Літні канікули – це не тільки час для відпочинку, але й хороша можливість поліпшити іноземну. Отримувати нові та підтримувати отримані під час навчального року знання можна на літніх інтенсивах англійської. Жодних нудних уроків і класичних домашніх завдань – навчання проходить весело і цікаво. Канікулярні програми поєднують в собі інтенсивне вивчення мови з іграми, прогулянками, майстер-класами, тематичними заходами та розмовними клубами з носієм мови.

Зміст

  1. Особливості та переваги літніх англійських інтенсивів
  2. Кому підійдуть літні інтенсивні курси англійської 
  3. Які літні інтенсивні курси обрати
  4. Літні інтенсивні курси англійської в Green Country
  5. Як ще поліпшити іноземну влітку: ідеї для навчання з дітьми вдома
     

Літній інтенсив англійської: інструкція для батьків


Розглянемо особливості й відмінності літніх англійських інтенсивів від комплексного навчання протягом навчального року, переваги прискореної програми та варіанти навчання. Скажемо, на що батькам звернути увагу під час вибору курсів, щоб навчання було комфортним і ефективним.

Особливості та переваги літніх англійських інтенсивів

Літні інтенсивні курси англійської – це прискорені програми вивчення мови під час канікул. Як правило, у них насичена програма й коротка тривалість: від кількох тижнів до кількох місяців. За один інтенсивний курс можна пройти програму, рівноцінну цілому семестру іноземної. Діти зможуть систематизувати знання, підготуватися до нового навчального року, впевнено заговорити іноземною мовою, підготуватися до складання міжнародних тестів і ЗНО. Крім того, це чудова можливість познайомитися з однолітками й весело провести час. 

Завдяки відсутності завантаженості в школі та на додаткових курсах влітку дітям простіше вивчати щось нове й повторювати пройдений матеріал. На літніх курсах дитина зможе розширити лексику, отримати й закріпити знання з граматики, поліпшити сприйняття іноземної на слух і вимову, подолати мовний бар'єр, поспілкуватися з іноземними викладачами. До переваг літніх інтенсивів англійської можна також віднести:

  • зручний графік занять;
  • повне занурення в мовне середовище;
  • дуже багато розмовної практики;
  • насичена програма з урахуванням рівня знань дитини;
  • повторення шкільного матеріалу і вивчення нового;
  • активне дозвілля з користю для іноземної;
  • нові знайомства;
  • можливість отримати нову навичку;
  • економія часу та грошей.
     

Літній інтенсив англійської: інструкція для батьків - 2
Літній інтенсив з англійської мови допомагає дітям не забути вивчений матеріал під час канікул і отримати нові знання перед школою

Різноманітність програм дозволяє підібрати оптимальний курс з урахуванням віку, рівня знання мови та цілей дитини. 

Кому підійдуть літні інтенсивні курси англійської 

Англійський інтенсив – це чудовий старт для новачків і стимул для тих, хто продовжує навчання, тому заняття на літніх прискорених курсах будуть корисні дітям з будь-яким рівнем володіння мовою. Такі програми є особливо актуальними для дітей, які мають прогалини в знаннях шкільної програми, готуються до переїзду або вступу до школи з іноземною мовою викладання, хочуть підготуватися до нового навчального року або складання іспитів. Школи та центри іноземної пропонують літні інтенсивні курси англійської з урахуванням віку й потреб дитини:

  • програми для дошкільнят дозволяють підготуватися до школи: відпрацювати навички читання, письма та аудіювання. Уроки проходять у форматі гри, діти розучують пісні та вірші, виконують активні вправи;

  • інтенсиви для школярів занурюють дитину в англомовне середовище та дозволяють ефективно прокачати мовні навички: говоріння, аудіювання, письмо й читання. Такі курси допоможуть повторити й закріпити пройдений матеріал, підготуватися до нового навчального року;

  • прискорені програми для випускників – прекрасна можливість за короткий час підготуватися до вступних та міжнародних іспитів.

Крім того, діти можуть вчитися на літніх розмовних курсах іноземної, на яких акцент робиться на розвиток навичок говоріння, поліпшення розуміння іноземної на слух і правильну вимову. 

Літні інтенсивні курси англійської, як правило, можуть проходити не тільки учні школи іноземної, а й усі охочі. Перед початком навчання дитина пройде тест на визначення рівня знання мови, тож вона потрапить до групи за своїм віком і рівнем. 

Які літні інтенсивні курси обрати

Перш ніж обрати літні інтенсивні курси англійської, батьки повинні визначитися з форматом навчання, цілями й потребами дитини. Правильне визначення цілей і термінів – це запорука продуктивного старту й системності вивчення англійської. Від обраної програми буде залежати ефективність навчання:

  • для маленьких дітей, які готуються до школи, необхідно підібрати програму в ігровому форматі, де вони зможуть зробити перші кроки у вивченні мови;

  • школярі, залежно від свого рівня знання мови, можуть вчитися на комплексних і розмовних інтенсивах де за короткий час зможуть заповнити прогалини в знаннях і поліпшити іноземну;

  • випускникам варто звернути увагу на спеціалізовані літні інтенсивні курси англійської, націлені на підготовку до випускних і вступних іспитів. 

Крім того, школярі під час канікул можуть відвідувати літні табори іноземної мови, в яких інтенсивне вивчення мови поєднується з цікавим дозвіллям з однолітками. У таких літніх англійських таборах дитина не тільки може поліпшити знання мови, а й отримати нову навичку на різних майстер-класах і додаткових курсах. 

