Під час літніх канікул дитина може забути багато з того, що вчила протягом року. Тривала перерва – не найкращий друг англійської, але для підтримки рівня знання мови не обов'язково перечитувати підручники й виконувати нудні вправи. Весело й ефективно вивчати англійську на канікулах можна в спеціалізованих таборах.

Зміст

1. Курси англійської влітку: мовний табір для дітей
     1.1. Переваги літніх курсів англійської в денному таборі
     1.2. Літній англійський табір: ідеальна зміна 
2. Курси англійської влітку з носієм мови
3. Які літні курси англійської обрати для дитини
4. Альтернатива літнім курсам англійської: практикуємо мову разом із дитиною

Літні курси англійської для дітей поєднують активне дозвілля з інтенсивним вивченням іноземної. Замість звичайних уроків – ігри, прогулянки, майстер-класи та розмовна практика.

Курси англійської влітку: мовний табір для дітей

Головне завдання мовного табору на канікулах – зацікавити дитину у вивченні іноземної та допомогти їй спілкуватися без сором’язливості та страху. Такий формат навчання сприяє значному збільшенню словникового запасу, закріпленню знань із граматики, допоможе відшліфувати вимову та поліпшити розуміння англійської на слух, познайомитися з іноземними викладачами та знайти нових друзів. Різноманітність літніх курсів англійської дозволяє підібрати ідеальний варіант для дитини будь-якого віку й рівня володіння мовою. 

Вивчення іноземної в літньому таборі зовсім не схоже на школу – тут немає оцінок, а отже, дитина не перебуває у стресовому стані; заняття проходять в ігровій формі, більшу частину часу діти проводять на свіжому повітрі та грають з однолітками. Ось так без вмовлянь і примусу можна зацікавити дитину вивчати іноземну в позаурочний час. 
 

Літні курси англійської: як не забути мову на канікулах
Літні курси англійської для дітей – інтенсивне вивчення мови в ігровій формі

Закордонні та вітчизняні школи й освітні центри пропонують навчання в літніх таборах дітям із різним рівнем англійської. Відповідну компанію можна знайти в інтернеті або за рекомендаціями навчальних центрів і шкіл іноземної мови. Представники таких таборів допомагають організувати дитині комфортний і безпечний переїзд, створюють усі умови для проживання та навчання. Вартість такого навчання залежить від тривалості курсів, інтенсивності програми, місця розташування табору й умов проживання. 

Переваги літніх курсів англійської в денному таборі

Якщо ви не готові віддавати свою дитину в мовний табір за кордон, зверніть увагу на денні табори з англійськими курсами у вашому місті або недалеко від нього. На таких заняттях діти й викладачі розмовляють винятково іноземною. Як правило, літні денні табори проводяться на базі навчального центру або школи іноземної мови. Літнє навчання може стати ефективним доповненням до основного курсу. Після зміни дитина зможе продовжити навчання на осінніх курсах, займатися із вподобаним викладачем або носієм мови. 

Головні переваги літніх таборів англійської:

  • пропонують інтерактивний формат навчання;
  • забезпечують розмовну практику з носієм мови;
  • навчають за інтенсивною програмою;
  • дають можливість отримати інші корисні навички, крім розвитку мовних, брати участь у майстер-класах та командних іграх, розкривають потенціал і таланти дитини;
  • мотивують надалі вивчати мову.

Хороший літній табір формує групи з невеликою кількістю дітей за їхнім віком і рівнем володіння англійською. Дітям забезпечують усі необхідні умови для комфортного й ефективного навчання. Викладачі завжди супроводжують учнів, стежать за їхньою безпекою та комфортом, на місці є медсестра та все необхідне для надання першої допомоги. Як правило, організатори пропонують обіди й перекуси протягом дня. 

Літній англійський табір: ідеальна зміна 

На ідеальній табірній зміні вивчення іноземної не є головною метою. Програма має бути побудована так, щоб іноземна мова використовувалась органічно та ненав'язливо. Ідеальні літні курси англійської поєднують в собі інтенсивне вивчення мови та різноманітне дозвілля. Програма має складатися з заходів різного формату: інтелектуальних і командних ігор, прогулянок на свіжому повітрі, спортивних вправ і креативних занять.

Величезний плюс – можливість під час літніх курсів англійської вивчити щось іще: дизайн, малювання, кулінарію, відеомейкінг, програмування, фізику та багато іншого. За короткий час дитина зможе спробувати свої сили в новій галузі знань і приміряти на себе певну професію, визначитися, цікаво це їй чи ні. 
 


Викладачі допомагають у навчанні та створюють доброзичливу атмосферу. Після закінчення літніх курсів англійської діти часто підтримують спілкування і залишаються на зв'язку з викладачами. Викладачі надають батькам детальний зворотний зв'язок про прогрес дитини, дають поради, над чим ще потрібно попрацювати й що розвивати далі. Також школа іноземної або батьки разом із викладачами з табору організовують спільні екскурсії, майстер-класи, кінопокази та інші активності протягом навчального року. 

