Іноді батьки відправляють дітей на мовні курси для того, щоб відчинити їм двері для подорожей, навчання або роботи в інших країнах. Проте більшість батьків обирає англійську для дітей онлайн виключно заради підготовки до іспитів. При цьому батьки навіть не підозрюють, що зупиняючись саме на курсах, а не репетиторах чи самонавченні, вони дають своїм дітям у рази більше, ніж допомога в успішному складанні тесту. Вони дають їм глибокі базові знання мови та практику її використання. Докладніше про переваги мовних курсів для дітей читайте у статті.

Зміст

1. Чим цінні курси англійської для дітей онлайн?

2. Чим відрізняються курси для дітей?

3. Чому саме англійська для дітей онлайн, а не класичні заняття у мовній школі?

4. Як підготувати дитину до курсів англійської онлайн?

 

Англійська для дітей онлайн як найкращий спосіб підготуватися до ЗНО

Чим цінні курси англійської для дітей онлайн?

Безперечно, багатьом дітям вдається успішно вивчити англійську разом зі своїм шкільним учителем на звичайних уроках. Але для цього потрібно з молодшого шкільного віку опинитися в класі з поглибленим вивченням англійської мови, а також потрапити під опіку справді професійного та відповідального наставника. Так щастить не всім, тому для складання зовнішнього незалежного оцінювання на високий бал дітям доводиться відвідувати додаткові курси.

Але до цього фактора не варто ставитись негативно або як до вимушеного рішення. Адже мовні курси здатні дати випускникам набагато більше, ніж просто знання англомовної лексики та граматики.

  1. Комплексне вивчення англійської мови

Безперечно, у звичайній школі діти також навчаються за комплексною програмою, де вони поступово йдуть від простого до складного, на кожному уроці розширюючи обсяг своїх знань. Але все ж таки в класичній шкільній освіті є кілька недоліків:

  • тривалість уроку обмежена 40-45 хвилинами, яких не вистачає учням старших класів для повноцінного опрацювання нової теми та практичного використання отриманих знань англійської мови;

  • в одному класі звичайної української школи зазвичай навчається близько 20 осіб, а тому вчитель мови просто не здатний приділити достатньо уваги кожному підопічному;

  • робота загострюється на тому, щоб учні запам'ятовували правила і слова, але майже не приділяється час розвитку розмовної англійської.

Перевага англійської для дітей онлайн на спеціалізованих мовних курсах полягає в тому, щоб розвивати природне розуміння іноземної мови. Тобто найчастіше діти спочатку запам'ятовують правильне формулювання речення, а потім уже знайомляться із самим правилом. Так вдається одночасно розвивати і знання граматики, і мову, і аудіювання. Слід зазначити, що на курсах зазвичай займається до 10 людей, а урок триває від 60 хвилин.

 

Англійська для дітей онлайн як найкращий спосіб підготуватися до ЗНО - 2

Ноутбук або планшет – все, що потрібно для вивчення англійської дитині

  1. Діти працюють не заради оцінки

На відміну від школи, де діти постійно отримують догану за погані оцінки та де за двійки можуть викликати батьків до директора, на мовних курсах оцінки зовсім відсутні. Діти приходять на заняття і просто цікаво проводять час, спілкуючись із викладачем та однолітками.

Ще на перших уроках англійської для дітей онлайн вчитель зосереджується на тому, щоб:

  • створити в групі абсолютно невимушену атмосферу спілкування, де нікого не оцінюють та не засуджують;
  • допомогти учням подружитися, хоч їхнє спілкування і відбувається в онлайн-просторі;
  • вивчити захоплення кожної дитини, її улюблені мультфільми, книги, музику, щоб потім використати цю інформацію на онлайн-заняттях.

Саме тому якщо вдасться знайти хорошу школу з англійською для дітей онлайн, вам не доведеться змушувати свою дитину йти на урок. Вона сама летітиме до комп'ютера і підключатиметься до онлайн-уроку, щоб швидше побачити улюбленого вчителя та друзів. Якоїсь миті вона почне забувати, що не знає англійської, і зможе сміливо використати її для повноцінних розмов. Такий результат називається «зламаним бар'єром» у спілкуванні іноземною мовою.

