває все більшої популярності. Добре це чи погано, вирішувати вам, але чому б не використати таку панчоху як святкову упаковку? Виглядає дуже незвично! До того ж, таку packing дуже просто зробити. Усе, що знадобиться, це шаблон панчохи, будь-яка тканина (наприклад, фетр, або найкраще – старий светр), голка з ниткою, а також стрічки, помпони, декоративні листочки для декору. Отже, виріжте з тканини основу для панчохи і зшийте. За бажанням прикрасьте. Порада: якщо ви не любите шити, використовуйте звичайний канцелярський степлер. Єдине, такий варіант підходить лише для не дуже товстої тканини, і краї обов’язково потрібно задекорувати стрічками, щоб приховати скоби.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 9   Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 10   Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 11  Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 12

Ідея № сім. Сюрприз in a mitten. Пам’ятаєте Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 13казку  про рукавичку? Скільки тварин туди вмістилося! У звичайну, не казкову, рукавичку стільки не влізе, але середнього розміру подарунок – як раз. Тому сміливо використовуйте рукавички у якості упаковки – це дуже оригінально та просто!

Ідея № вісім. Подарункова тарілка. Упаковка, яка точно здивує. Візьміть 2 паперові одноразові тарілки, прикладіть одну до одної та діроколом зробіть отвори на однаковій відстані. Покладіть всередину солодощі або подарунок і «зшийте» червоною ribbon, а кінці зав’яжіть на бантик. Прикрасьте тарілки малюнками чи надписами. До того ж, можна використати поверхню тарілок для побажань, і тоді вийде 2 в 1: упаковка + листівка.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 14

Ідея № дев’ять. Мішок Діда Мороза. У зимові свята ми всі стаємо дідами морозами, святими миколайчиками та санта клаусами. Тому сміливо можемо так само пакувати подарунки у мішки, як роблять усі новорічні персонажі. Для такої упаковки згодиться будь-яка тканина. Зшийте мішечки необхідного розміру, прикрасьте новорічними елементами та зав’яжіть простою товстою ниткою або стрічкою. І не забудьте повісити a tag з ім’ям того, кому призначається подарунок.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 15


Ідея № десять. Новорічні paper пакети. Ідеальна упаковка для солодощів та невеликих подарунків. Вам знадобиться міцний папір, швейна машина (або голка з ниткою чи степлер), шаблони. Виріжте з паперу необхідні вам  форми за допомогою шаблонів (або просто намалюйте контури від руки) та зшийте приблизно 80% майбутньої упаковки. Потім покладіть всередину подарунок і зшийте решту.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 16      Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 17

І на закуску! Усе те, що зробить ваш подарунок ідеальним – дрібнички, варті уваги.
1. Помпони, бантики, ґудзики, нитки… Іноді варто додати лише маленьку деталь, і звичайна коробка, загорнута у простий пакувальний папір, перетворюється на щось фантастичне. Замініть пакувальні стрічки на нитки для в’язання, бантики – на помпони та ґудзики, і ваш подарунок виглядатиме по-новому. Або зробіть бант (інструкція - на картинці) своїми руками з якогось цікавого паперу!

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 18  Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 19
2. Паперові етикетки. Це так приємно, отримати подарунок, на якому прикріплена етикетка з твоїм ім’ям! До того ж дуже практично – ніколи не переплутаєш де чий подарунок. Такі бірки дуже легко виготовити самостійно, вирізавши невеликі шматочки паперу та прикрасивши малюнками, надписами, блискітками, або знайти в Інтернеті та роздрукувати один з варіантів.  Ось тут є безліч ідей free printable tags

bkids.typepad.com

misscutiepiegoes80s.blogspot.com

freshpickedwhimsy.typepad.com

kellimurray.com

tania-wildheart.blogspot.com

ru.scribd.com

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 20          Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 21

3. Бірки з фетру. Оригінальні бирки можна вирізати з фетру або іншої щільної тканини. Виглядатимуть вони дуже гарно. А надписи можна робити маркером або клеєм-блискітками.

4. Бірки з солоного тіста. The most creative ідея, яка також потребує трохи вашого часу. Необхідно підготувати солоне тісто для ліплення, яке можна пофарбувати харчовими барвниками, та формочки для печива або ніж для тіста. За допомогою формочок або ножа сформуйте бирки та залиште тісто на декілька годин, щоб воно висохло та затверділо. Надписи можна нанести зразу на тісто, витиснувши букви,  або потім, на готові бирки фарбами.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 22  Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 23

5. DIY листівка. Пояснення тут, безперечно, зайві!Greeting card - це органічне доповненням будь-якого подарунка, де можна висловити усі свої найщиріші та найтепліші побажання. Ідей для новорічних листівок настільки багато, що цьому можна присвятити окрему статтю. Тому ось лише декілька найцікавіших для натхнення:
- листівка з об’ємними ялинковими кулями. Секрет простий – потрібно вирізати по 2 кола для кожної кулі. Приклеїти одне з них до листівки, а інше – зверху першого, але лише до половини, а другу половинку відігнути, щоб створити такий собі 3-д ефект.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 24  Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 25
- листівка з об’ємною ялинкою. Підготуйте невеликі шматочки паперу, пропорційні за розмірами від великого до маленького, і склейте їх в трубочки. Потім приклейте все це до листівки та прикрасьте блискітками, стразами або дощиком. Або інший варіант: складіть клаптики паперу у веєри та приклейте всередину листівки. І не забудьте прикрасити таку ялинку!

- листівка зі «стрічковою» ялинкою. Різні за розміром стрічки зав’яжіть у бантики та приклейте їх у формі ялинки до листівки. Можна додати декоративний горщик з тканини та наклейку-зірку на верхівку.

Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 26    Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 27     Як оригінально запакувати подарунок. Ідеї для натхнення, 28

Читайте, надихайтеся, творіть та даруйте лише радість!

 



 

Дата публікації: 26 грудня 2012