Ми підібрали різноманітні ігри, в які діти можуть грати з однолітками та дорослими під час осінніх канікул. Ловіть чекліст!

Ігри для дітей

Ігри для вивчення англійської

Ми підібрали для вас 15 ігор, які допоможуть дитині в ігровій формі покращити свою англійську.

  • Memory

    Потрібно: картки з малюнками, картки зі словами до цих малюнків або подвійний комплект карток з малюнками

    Кількість гравців: від 1

    Правила гри:

    Перемішайте всі картки, та розкладіть їх вниз малюнками та словами на столі. За один хід один гравець витягує дві картки, якщо картка малюнок співпала зі словом, то гравець забирає собі ці дві картки, якщо ні – гравець кладе картки на місце і хід переходить до іншого гравця, гра триває допоки на столі не залишиться ні однієї картки. Завдання гравців запам’ятовувати де, яка картка, для того, щоб перемогти. Переміг той, хто здобув найбільшу кількість пар-карток!
     

  • Використовуйте картки

    Перш за все приступаючи до ігор на вивчення лексики, радимо Вам підготувати картки зі словами, які будуть зустрічатися у грі і, які Ви хочете, щоб Ваша дитина вивчила. Для цього Ви можете використати дані сайти: Languageguidemrprintablesesl-kids

    Якщо дитина вже старша 10 років, можете користуватись картками із словами, замість картинок, які можна замовити на Flashcards або ж придбати картки у дитячих магазинах.

    Ось кілька прикладів ігор з картками:

    1. Концентрація

    Розкладіть картки зі словами та картинками зворотною стороною на столі. Оберіть в якій послідовності діти будуть тягнути картки. За один хід дитина відкриває дві картки, читає в голос слово, якщо картинка збігається зі словом, гравець забирає картки собі, якщо ні – обертає назад та хід переходить до наступного гравця. Гра завершена тільки тоді, коли карток на столі вже не лишилося, а переможцем стає той гравець, який має найбільшу кількість карток. В цю гру можна грати як вдвох, так і в більшій компанії.

    2. Об’єднання

    Розташуйте картки з картинками в один стовпчик, а навпроти таким же чином картки зі словами. Нехай дитина знайде відповідне слово до кожної картинки та прочитає його вголос.

    3. Переправа через річку

    Розкладаємо на підлозі доріжку з карток (картинками вгору). Картки - камінчики в річці, підлога - вода. Завдання дитини - перейти на протилежний бік річки (кімнати) по "камінчиках-картках", при цьому наступаючи на картки називати, що зображено на кожній.
     

  • What's missing?

    Потрібно: картки зі словами або з малюнками

    Кількість гравців: від 2-4

    Правила гри:

    Викладіть перед дитиною 10 карток ( їх кількість залежить від віку дитини), дайте час для того, щоб дитина запам’ятала наявні слова, потім попросіть дитину закрити очі, і в цей час приберіть одну з карток. Завдання дитини - назвати забрану Вами картку. З кожними новим кроком забирайте по одній картці, допоки на столі не залишиться ні однієї картки.
     

  • Memory Tester

    Потрібно:  картки зі словами (або малюнками), аркуш паперу, ручка

    Кількість гравців: від 2

    Правила гри:

    Розкладіть картки по колу на столі, дайте дитині час для їх запам’ятовування , після чого, заберіть всі картки, і попросіть дитину записати слова, які вона запам’ятала.
     

  • The M&M's Game

    Потрібно: М&M( або інші смаколики) , картки зі словами (малюнками)

    Кількість гравців: від 2

    Правила гри:

    Спочатку візьміть цукерки та визначтесь який колір, за що відповідає( наприклад червоний M&M – скласти речення, жовтий - перекласти слово, зелений – пояснити його іншими словами) . Потім розкладіть картки зі словами догори вниз перед дитиною. Дитиня тягне картку, а потім цукерку,яка вирішує, яке завдання належить дитині зробити. Цукерку можна з’їсти лише виконавши завдання.

    Використовувати M&M не обов’язково , це можуть бути інші заохочувальні смаколики, які б різнилися чи своїм смаком, чи кольором.
     

  • Roll the Dice

    Потрібно: картки зі словами (малюнками), картки з цифрами 1-6, гральний кубик

    Кількість гравців : мінімум 2 (краще 4-6)

    Правила гри:

    Оберіть 6 карток для гри. Кожній картці присвойте номер. Дайте час дітям ознайомитися з даними картками, а потім приберіть їх. Діти діляться на дві команди, ведучий, або один з гравців команди кидає кубик, випадає номер, і гравці повинні згадати, яке слово було під даною цифрою, чия команда перша вгадала слово, та й отримує бал! По закінченню карток можна додати ще 6.
     

  • Flashcard Chunks

    Потрібно: картки зі словами

    Кількість гравців: від 1

    Правила гри:

    Візьмуть по 10 слів на 3 теми ( наприклад слова до теми їжа, речі, погода). Перемішайте їх. Дитина повинна скласти слова за темою та скласти речення використовуючи деякі з цих слів.
     

  • Bang

    Потрібно: картки зі словами (картинками), коробка або мішечок

    Кількість гравців: 4-8

    Правила гри:

    Всі картки зі словами скидаємо в мішечок чи коробочку, з поміж цих слів треба зробити картки зі словом Bang, їх кількість залежить від кількості карток. Гравці по черзі витягують по картці і озвучують її, якщо слово вимовлене правильно, гравець залишає його собі, якщо не коректно – кидає картку назад до коробки. Якщо гравець витягує картку зі словом Bang, всі отримані картки до цього він кидає назад до коробки. Гра триває допоки коробка не буде пустою. Виграє той, хто має найбільшу кількість карток.
     