  1. Вчитися цікаво

Вище ми згадували, що на перших онлайн-заняттях вчитель зазвичай приділяє багато уваги вивченню особистості кожної дитини. Це необхідно для того, щоб робити заняття максимально цікавими для дітей. Наприклад:

  • говорити англійською про погоду можна за допомогою кліпів улюблених музикантів;
  • розібратися з часами в англійській граматиці допоможуть фільми;
  • будувати діалоги буде набагато простіше, якщо отримати як приклад комікс, а потім створити аналогічну історію з новими словами;
  • практикувати правильну вимову можна разом із героями сучасних мультфільмів, повторюючи їхні фрази.

Як бачите, заняття з англійської для дітей онлайн можуть більше нагадувати клуб за інтересами, ніж навчання. Але це лише зовнішня оболонка. По факту ж діти неусвідомлено занурюються в англійську мову, вивчаючи її так само мимоволі, як колись вивчили свою рідну.

  1. Діти вчаться говорити англійською, а не зубрять правила

Цікаві теми на онлайн-уроках та однодумці дозволяють дітям почуватися вільно. Завдяки цьому спілкування англійською стає для них найлегшим завданням, тоді як у звичайній школі це щось неможливе. Дитина може спокійно сказати фразу так, як вона сформувалася у її голові. Якщо у ній є помилки – учитель виправить. При цьому дитина не отримає догану, і її ніхто не змусить згадувати правило з підручника. Коли на курсах англійської для дітей онлайн справа доходить до граматичних правил, учням не доводиться їх зубрити. Правила запам'ятовуються завдяки практиці. Так дітям легко зрозуміти, де і чому використовується Past Simple, а де Past Continuous.

  1. Курси ефективніші за репетиторів

Нерідко батьки наймають репетитора, вважаючи, що коли досвідчений викладач займається з дитиною індивідуально, вона зможе отримати більше знань. Але найчастіше ефект виходить саме зворотним:

  • опинившись віч-на-віч із чужим дорослим, дитина може злякатися, хоч робота і протікає онлайн;

  • все спілкування відбувається вимушено, оскільки між собою спілкуються дорослий та дитина, а не кілька дітей між собою;

  • учень сприймає репетитора як чергового вчителя, який може його оцінювати і розповідатиме про успіхи та невдачі батькам;

  • у дитини немає прикладу інших дітей, які також займаються з наставником, а тому їй може здаватися, що онлайн-уроки з репетитором – це покарання;

  • якщо репетитор захворіє – онлайн-заняття автоматично скасовується, тоді як на курсах викладачі можуть заміняти одне одного;

  • репетитор – це лише один приклад вимови, тоді як вивчення англійської на мовних курсах дозволяє отримувати багато таких прикладів, включаючи приклади вимови від носіїв мови.

Все ж таки слід пам'ятати, що людина є соціальною істотою. А тому їй комфортніше почуватися в групі з іншими. Так що вчитися в групі ефективніше, оскільки чим більше людей навчається на курсах англійської для дітей онлайн, тим більше досвіду вони можуть отримати одне від одного. Наприклад, ваша дитина може почути не лише свої помилки, а й помилки інших дітей, яких у майбутньому уникатиме.

Чим відрізняються курси для дітей?

Важливий нюанс: якщо ви хочете відправити свою дитину вивчати англійську мову онлайн, шукайте курси мов для дітей. Необхідно також правильно визначити графік, частоту та тривалість занять, розподілити завдання під час онлайн-навчання, сформувати програму, яка має враховувати вік та здібності учнів.

  • Програма та наповнення уроків

Окрім того, що програма має бути цікавою для дитини та поступово знайомити її з базою англійської мови, вона також може переслідувати конкретні цілі.

  • Надолуження втраченого. Нерідко буває, що дитина переходить вчитися зі школи, де викладалася французька чи німецька мова, до школи з викладанням англійської. У такій ситуації їй потрібна онлайн-допомога у тому, щоб підтягнути свої знання до рівня однокласників. І тут ідеально підійдуть мовні онлайн-курси англійської для дітей в інтенсивному режимі.

  • Підготовка до конкретних іспитів з мови. У такому разі дітям на онлайн-уроках дається та лексика та граматика, яка включена до програми іспиту згідно з приписами Міністерства освіти. Додатково діти можуть проходити тести, щоб натренуватись працювати з різними типами завдань.

