Кажуть, найдієвіший та найшвидший спосіб вивчення англійської — потрапити в мовне середовище. І це абсолютна правда: діти поглинають мову, як губки, і для цього їм не завжди потрібні правила чи теорія. 

Проте не слід покидати надії, якщо ви не оточені англійською. Що, як створити таке середовище для дитини самостійно?

 

Англійська мова у повсякденні: як це зробити

Як інтегрувати англійську в життя дитини Оточіть дитину англомовним контентом. Якщо це відео на YouTube, обирайте блогерів-носіїв мови. Якщо перегляд улюбленого мультфільму — то в оригіналі. А раптом ви разом слухаєте музику, вмикайте пісні для дітей, яким зручно підспівувати англійською (Sing-Along English Songs).

Звичайно, обмежуватися лише іноземним контентом не варто. Він стане корисним доповненням до звичного дитині дозвілля.

 

Як інтегрувати англійську в життя дитини, 2 Читайте книги. Читання формує вміння висловлювати свої думки та поповнює словниковий запас. Тож урізноманітнити вашу рутину та збільшити користь допоможуть декілька простих англомовних історій на вашій книжковій полиці Як інтегрувати англійську в життя дитини, 3

Для швидшого пошуку в онлайн-магазинах скористайтеся фільтрами «мова» та «вік». 

 

Як інтегрувати англійську в життя дитини, 4 Якщо ваша дитина вміє читати самостійно і вже має свій ґаджет, змініть мову пристрою на англійську. Таким чином дитина почне впізнавати та сприймати звичні функції чи дії не лише рідною мовою, а й іноземною.

 

Як інтегрувати англійську в життя дитини, 5 Зробіть англійську мову звичкою. Дітям необхідна рутина. Так само, як вони щодня застеляють ліжко, вмиваються, вибирають одяг до садку чи школи, вони мають звикнути вивчати англійську. 

Отже, важливо виділити конкретний час для англійської мови, і для цього вистачить всього 15 хвилин на день. До прикладу, говоріть англійською за вечерею чи приділіть увагу завданням на повторення лексики перед сном. Ця звичка стане чудовою практикою і для вас також Як інтегрувати англійську в життя дитини, 6

На початку такі домашні заняття можуть бути незрозумілими для дитини, проте згодом вона звикне та сприйматиме їх за норму.
 

Батьки розмовляють з дитиною англійською (банер)
 

Як інтегрувати англійську в життя дитини, 7 Вивчайте мову через розваги — щодня грайте в одну гру англійською. Це може бути онлайн-гра для вивчення лексики, усна чи настільна гра всією родиною. 

Важливо, аби ігри не були складними для дитини, тож вигадуйте прості та веселі активності: дорогою додому називайте кольори машин, грайте у слова чи відгадуйте загадки. Це цікавий та ненав’язливий спосіб поповнити словниковий запас дитини і навчити її використовувати англійську в повсякденні.

 

Як інтегрувати англійську в життя дитини, 8 Використовуйте повсякденні ситуації. «Перекладайте» частину побуту на англійську мову, використовуючи просту лексику, як назви предметів одягу, кімнат, їжі тощо. Ось декілька ситуацій, у які можна впровадити англійську:

  • Коли даєте дитині поради чи кажете, що їй робити: "go to bed", "brush your teeth", "get dressed" тощо. Усі ці фрази ви точно повторюєте щодня по декілька разів, тож дитина дуже швидко запам’ятає їх англійською.
     

  • Коли готуєте разом. Перетворіть спільне приготування обіду на веселий спосіб навчання. Озвучуйте свої дії простими англійськими фразами, задавайте дитині питання, просіть її допомогти та принести певний інгредієнт.
     

  • Під час походу в супермаркет. Разом із дитиною складіть список продуктів англійською мовою та шукайте потрібні продукти в магазині.
     


Як інтегрувати англійську в життя дитини, 9 День англійською (English-Only Day). Оберіть день тижня, коли вся родина говоритиме англійською. Це може бути непросто як для дорослих, так і для дітей, проте ідеально для мовної практики. 

Такий метод підійде дітям, які розуміють базові слова і фрази, та побудує впевненість у собі й уміння говорити.

 

Англійська — корисна та необхідна звичка. Ще краще інтегрувати її в повсякденне життя допоможуть наші кваліфіковані викладачі Як інтегрувати англійську в життя дитини, 10

Грін Кантрі — це майже 20 років досвіду та повне занурення в англомовне середовище Як інтегрувати англійську в життя дитини, 11
 

Що містить навчання у Green Country (банер)
 

Спробувати курси Green Country (банер)

 

Дата публікації: 9 серпня 2024