А Ваша дитина а bookworm? Ввечері вона якнайшвидше хоче виконати всі домашні завдання, щоб сховатися під ковдру та під світлом ліхтарика поринути в нову сторіночку книги? – реальність дещо звичайно інша;) Хтось дійсно полюбляє книги і надає перевагу саме їм, а не гаджетам 21 століття, а когось і не змусиш сторіночки прочитати! Тому сьогодні розберемося як «змусити» дитину полюбити читати не тільки українською, а й англійською! 


Поради для батьків щодо зацікавлення дітей у читанні:
1.   Покажіть Вашу зацікавленість книгами. Власний приклад – найкраще заохочення дитини до читання. 
2.   Оберіть книжку разом з дитиною: нехай дитина обере красиву ззовні та цікаву за змістом книгу.
3.   В пріорітеті може стати екранізована книга. Перегляд фільму  може бути гарним стимулом для дитини прочитати книгу до кінця. 
4.   По черзі читайте один одному розповіді або смішні історії: читання вголос  допоможе дитині не тільки полюбити книгу, але й розвинути впевненість в собі!
5.   Перетворіть читання на ритуал: знайдіть звичний затишний куточок для читання, можна читати з горнятком гарячого шоколаду;)

Читання англійською
Звичайно можна обрати будь - яку книжку і мучитися над нею, розуміючи пару слів, які нещодавно були вивчені, або ж віднестися серйозно до читання англійською і взятися за так звану billingual book –  книгу-білінгва ( двомовне видання: мова оригіналу + мова перекладу), яка дійсно стане у пригоді читачам з початковим рівнем! 
Читання таких книг не тільки можна використовувати в якості підтримки, доповнення до розмовної практики, але й при освоєнні мови з нуля.

Підбірка сайтів з електронними книгами-білінгвами

- storybird.com 

- homeenglish.ru

- eng-books.narod.ru

twirpx.com

Мережа шкіл Green Country  надає перевагу книгам-білінгвам від видавництва "Братське": цікаві сюжети, красива мова та якісні яскраві ілюстрації. 

Читання англійською: практичні поради для батьків

І, звичайно, ніхто не відміняв книжкові магазини, де знайдуться книжечки кожному до смаку!

Привчаючи дитину читати англійською, можна використовувати не тільки двомовні видання, але й книги з лексичними вправами, які допоможуть не тільки не знудитися дитині, а й опрацювати прочитане. Однією з таких книг є Greeny the Brownie  - книга, яка містить цікаві історії, яскраві малюнки та корисні вправи! Жодна дитина не буде байдужою до такої захооплюючої книги і Ви й не помітите як за літні спекотні, інколи й дощові дні Ваша дитина "проковтне" книгу;)

Читання англійською: практичні поради для батьків, 2

Корисні поради при читанні англійською мовою:
-    Обирайте книгу відповідно до рівня володіння англійською ( сайти, де ви знайдете книги чітко поділені за рівнями:  oxfordowl.co.uk, poleznyeknigidladetej)
-    Запасіться гарненьким блокнотиком та словничком для того, щоб записувати нові слова, а краще вирази в яких вони вживаються;
-    Якщо ж Ви, а точніше Ваша дитина, надає перевагу гаджетам, тоді необхідно знайти програму, яка буде максимально зручною. У цьому Вам допоможуть такі додатки на телефон: LingQ, Cool Reader та Kindle;
-    Гарний настрій та free time і Ваш level of English взлетить вгору!

А для тих, у кого рівень англійської далеко не початковий, хто береться не вперше за книгу англійською, а також для brave boys and girls, хто хоче відразу приступити до читання англійською без всіляких перекладів та підказок, супер ресурс з описом книг та можливістю їх завантаження: english bookland
Не забуваймо, що книга - це не лише можливість вивчити мову, але й можливість покращити свій словниковий запас ( не важливо чи книга українською, чи англійською мовою), покращити вимову, стати більш переконливим у своїх висловлюваннях!

Reading is  dreaming with open eyes!

Читання англійською: практичні поради для батьків, 3

Дата публікації: 5 травня 2017