За що ми любимо зиму? Звичайно, за Новий рік, Різдво та подарунки. А ще? За ігри в сніжки, катання на санчатах та ковзанах, за неймовірно гарний білий сніг. І хоч на вулиці холодно, хочеться проводити якомога більше часу outdoors. А щоб ця зима вам запам’яталась, проведіть час весело, незвично та «кольорово». А наші ідеї та поради вам у цьому допоможуть.

Snowman or Snowlady? Тут вже вирішувати вам, але когось ви обов’язково маєте зліпити. Насолодітьсяцим заняттям повністю – усією родиною приготуйте усе необхідне для майбутнього сніговика, потім усі разом зліпіть з яскраво-білого снігу 3 кулі і створіть снігового красеня чи красуню. У цьому занятті ви можете проявити свою фантазію, та навіть більше –  влаштувати конкурс на найкращого сніговика! А ці декілька порад вам допоможуть у створенні ідеального сніговика:

EYES - oчі. Зазвичай використовують вугілля, але його не так легко знайти, тому сміливо використовуйте дрібні камінці, маслини, родзинки чи таблетки активованого вугілля.

NOSE-  ніс. Традиційну морквину можете замінити на конус з кольорового паперу.

SMILE - посмішка. Використовуйте дрібні камінці, родзинки чи кавові зернята для того, щоб створити широку та щиру посмішку.

HANDS - руки. Прикрасьте гілочки-руки рукавичками і ваш сніговик буде вам дуже вдячний за це!

CLOTHES - oдяг. Для довершеного образу використовуйте усе, що є під рукою: шарфи, капелюхи, окуляри, біжутерію. Ґудзиками прикрасьте уявну сорочку.

ACCESSORISE - дрібнички. Ваш сніговик буде дуже гарно виглядати з рум’яними щічками (які можна зробити за допомогою старих рум’ян чи харчового барвника) або з вусами (можна вирізати з картону або клаптиків тканини).

Розфарбуй зиму: веселі розваги

Snow battles. Чому б не перетворити звичайну гру в сніжки у оборону снігового замку? Потрібно лише трішки часу, щоб збудувати сам замок – 1 чи 3 стіни зі снігових цеглинок з невеличкими вежами, які можна прикрасити стрічками та прапорцями.  Розміри укріплення обирайте самі, залежно від кількості снігу та вільного часу. Повірте, воно того варте: діти з радістю уявлятимуть себе королями та королевами, а проводити сніжні бої ви зможете щодня до самої весни!

Розфарбуй зиму: веселі розваги, 2

Treasure hunt. Шукати скарби можна у будь-яку пору року, у тому числі взимку. Це завжди захоплююче, весело та приємно, особливо якщо скарб смачний. Варіантів такої розваги купа, обирайте той, який вам до смаку – пошуки скарбу за допомогою карти, або використовуючи спеціальні мітки (стрічки, надписи, стрілки), або через підказки, які можна отримати за виконання різних завдань. Якщо у вас велика родина, то розбийтесь на команди і заховайте скарби для суперників. У якості подарунка обирайте будь-які солодощі чи іграшки. Головне самим не забути, де саме ви заховали скарб.

Snowart. Білий сніг виглядає дуже гарно, але іноді так хочеться додати трохи кольору! До того ж, на білому полотні можна створити справжні шедеври! Для цього вам знадобляться порожні пластикові пляшки або пульверизатори (наприклад, з-під використаного засобу для миття вікон), харчові барвники або гуаш та звичайна вода. Якщо ви використовуєте звичайні пластикові пляшки, то за допомогою гарячої циганської голки чи ножа зробіть дірочку у кришці. Налийте воду у пляшки, додайте необхідний колір і гайда на вулицю фантазувати та розфарбовувати сніг.

Розфарбуй зиму: веселі розваги, 3

Льодові іграшки. Лише взимку можна погратися такими незвичайними крижаними іграшками. Виготовити їх дуже просто, тому можна хоч щодня робити нові. Вам знадобляться будь-які формочки (силіконові форми для випічки чи мила, надувні кульки, пластикові судки різної форми та розмірів, пластикові стаканчики тощо), харчові барвники або гуаш, вода, морозильна камера. Пофарбувати воду, залити у форму та заморозити – ось 3 прості кроки для виготовлення льодових іграшок. Буде весело та яскраво!

Розфарбуй зиму: веселі розваги, 4

Годівнички. З настанням холодів саме час подумати про довкілля, а саме про пташок, яким не так легко знаходити їжу під снігом. Тому разом з малечею зробіть годівнички та допоможіть маленьким birds перезимувати. Найпростіший варіант – вирізати годівничку з порожньої пластикової пляшки або картонної упаковки з-під соку чи молока, найкраще вийде з 5-ти або 6-ти літрового бутля з-під питної води – більше пташок зможе поласувати крихтами хліба чи зернятками, які ви туди будете класти. До того ж, виготовляючи годівничку дуже непогано було б вивчити разом з дитиною, які саме пташки живуть в Україні, що вони їдять, і як усе це буде по-англійськи. Батьки, без сумніву, теж дізнаються багато нового.

Ігри на свіжому повітрі. Ігровий майданчик взимку не менш цікавий, ніж влітку, тому без вагань вирушайте до улюблених гойдалок та гірок. До того ж тут можна влаштувати чудові снігові бої чи ліпити маленьких сніговичків. А якщо дорогою до майданчика ще й прогулятися парком та покататися на санчатах, то день точно буде веселим та насиченим. 

Розфарбуй зиму: веселі розваги, 5

Тепер ви точно знайдете чим зайнятися взимку.

Отож вдягайтеся тепленько і гайда на вулицю веселитися!

Дата публікації: 27 січня 2013