Новорічна Ніч - це не лише олів'є, звернення президента та подарунки під ялинкою...  Для дітей - це швидше веселощі, емоції та очікування казки....

Щоб ваше святкування Нового Року відповідало очікуванням дітей ми для вас підготували 7 сімейних ігор. 

1. Selfie-quest

Якщо Ваші діти в захваті від селфі, та й Ви буваючи в нових місцях чи зустрічаючись з друзями, не можете встояти, щоб не зробити парочку кадрів, тоді ця гра допоможе Вам весело провести час + у Вас залишаться чудові кадри на згадку про цей вечір!! Але це мають бути не просто селфі, а чітко поставлені задачі, де, з ким, на чому, або біля чого Ваша дитина, та й Ви повинні сфоткатися, хто виконає всі умови, то й переможець! А як ми знаємо переможців потрібно нагороджувати, тому підготуйте заздалегідь  невеличкі призи!

Ось Вам список завlань, для селфі-квесту (звичайно ви його можете доповнити):  

  • Біля новорічної ялинки.
  • З президентом, під час того, як він буде виголошувати промову по телевізорі.   
  • Зробіть селфі з бенгальськими вогнями.
  • Сфотографуйтеся за новорічним столом.
  • Зробіть селфі з подарунком від Санти.
  • Зробіть селфі в новорічну ніч у своєму ліжечку перед сном.
  • Зробіть селфі у снігу.
  • Зробіть селфі з оленем (шукайте десь святкового reindeer!)

Збираємо всі фоточки та обираємо переможця!

7 ігор для сімейного святкування Нового року

2. Капсула часу

Для того, щоб перевірити наскільки результативним та цікавим видасться прийдешній рік, пропонуємо Вам створити “Капсулу часу”. Виділіть один сімейний вечір для створення такої чарівної капсули, в якій будуть збережені Ваші цілі,  досягнення та пам’ятні моменти. 

Спершу напишіть план на 2020 рік: навчитися кататися на велосипеді, з’їхати з 5 метрової гірки, покращити свій рівень англійської і тому подібне. Обирайте цілі, які реально досягнути за рік. Також, якщо Ви жадаєте подорожувати, напишіть країни, які б Ви хотіли відвідати, а потім протягом року закидайте у свою капсулу маленькі дрібнички, які б нагадували Вам про здійснені подорожі. 

Капсулою Вам може слугувати звичайна банка, яку Ви можете разом з дитиною задекорувати стрічками, блискітками і т.д, або ж це може бути коробка з під будь-чого теж гарненько прикрашена.  Набиваємо капсулку спогадами, а в кінці року насолоджуємося зробленими справими!

7 ігор для сімейного святкування Нового року, 2

3. Вгадай бажання

Якщо ваші гості ( і малі, і великі) вже знаються один з одним, дайте їм шанс повідгадувати свої новорічні бажання. Кожен гість на папірці пише свою мрію, здійснення якої вони б бажали в новому році. Ця гра  допоможе зрозуміти наскільки добре Ви знайомі між собою та, можливо, навіть допоможе здійснити комусь бажання.

Отже, кожен “гравець” пише своє бажання на папірці, далі беремо капелюх , чи сумку, кидаємо туди всі папірці. Кожен по черзі витягує папірець, читає вголос бажання та намагається здогадатися кому воно належить.

 

4. Лінія часу

Гарна нагода згадати яскраві моменти з минулого року... 

Потрібно попередньо підготувати близько 20-25 фотографій, які були зроблені протягом минулого року, сховати їх в потаємних куточках Вашого будинку. Потім влаштовуємо для дитини пошуки, відведіть для цього певний час (близько 10-15хв). Коли ж всі картки зібрані, гра переходить до наступного етапу. 

Оберіть одну картку, з якої будете починати гру.  Покладіть її посеред столу, роздайте кожному гравцю по 3 картки, а решту карток покладіть в колоду долілиць. Визначтесь з послідовністю ходів. Перший гравець тягне картку і кладе її або перед першочерговою карткою (що означатиме, що це фото було зроблено раніше попередього), або ж після ( що означатиме протилежне). Якщо ж ви “промазали з датою” кладіть картку назад до колоди, та хід переходить наступному гравцю. Якщо ж вдача Вам посміхнулася,то Ви звільнилися ще від одніє картки. Щоби не виникало дискусій щодо правильності послідовності, можна одразу ж заготувати на звороті фотографій місяць, коли вони були зроблені. Хто залишиться без карток, той і переможець! 

7 ігор для сімейного святкування Нового року, 3

5. Що у шапці в Санти?

Для гри Вам знадобиться шапка (для святкового настрою краще взяти червону - таку, як у Санти, а якщо раптом такої не знайдеться,то згодиться будь-яка), декілька предметів (цукерки, овоч чи фрукт, шишка,паличка кориці тощо), ручка з листочком та завзяті до гри гравці. 

До шапки кладемо усі предмети. Далі гравці по черзі намагаються відгадати, що всередині, промацуючи предмети через шапку. Записують до свого листочка, що на їхню думку лежить там. Хто більше вгадав, той виграв.

6. “Солодке” бінго

Для гри нам потрібна парна кількість цукерок, шматочки паперу, на яких Вам необхідно написати чи то літери, чи слова, дублюючи кожне слово. Наступний крок - це наклеїти папірчики під низ цукерки, аби не було видно, що там написано. Кожен гравець має право на два кроки, по черзі підіймаючи цукерку (майте на увазі, що запам”ятавши розташування слів, які вже були показані, спростить подальшу гру).  Після того, як Ви підняли дві цукерки, а їх написи збіглись,то є ще право на один бонусний крок. До того ж у Ваш загальний залік додається один бал.

Гра продовжується доти, поки всі цукерки не з”їдяться та Ваша фантазія не скінчиться щодо слів.

7 ігор для сімейного святкування Нового року, 4

7. Цукеркобол

Насправді назва цієї гри буде залежати від того, чим Ви гратимете. 

Вам знадобляться: стаканчики,  цукерки( чи дзвіночки,жолуді,шишки,будь -що). На кожному краю стола потрібно виставити стаканчики. Команда має влучити у стаканчик свого суперника. Коли ціль досягнута, стаканчик прибирають. Хто влучить у всі “мішені”, той і буде переможцем

7 ігор для сімейного святкування Нового року, 5

Дата публікації: 27 листопада 2019