На наступному етапі необхідно визначитися з форматом навчання – очні заняття або дистанційне навчання. На онлайн-інтенсиві можуть займатися діти з будь-якого міста, до того ж можна продовжувати навчання під час подорожі або карантину. Якщо у вашому місті є можливість відвідувати очні літні інтенсивні курси англійської, то зверніть увагу на локацію школи іноземної. Зручне розташування курсів знизить пропуски та запізнення, що важливо в разі навчання на інтенсиві. Програма курсу, як правило, досить насичена, тому пропуски занять можуть значно вплинути на навчальний процес. 
 

Літній інтенсив англійської: інструкція для батьків - 3
Літній інтенсив англійської – хороша можливість підготуватися до нового навчального року та цікаво провести час

Також батькам потрібно звернути увагу на викладацький склад та відгуки про курси. Великі школи й центри англійської наймають кваліфікованих викладачів, але перевірити спеціальну освіту та сертифікацію не буде зайвим. Якщо школа надає можливість батькам відвідати пробний урок, скористайтеся нею, особливо якщо ви обираєте курси для дошкільника. 

Виділивши для себе кілька варіантів літніх інтенсивів, зв'яжіться з консультантами й адміністраторами школи, щоб уточнити всі умови навчання.

Літні інтенсивні курси англійської в Green Country

Уже не перший рік ми пропонуємо нашим студентам і всім охочим вивчати іноземну на літніх інтенсивах англійської, які допоможуть за короткий час поліпшити знання і підготуватися до школи або університету. Завдяки нашій методиці навчання «перевернуті класи» і інтерактивній навчальній платформі дитина зможе ефективно продовжувати навчання вдома, виконувати цікаві вправи та завдання, стежити за успішністю. Ми поєднали сучасні технології та новітні освітні концепції, щоб учень міг у будь-який зручний час повернутися до вивчення і повторення матеріалу. 

Особливість наших літніх інтенсивів англійської:

  • досвідчені викладачі індивідуально підходять до навчання кожного учня;
  • програма включає в себе інтенсивне вивчення мови, додаткові клуби й активності;
  • програма навчання сприяє ефективному та легкому вивченню англійської;
  • заняття проходять у зручний час;
  • навчання проводитися з використанням сучасних технологій та інтерактивних вправ.

Програма наших курсів розроблена так, щоб дитина могла за короткий час вивчити і повторити лексику та граматику, потренувати аудіювання, письмо та читання. Наші літні інтенсивні курси англійської пропонують дітям ігровий формат навчання, аудіо- та відеозавдання, уроки на свіжому повітрі, безліч клубів і майстер-класів, де можна закріпити знання й отримати нові навички. 
 


Діти вчаться в невеликих групах з урахуванням їх віку та рівня знання англійської. Ми забезпечуємо необхідні умови для комфортного й ефективного навчання. Діти й батьки мають доступ до підручника, плану семестру, трекінгу успішності, розкладу, списку тематичних заходів, пропущених занять 24/7 в особистому кабінеті учня. Слідкуйте за нашими соціальними мережами – там ми ділимося корисною інформацією для дітей та батьків, повідомляємо про батьківські заняття, програми й анонси наших канікулярних інтенсивів і комплексних курсів. 

Як ще поліпшити іноземну влітку: ідеї для навчання з дітьми вдома

Щоб домашнє вивчення мови під час літніх канікул було ефективним, не потрібно перевантажувати дитину класичними заняттями та нудною домашньою роботою. Навчання має бути ненав'язливим і цікавим. Для цього батькам потрібно продумати варіанти для самостійного вивчення англійської з урахуванням інтересів, віку та особливостей дитини. Варіанти активностей, які допоможуть провести літні канікули з користю для іноземної:

  • подорож до англомовної країни. Поїздка з сім'єю або навчання в літньому таборі за кордоном – це можливість зануритися в англомовне середовище, потренувати мову та цікаво провести час;

  • перегляд простих навчальних відео англійською. Різні сайти і YouTube пропонують великий вибір навчальних роликів для дітей з будь-яким знанням мови. Відео з піснями, віршами і роз'ясненнями від іноземних викладачів допоможуть вивчити і закріпити різні теми: від алфавіту до складних граматичних правил;

  • читання книг. Різноманітність літератури англійською дозволяє обрати книгу для читання як дошкільнятам, так і підліткам. Починати можна з простих казок, коміксів, навчальних і адаптованих книг;

  • перегляд мультиків, фільмів і серіалів. Починайте з простих мультиків, вмикайте субтитри. Дітям із середнім рівнем володіння англійською можна переходити до перегляду повнометражних стрічок і серіалів для підлітків.
     

Літній інтенсив англійської: інструкція для батьків - 4
Мультики, казки, навчальні пісні, вірші – ефективне доповнення до вивчення мови на літніх інтенсивах англійської

Крім того, доповнити навчання на літніх інтенсивах англійської можна за допомогою інтерактивних онлайн-занять, наприклад, у додатку Quizlet. Подібні платформи з інтерактивними вправами, словниковими картками, тематичними відео і тестами допоможуть вивчити новий і закріпити пройдений матеріал, поповнити словниковий запас і поліпшити сприйняття мови на слух. 


Юліана Віхневич
 

Дата публікації: 1 квітня 2021