Вивчення англійської для підлітків із носієм мови – ефективний спосіб подолати мовний бар'єр, поліпшити сприйняття іноземної мови на слух і вимову, закріпити й розширити шкільні знання. Раніше ми вже розповідали про важливість правильно організованого процесу навчання та методи викладання англійської для підлітків на курсах. Зараз же поговоримо, як і де дитині вчити мову з іноземним викладачем. 

Зміст

  1. Курси англійської для підлітків офлайн і онлайн
  2. Літні табори та курси іноземної для підлітків
  3. Тематичні заходи англійською для школярів
  4. Англійська для підлітків: навчальний контент у YouTube і TikTok
     

Англійська для підлітків із носієм мови

Курси англійської для підлітків офлайн і онлайн

Сучасна шкільна програма включає в себе вивчення іноземної мови (як правило, англійської). Але не завжди підлітку достатньо шкільних знань, щоб вільно спілкуватися іноземною та бути готовим до складання іспитів. Крім того, в загальноосвітній школі не передбачені уроки з носієм мови. На додаткових курсах більше переваг вивчення англійської для підлітків:

  • поліпшення та закріплення шкільних знань мови;
  • підготовка до шкільних і міжнародних іспитів;
  • велика кількість розмовної практики з іноземними викладачами;
  • активне та веселе навчання, можливість відвідувати розмовні клуби, тематичні заходи;
  • спілкування з однолітками.

Уроки з носієм мови можуть входити як до розмовного, так і до комплексного курсу англійської для підлітків. Школа або центр іноземної складає програми і формує групи з урахуванням віку та рівня володіння мовою кожного студента, щоб навчання дитини було ефективним, цікавим і безболісним. До програми курсів можуть входити розмовні клуби, на яких учні 100% часу спілкуються англійською з іноземним викладачем. Сьогодні навчальні центри використовують нові освітні концепції (такі як «перевернутий урок») і сучасні технології (додатки, онлайн-платформи, інтерактивні підручники), щоб зробити заняття ненудним і пізнавальним, зацікавити підлітка у вивченні англійської за межами класу.  
 

Англійська для підлітків із носієм мови - 2
Уроки англійської для підлітків із носієм мови допоможуть поліпшити знання сучасної лексики

Вивчати англійську з іноземним викладачем можна в офісі школи або дистанційно. Онлайн-заняття дають можливість підліткам з усіх куточків країни брати уроки в нейтів спікерів і покращувати навички розмовної англійської. Школи іноземної забезпечують студентам цілодобовий доступ до навчальних матеріалів. 

Так, наприклад, навчання на курсах англійської для підлітків у Green Country проходить на онлайн-платформі з навчальними відео та аудіо, лексичним тренажером, граматичними вправами, челенджами тощо. У кожного учня є особистий кабінет із трекером прогресу та доступом до підручника.

Також у дистанційному режимі можна брати участь в онлайн-зустрічах з іноземним викладачем. Це можуть бути обговорення книг і фільмів, групові ігри й інші активності.

Літні табори та курси іноземної для підлітків

Літні табори та мовні курси англійської для підлітків за кордоном – це два в одному: відпочинок і інтенсивне вивчення іноземної. Освітні програми за кордоном пропонують різні університети, коледжі та центри іноземних мов. Організатори таких курсів і таборів передбачають усі моменти перебування дитини в іншій країні: від організації поїздки до цікавого позаурочного дозвілля.

Плюси вивчення англійської для підлітків за кордоном:

  • повне занурення в мовне середовище;
  • спілкування з однолітками та викладачами з усього світу;
  • вивчення англійської в дружній обстановці;
  • можливість активно й цікаво провести канікули;
  • відвідування нової країни, знайомство з пам'ятками, культурою та традиціями.

Курси та програми англійської для підлітків формуються з урахуванням рівня володіння мовою, віку та цілей дитини. Такі програми тривають від тижня до декількох місяців. Ви самі можете обрати країну, школу, програму навчання й відпочинку. У деяких таборах і мовних школах додаткові заняття є опціональними. На дітей може чекати великий вибір розваг: походи в гори, екскурсії містом, спортивні активності, танцювальні й театральні заходи, творчі воркшопи та майстер-класи, конкурси та ігри, тематичні вечірки й багато іншого. Кожна школа й табір пропонує свою унікальну програму. 

Якщо ви не готові віддавати дитину на курси за кордон, зверніть увагу на літні інтенсивні курси та табори англійської для підлітків у вашому місті або онлайн. Як правило, на таких курсах підлітки більшу частину часу розмовляють іноземною, мають можливість практикувати розмовну мову з носієм мови. Літнє навчання стане ефективним доповненням до основної шкільної програми. Після зміни дитина зможе продовжити навчання англійської для підлітків на осінніх курсах, займатися з вподобаним викладачем або носієм мови.
 