  • Розвиток розмовної англійської. Як вже зазначалося вище, у звичайній школі розмовна англійська дуже часто шкутильгає. Тому якщо дитина планує не лише скласти іспит з мови, а й у майбутньому вирушити вчитися до англомовної країни, важливо попрацювати безпосередньо над розмовною мовою. До того ж, як не крути, навіть на таких онлайн-курсах діти розширюють знання лексики та граматики.

  • Подолання психологічних обмежень. Є люди, яким мови даються важко. Але, як стверджують психологи, причина мовної невдачі ховається не в інтелекті, а в психологічних обмеженнях. Йдеться про страхи, які заважають нам вільно сприймати нову інформацію, щоб потім активно її використати. Серед таких обмежувачів є страх оцінки, страх зробити помилку. Якщо ви помічаєте, що проблема вашої дитини саме в цьому, тоді запишіть її на спеціалізовані курси з англійської для дітей онлайн, де викладач допоможе розслабитися та досягати успіхів в англійській мові.

Так дитячі онлайн-курси формуються під дитячі запити. У дорослих запити щодо вивчення англійської дуже відрізняються, оскільки після університету мови вивчаються для роботи, подорожей, знайомств.

  • Тривалість уроків

Щоб діти могли повноцінно зануритися в англійську мову, потрібно 80-90 хвилин. Вважаєте, що це надто довго для дитини? Якщо проводити заняття онлайн у класичному форматі, коли діти просто зубрять правила та перекладають тексти, тоді за цей час вони дійсно втомляться та перестануть сприймати інформацію. Але якщо ви були уважні до всіх наведених вище розділів, то вловили головне: англійська для дітей онлайн проводиться так, щоб постійно утримувати увагу та цікавість учнів.

Окрім цікавих тем, вчителі мовних онлайн-курсів постійно чергують діяльність – читання, розмови, перегляд відео, співи. Також під час заняття у дітей є перерва, коли вони можуть відійти від комп'ютера, щоб збігати в туалет або зробити чай. Тому англійська для дітей онлайн не втомлює їх і проводиться навіть для першокласників.

 

Англійська для дітей онлайн як найкращий спосіб підготуватися до ЗНО - 3

Англійська для дітей онлайн – простий спосіб підготовки до ЗНО та атестації

  • Підхід та підготовка викладача

Педагогіка – наука, що постійно розвивається. Щоправда, не всі вчителі встигають за новими віяннями та тенденціями і часто залишаються у старій малоефективній директивній парадигмі викладання. Саме тому для викладання на сучасних курсах англійської для дітей онлайн проводиться спеціальна підготовка викладачів. Головний акцент у ній робиться на тому, щоб навчити вчителів правильно працювати з дітьми різного віку, а також дати інструменти, як знайти підхід навіть до найскладнішої дитини.

Адже, крім роботи над мовою, навіть під час онлайн-заняття між учнями можуть спалахнути конфлікти, ревнощі, почуття несправедливості. І всі ці процеси викладачеві також доводиться вирішувати в онлайн-режимі, щоб не зменшувати темпи навчання і ще більше згуртувати учнів.

Чому саме англійська для дітей онлайн, а не класичні заняття у мовній школі?

Сьогодні ми говоримо саме про онлайн навчання випускників школи не просто так. По-перше, онлайн навчання стало необхідністю під час ковідних обмежень, коли діти були змушені займатися онлайн навіть зі своїми шкільними вчителями. По-друге, онлайн-навчання особливо підходить випускникам, які й так витрачають багато часу на шкільні заняття та втомлюються бігати між школою, курсами, репетиторами. І це ще не всі переваги занять у форматі онлайн.

  1. Економія часу

Коли урок проводиться онлайн, не потрібно збиратися та витрачати час на дорогу. Щоб опинитися на уроці іноземної мови, достатньо встати з ліжка та увімкнути ноутбук. Це дуже економить час, особливо коли дитина, окрім англійської, займається історією, математикою, біологією тощо. Тому англійська для дітей у онлайн-форматі – ідеальне рішення.