  • Key words speaking card game

    Потрібно: картки з окремими словами, або фразами

    Кількість гравців: 2-4

    Правила гри:

    Картки зі словами діляться між двома командами(по 10-20 карток на команду), гравцям надається час на ознайомлення та роздуми (2хв), гравці обирають того, хто складе і промовить розповідь з поданими словами, чим більше слів буде використано за один раз, тим більші шанси на перемогу. Гравці протилежної команди повинні слідкувати, щоб вирази чи слова з карток не повторювалися. Перемогла та команда, яка під час зупинення гри або має найменшу кількість карток, або взагалі їх немає.
     

  • Take the cards to make a picture

    Потрібно: картки, дошка для малювання (ватман), маркери

    Кількість гравців: 8

    Правила гри:

    Картки мають бути 3-4 різновидів, наприклад картки - іменники, картки - прикметники, картки - числівники та картки – дієслова. Всі картки , відповідно до їх категорії, ставляться в стовпчик. Один з гравців кожної з команд витягує по одній картці зі стовпчиків, хтось з команди або кожен гравець малює на дошці ту картину, яку бажає, використовуючи ті слова, які написані на картках. Далі за кожен хід команда тягне одну картку і домальовує те, що дістає. За кожне вдале втілення картки на малюнку, команда отримує бал.
     

  • Give Me Game

    Потрібно: картки зі словами

    Кількість гравців: 4 і більше

    Правила гри:

    Дайте дітям ознайомитися з лексикою з карток, а потім перемішайте їх та розділіть порівну між гравцями. Перший гравець звертається до будь-якого гравця і промовляє фразу «Give me,please,....»(“Дай мені будь ласка….”), вставляючи одне зі слів, картки з яким він не має. Якщо гравець до якого звертаються має дану картку, він її віддає, говорячи «Here you are» (Тримай). Якщо перший гравець відгадав, він має право ще одного ходу. Якщо – ні, хід переходить до наступного гравця за годинниковою стрілкою. Переміг той, хто назбирав найбільше, або навіть всі картки, до кінця гри.
     

  • Memo Game

    Завдання гри – зібрати якнайбільше парних карток (із однаковим зображенням). Виріжте картки та розкладіть їх картинками донизу. Гравці по черзі обирають дві картки, називаючи слово, яке зображене на картинці. Якщо обрана пара карток має однакову картинку, то гравець забирає їх собі. Переможцем вважається гравець із найбільшою кількістю парних карток.

    Ігри для дітей, 2

  • Bingo Game

    Завдання гри – закрити картинками усі слова на картці. Виріжте поля із словами. Поля із картинками розріжте на окремі картки. Кожен гравець отримує поле із словами. Ведучий обирає одну із картинок і підносить її догори. Гравці, які мають відповідне слово повинні якнайшвидше назвати його. Гравець, який назвав слово першим, отримує картку із зображенням і закриває нею одне слово на своєму полі. Переможцем вважається той, хто першим закриє картинками усі слова на своєму полі.

    Ігри для дітей, 3

    Ігри для дітей, 4
     

  • Boardgame

    Завдання гри – пройти від старту до фінішу. Для гри знадобляться гральний кубик та фішки для кожного учасника. Гравці по черзі кидають кубик та просувають фішку на відповідну кількість клітинок. Ставши на клітинку, гравець має назвати слово, яке на ній зображено. Переможцем вважається той, хто першим дійде до фінішу.


    Ігри для дітей, 5

  • Domino Game

    Завдання гри – викласти слова та картинки в ряд. Виріжте картки та розподіліть їх порівну між учасниками. Покладіть одну картку на стіл, назвіть картинку, яка зображена на ній. Інші гравці мають підібрати та покласти наступною картку, слово на якій відповідає зображенню на попередній картці. Переможцем вважається той, хто першим позбудеться усіх своїх карток.

Ігри для дітей, 6

P.s Всі згадані ігри є в роздрукованому варіанті в лексичному тренажері "Англійська з Гріні", який можна замовити тут.

Ігри для дітей, 7

Розвиваючі та настільні ігри

Тут усе залежить від ваших уподобань. Можете обрати:

  • Класична Jenga — так, це та сама гра де необхідно будувати вежу та витягати блоки з основи та класти наверх;
  • Uno — карткова гра, мета — не дати іншим учасникам злити усі карти певного кольору;
  • Монополія врешті-решт.smiley

Або складніші:

  • Cluedo: Sherlock Edition — гравці повинні з'ясувати, хто, чим і де скоїв злочин;
  • Chronicles of Crime — гра, яка поєднала у собі настільні ігри та гаджети. В ході розв'язання злочину з'являються штрих коди, які дають ще більше інформації про злочинця. А якщо у вас є 3d окуляри, ви зможете побачити місце злочину власними очима!

Що робити, якщо дітям набридли звичайні ігри?

Здивуйте їх, взявши у аренду Xbox. Зараз є купа сервісів, які дають приставку та ігри на прокат, вам необхідно тільки визначитися з терміном та іграми.

 

Ігри для дітей, 8

Прості дитячі забави

А тепер спробуйте вимкнути серйозність та згадайте ігри, в які гралися в дитинстві ви. Дітям буде цікаво погратись з вами у звичайні забавки. А щоб вам легше було згадати, що ж там за ігри такі, ось список:

  • зробіть халабуду з подушок та підручних засобів;
  • розбийте вдома намет;
  • битва подушками перед сном;
  • хованки;
  • холодно/спекотно;
  • лава (підлога — це лава, на неї ступати не можна. Використовуйте меблі та порозкидайте по ній папірці А4 — ступати можна тільки на них).

Насичених канікул!

Дата публікації: 22 жовтня 2020