Діти не люблять і не можуть довго концентрувати увагу на одному занятті й монотонно вчити довгі списки слів або граматичні правила. Ви не переконаєте дитину цілу годину виконувати нудні вправи в підручнику з англійської мови. Сучасним дітям важливо розуміти, навіщо вони це роблять, і зацікавити самим процесом. Тому навчання має проходити весело та в ігровій формі. Тільки так вдасться швидко досягти результату на заняттях з англійської мови.

 

Як швидко вивчити слова англійською мовою з дітьми
Уроки англійської для дітей мають бути веселими

Як швидко вивчити слова англійською?

Діти дуже швидко вивчають усе нове. Але іноді довгі списки слів вивчити не можуть. Їм стає нудно. Швидко вивчити слова англійською для дитини можна в кілька способів, використовуючи асоціації, образне мислення та класичний, але найефективніший метод – гру. Зробіть процес вивчення нових слів для дитини захопливим. На курсах такі методи будуть використовувати в класі, а вдома можна вигадати свої варіанти.

  1. Малюйте

Нехай дитина намалює слово так, як уявляє його. Це може бути абстракція або казкова істота. Підпишіть картинку і повісьте на стіну, поки слово не запам'ятається. Малюйте картки: з одного боку малюнок-підказка, з іншого – саме слово. Грайте, хто перший назве всі слова, азарт добре мотивує дітей.

  1. Вигадайте історію

Залежно від рівня володіння мовою дитини можна складати різні історії з новими словами. Якщо рівень ще низький, вставляйте нові слова в твори рідною мовою. Так дитині буде легше. Вигадуйте веселі історії та казкових героїв, нехай дитина активно включається у творчий процес.

  1. Грайте

Грайте в рухливі ігри, використовуючи нові слова. Ідеї ​​багатьох ігор ви можете знайти в мережі або ж вигадати власні. Головне, щоб процес був веселим і подобався дітям. Під час гри нові слова запам'ятовуються в рази швидше.

 

Як швидко вивчити слова англійською мовою з дітьми - 2

Як швидко вивчити англійський алфавіт дітям?

Швидко вивчити англійський алфавіт допоможуть ті ж малюнки, картки, кубики, барвисті книги та пісеньки. Згадайте, як ви вчили з дитиною алфавіт рідної мови. Яскраві кубики з різними персонажами або книга допоможуть дітям візуально запам'ятати букви. Щоб одразу вчити правильну вимову, знайдіть веселі пісеньки або мультики. На YouTube безліч варіантів таких відео.

Як швидко вивчити часи в англійській мові?

Швидко вивчити часи в англійській мові допоможуть приклади. Для дітей усі правила без конкретних прикладів – складні й незрозумілі. Намалюйте на великому аркуші табличку з часами, їх формулами та прикладами. Оберіть яскраве речення, що добре запам'ятовуються, і сформулюйте його в усіх часах. Попросіть, щоб дитина сама склала зі свого досвіду речення і вимовила його в усіх часах. Продовжуйте тренуватися, поки дитина легко та не замислюючись не почне використовувати всі конструкції.

 

Олена Задворна

 

Дата публікації: 4 червня 2021