Розвивати розмовну англійську в дітей необхідно з самого початку вивчення мови. Хороші комунікативні навички допоможуть дитині в подальшому легко спілкуватися з носіями мови та запобігти появі мовного бар'єру. На багатьох курсах для дітей із перших днів навчання використовують виключно іноземну мову, що привчає дитину висловлювати свої думки одразу англійською. Регулярна практика допоможе швидше розговоритися й просунутися в навчанні, тому тренувати розмовну англійську варто також поза заняттями.

Раніше ми розповідали про те, як вибрати загальні та розмовні курси для дитини, а зараз розглянемо методи, які допоможуть поліпшити розмовні навички вдома після уроків англійської. Головний бонус від спільних позаурочних занять батьків і дітей – цікаве дозвілля з користю для іноземної.

Розвиваємо розмовну англійську в дітей: поради для батьків

Як навчити дітей розмовної англійської?

Основа успіху – регулярність і різноманітний підхід. Найпростіший спосіб навчити дітей розмовної англійської – спілкуватися з ними іноземною, займатися разом, використовуючи різні матеріали і формати навчання. Не хвилюйтеся: навіть якщо у вас невисокий рівень знання мови, ви все одно зможете допомогти дитині. Спільні заняття будуть приводом і батькам підтягнути або освіжити свої знання!

Як розвивати розмовну англійську в дітей?

1. Дивіться мультики англійською

В інтернеті великий вибір доступних навчальних відео для дітей із будь-яким рівнем знання мови. Проста лексика та граматика, повільний темп, зрозумілий сюжет і використання частовживаних слів допоможуть дитині запам'ятати слова та фрази для повсякденного життя, поліпшити сприйняття іноземної на слух.

 

Розвиваємо розмовну англійську в дітей: поради для батьків - 2
Навчальні мультики – цікаво й корисно для всієї родини

2. Вивчайте дитячі пісеньки та віршики

Їх також легко знайти в друкованому та цифровому форматах. Багато пісеньок і віршиків є на YouTube. Відео з заразливою мелодією та простою лексикою допоможуть вивчити певну тему або правило граматики, алфавіт, цифри тощо.

3. Грайте в ігри

Обирайте ігри на запам'ятовування та повторення слів, асоціації та креативність. З їх допомогою дитина зможе поповнити словниковий запас, поліпшити розмовні навички, звикне висловлювати свої думки й емоції англійською.

Як підтягнути розмовну англійську дитині?

Якщо ваша дитина вже давно вивчає іноземну, але не може подолати мовний бар'єр, саме час підтягнути розмовну англійську. Найпростіший спосіб – навчання на спеціальних розмовних курсах. Але, як ми писали раніше, важливо займатися не тільки на курсах, але і самостійно. 

На додаток до навчання на курсах важливо регулярно практикувати англійську. Наприклад, відвідувати розмовні заходи: тематичні клуби, майстер-класи та вечірки. Як правило, їх проводять центри іноземної. Групи формуються з урахуванням віку і рівня знання дітей. У деяких заходах можна брати участь всією сім'єю. Також не забувайте про практику вдома: фільми, ігри, інтерактивні тренажери в інтернеті – обирайте цікавий варіант для вашої дитини та займайтеся регулярно. 

 

Юліана Віхневич

 

Дата публікації: 1 червня 2021