Тематичні заходи англійською для школярів

Speaking Clubs для підлітків із носієм мови розраховані на студентів, які хочуть поліпшити свою розмовну англійську, подолати мовний бар'єр, відшліфувати вимову, ознайомитися з зарубіжною культурою і навіть знайти нових друзів. Такі уроки – це 100% розмовної практики з носієм мови й іншими учнями. Спілкування проходить на актуальні теми, які цікаві сучасним підліткам. 

Розмовні заходи англійською для підлітків пропонують практично всі освітні центри, школи та організації. Брати участь у розмовних клубах можуть навіть підлітки з початковим рівнем знання мови: організатори формують групи з урахуванням віку та рівня володіння іноземною. Такі заходи можна знайти на сайті курсів або школи іноземної, в соціальних мережах або афіші вашого міста. 
 

Англійська для підлітків із носієм мови - 3
Speaking Club із носієм мови – найкращий спосіб поліпшити розмовну англійську для підлітків 

Розглянемо приклади англійських івентів, які можуть зацікавити підлітка.

  • Movie Clubs. Перегляд фільмів мовою оригіналу допомагає поліпшити сприйняття іноземної на слух, розширити словниковий запас і напрацювати потрібну вимову. Організатори підбирають для перегляду актуальні та цікаві для підлітків фільми з простою лексикою та граматикою. Викладач допомагає розібрати незрозумілі та складні конструкції, після перегляду учасники обговорюють відео.

  • Квести, квізи та Smart-пікніки. Уроки іноземної мови можуть проходити не тільки в навчальних класах. Вивчення англійської для підлітків в ігровій формі допомагає в неформальній обстановці попрактикувати свої знання та цікаво провести час.

  • Майстер-класи та воркшопи. Це можуть бути творчі, спортивні, кулінарні та інші корисні заходи. Вони допомагають поліпшити знання англійської, навчитися працювати в колективі й отримати нові навички.

  • Тематичні вечірки. День святого Валентина та святого Миколая, Новий рік, Halloween та інші свята можна відзначити з користю для іноземної в колі однолітків. На таких вечірках багато спілкування англійською, можливість дізнатися від носія мови про особливості святкування в інших країнах.

  • Board Games. Ще один ігровий формат навчання для підлітків із будь-яким рівнем знання мови. Захопливі настільні ігри допоможуть розвинути навички спілкування, розширити словниковий запас. 

Тематичні заходи можуть входити до навчального курсу в мовному центрі або школі в якості додаткової активності, бути платними та безкоштовними. Наприклад, Green Country проводить онлайн-турніри для школярів, англомовні квести в парку, кулінарні майстер-класи, безкоштовні граматичні мітапи та багато іншого.

Англійська для підлітків: навчальний контент у YouTube і TikTok

Ще один спосіб вчити мову з носієм – дивитися навчальні відео на YouTube і в TikTok. Сьогодні ці платформи пропонують великий вибір освітнього контенту для людей із різним рівнем знання мови. На YouTube можна знайти як короткі відео на певну тему, так і повноцінні курси від викладачів з усього світу. З їх допомогою можна розширити знання шкільної англійської, удосконалити розмовну мову та вимову, підготуватися до складання іспитів. 

Відео англійською для підлітків корисно дивитися як доповнення до основної шкільної програми та навчання на курсах іноземної. Це можуть бути відео з розбором граматики, певної лексики, ідіом, пісень, мультиків, сленгу тощо. Наприклад, на YouTube-каналі нашої школи можна знайти багато актуальних порад з вивчення мови:
 


Крім каналу Green Country English School, варто підписатися на канали іноземних викладачів і блогерів, які діляться тематичними добірками актуальної британської та американської лексики:

  • engVid: Learn English – багато уроків для будь-якого рівня володіння мови. Професійні викладачі пропонують тематичні добірки з лексикою і граматикою, дають поради щодо поліпшення розмовної мови;

  • Rachel's English – тематичні уроки з вивчення лексики для поліпшення розмовної американської англійської. Нові відео додаються щотижня;

  • English with Lucy – лексика, граматика та вимова – різноманітні відео від британського викладача;

  • Learn English with EnglishClass101.com – проста подача матеріалу, практичні поради та тематичні добірки для поліпшення знання мови.
     

Англійська для підлітків із носієм мови - 4
Короткі відеоуроки англійської в соціальних мережах – весело та корисно

Англійська для школярів у TikTok – теж додатковий спосіб поліпшити знання іноземної. Професійні іноземні викладачі та носії мови в короткому форматі розповідають, як можна вчити мову, розбирають сленг і сучасні вислови. Акаунти іноземних викладачів і блогерів, які допоможуть розширити словниковий запас, поліпшити вимову та сприйняття іноземної мови на слух:

Потрібно розуміти, що перегляд відео в YouTube і TikTok не замінить повноцінного навчання на курсах або в школі, але це гарне доповнення до навчального процесу.

 

Юліана Віхневич

 

Дата публікації: 16 лютого 2021