Курси англійської влітку з носієм мови

Ще один хороший варіант вивчення англійської на канікулах – записати дитину на літні курси англійської з носієм мови. Іноземний викладач практикує мову щодня, знає актуальні розмовні фрази не з підручників. Для дитини це прекрасна можливість підготуватися до реальних ситуацій спілкування з іноземцями. 

Багато центрів і шкіл вивчення іноземної мови пропонує розмовні та комплексні курси з носієм під час літніх канікул:

  • групові й індивідуальні;
  • офлайн і онлайн;
  • інтенсивні та вихідного дня.

Різноманітність літніх курсів англійської дозволяє підібрати оптимальний варіант для дитини, щоб підтягти іноземну на канікулах, підготуватися до вступних іспитів або подорожі, просто поліпшити знання та розширити світогляд.
 

Літні курси англійської: як не забути мову на канікулах
Літні курси англійської з носієм мови допоможуть дитині подолати мовний бар'єр і значно підтягнути свої знання іноземної

Якщо ви цікавитеся дистанційними літніми курсами англійської для дітей із носієм мови, вони також можуть бути груповими або індивідуальними. На таких курсах використовують підручники в цифровому форматі, навчають за допомогою онлайн-платформи та додатків, інтерактивних завдань і тестів. 

Які літні курси англійської обрати для дитини

Ми вже розглянули переваги навчання в денних англійських таборах і на заняттях із носієм мови, ознайомимося з ще двома варіантами літнього вивчення іноземної.

  1. Інтенсивні курси. Як правило, такі програми тривають кілька тижнів за рахунок дуже насиченої програми та трьох-чотирьох занять на тиждень. З їх допомогою можна заповнити прогалини в знаннях, підготуватися до складання ЗНО, отримати навички спілкування з носієм мови. Заняття можуть бути груповими або індивідуальними, онлайн або офлайн. 
     
  2. Комплексне навчання. Літні курси англійської доцільні ще й для тих, хто починає вивчати іноземну з нуля або вчить у школі іншу мову. Під час канікул дитина звільнена від шкільного навантаження, що дозволяє їй зосередитися на вивченні мови. Навчання може проходити кілька разів на тиждень, на групових заняттях і індивідуально з репетитором. 
     


Тепер, коли ви знаєте про різні форми літнього навчання, залишилося обрати оптимальний курс. Визначтеся з цілями та потребами дитини, запитайте про її побажання та поміркуйте, як вчитися буде комфортніше – офлайн або онлайн. Якщо у вас немає можливості віддати дитину на літні курси, складіть програму для самостійних занять удома. 

Альтернатива літнім курсам англійської: практикуємо мову разом із дитиною

Щоб дитина не забула іноземну під час літніх канікул, необхідно регулярно практикувати мову. Найефективніше робити це в середовищі її використання. Ідеальний варіант – подорож із родиною до англомовної країни. Це спосіб добре провести час разом і потренувати знання як дитині, так і батькам. Перед поїздкою повторіть розмовні вислови, лексику для подорожей і фрази на випадок екстрених ситуацій. У поїздці давайте дитині можливість самостійно звертатися до іноземців, вести нескладні діалоги. 
 

Літні курси англійської: як не забути мову на канікулах
Спільні подорожі до англомовних країн – захопливе доповнення до літніх курсів англійської 

Практикувати іноземну з дитиною можна й удома. Навіть якщо ви самі не вчили іноземну або маєте низький рівень володіння мовою, ви зможете зробити так, щоб літні канікули пройшли з користю. 

  • Дивіться разом прості навчальні відео. На YouTube корисних розвивальних уроків і вебінарів з англійської насправді багато. Викладачі використовують просту лексику, дають короткі або детальні пояснення, додаткові матеріали для вивчення. 
     
  • Дивіться мультики та читайте книги. Для початку підійдуть адаптовані книги й мультики з субтитрами. Так можна поповнити словниковий запас і потренувати сприйняття англійської мови на слух.
     
  • Грайте з дитиною в ігри. Купіть англомовну версію улюблених настільних ігор або спеціальні ігри для запам'ятовування слів.
     
  • Ходіть на тематичні заходи. Знайдіть у вашому місті англомовний клуб для дітей, який пропонує інтерактивні заняття, кінопокази, ігри та розмовні зустрічі з іноземними викладачами. Оберіть разом, куди піти. 

Крім того, ви можете разом із дитиною займатися онлайн, наприклад, використовуючи додатки та сайти для вивчення слів і граматики. Організуйте вдома свої літні курси англійської за допомогою інтерактивних онлайн-занять. Наприклад, приділяйте щодня кілька хвилин вивченню нових слів у Quizlet. В інтернеті можна знайти безліч подібних сайтів і додатків із нескладними заняттями, словниковими картками, тематичними відео та практичними вправами.

Головне правило для ефективного домашнього навчання під час канікул – не перевантажувати дитину заняттями. Уроків їй вистачало під час навчального процесу в школі. Складіть програму навчання так, щоб воно було ненав'язливим і цікавим. Запитуйте в дитини, які уроки й активності їй подобаються більше, чим їй цікавіше займатися – так ви зможете створити комфортні умови для самостійного навчання. 

 

Юліана Віхневич

 

Дата публікації: 16 червня 2020