  1. Навичка раціонального використання інтернету та гаджетів

Головна проблема багатьох учнів – зависання у соціальних мережах. Онлайн-заняття допомагають побічно вирішити цю проблему або знизити інтенсивність залежності. Ось як це відбувається:

  • з'являється сприйняття інтернету та комп'ютера як джерела знань, а не як джерела розваг;
  • проводячи перед монітором багато часу, у тому числі під час занять на онлайн-курсах з мови, дитина втомлюється від нього і потім з більшою ймовірністю переходить на активні розваги.

Тому якщо хочете подолати таку залежність своїх дітей, запишіть їх на англійську для дітей онлайн. До речі, з найпопулярнішими мемами та жартами вони зможуть ознайомитися саме на заняттях, тому сидіти в соціальних мережах після онлайн-уроку буде просто нецікаво.

  1. Менше пропусків занять

Легка застуда – це вже причина відмовитися від англійської мови, щоб не заражати бацилами інших дітей. Але якщо уроки проводяться онлайн – пропускати їх не доведеться. Адже, незважаючи на всі переваги інтернету, передавати вірусні та бактеріальні інфекції він не здатний.

Також заняття не доведеться пропускати, якщо ви поїдете разом з дитиною у відпустку. А чим менше пропусків, тим інтенсивніше занурення в англійську мову і кращий фінальний результат вивчення. Тому із заняттями в онлайн-форматі ви будете на 100% впевнені, що ваш школяр успішно підготується до будь-яких іспитів та зможе використати отримані знання для досягнення власних цілей.

Як підготувати дитину до курсів англійської онлайн?

Хоча ми дуже барвисто розписали те, як комфортно почуваються діти на онлайн-заняттях з англійської мови, перша реакція на таку пропозицію може виявитися негативною. Адже у підлітковому віці школярі не завжди розуміють важливість навчання і чому потрібно витрачати півтори години на онлайн-урок, якщо можна подивитися серіал.

Безперечно, коли почнеться навчання і дитина втягнеться у процес, подібні питання назавжди відпадуть. Але щоб ваше чадо погодилося пройти перше заняття, вам потрібно особисто його вмотивувати. Ось наші рекомендації, як правильно подати англійську для дітей онлайн.

  1. Опишіть мовний онлайн-курс не як навчання, а як місце, де можна підтягнути знання з англійської в цікавому ігровому форматі.

  2. Одразу скажіть, що не збираєтеся оцінювати успіхи своєї дитини. І окремо зверніть увагу, що на заняттях не буде оцінок.

  3. Запишіться на курси самі. Покажіть, що навіть незважаючи на свою зайнятість і втому ви можете вивчати англійську мову онлайн – адже це не так вже й складно, якщо обрати хорошу школу.

  4. Мотивуйте дитину приділяти більше часу англійській мові, використовуючи її вдома на побутовому рівні, а також пропонуючи дивитися фільми без озвучення.

  5. Влаштуйте дитині поїздку до англомовної країни, щоб школяр відчув потребу у знанні іноземної мови, а також дискомфорт від її незнання.

  6. Запропонуйте пройти пробне заняття, на якому дитина зможе особисто познайомитися з викладачем та зрозуміти, як саме проходитимуть уроки. Адже особисте враження грає в рази важливішу роль, ніж оповідання.

  7. Поговоріть з батьками однокласників вашої дитини та запропонуйте їм також записати своїх школярів англійською для дітей онлайн. Розуміючи, що на онлайн-уроках також будуть друзі, ваша дитина почуватиметься спокійніше, особливо в період першої адаптації.

  8. Не скупіться на похвалу і регулярно відзначайте успіхи юного студента, який готується до іспитів. Ви добре знаєте, що критика мало мотивує. А ось похвала здатна надихати та надавати неймовірну кількість нових сил та енергії для інтенсивного навчання.

  9. Намагайтеся не перетворювати заняття на покарання чи заохочення. Тобто не потрібно просити сина чи дочку прибрати у квартирі в обмін на право пропустити онлайн-урок. Це категорично неправильне ставлення до навчання, яке завдасть лише шкоди.

Бажаємо вашому школяреві успіхів у складання всіх іспитів, особливо з англійської мови!

 

Світлана Федорчук

 

Дата публікації: 10 лютого 2022