З року в рік на травневі свята ми звикли виїжджати на природу з сім’єю, тусуватися на вулицях, окуповуючи усі лавочки в парках, влаштовувати в своїй кімнаті домашній онлайн-кінотеатр для перегляду нового серіалу та чілити зі своїми друзями, граючи в Монополію у себе вдома. Так само і цьогоріч нас накриває ностальгія за спогадами попередніх років, Інстаграм штовхає нас у меланхолії минулорічними фотками та відео з підписом “Цього дня рік тому”.


Але що робити, якщо умови змінюються, а звички залишаються? Як грати в Монополію, якщо не всі мають її вдома? Що робити, якщо ви взагалі не уявляєте як грати в настільні ігри онлайн? Переходити в онлайн! Досвід Green Country показує, що це не тільки реально, а ще й весело! Тому представляємо вам декілька сайтів та додатків, в яких ви можете грати в board games.

1. Board Games Arena 
Скільки ігор доступно? На сайті доступно більше ніж 175 настолок на будь-який смак.
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Ви можете грати на 30+ мовах світу, в тому числі українською та російською.

Board Games Arena - це один з найбільших сайтів для настолок зі 175-ма цікавими іграми та більш ніж 3-ма мільйонами користувачів. Цей сервіс є дуже зручним та зрозумілим, бо весь асортимент можна побачити одразу після реєстрації.
Тут ви самі обираєте на якому девайсі вам грати - телефоні, комп’ютері або навіть XBox або PsP, головне це мати доступ до Інтернету. Тому після того, як ви виконали log in, обрали цікаві настолки та дочекалися своїх друзів - заходьте у режим “Автоматично”, вбивайте ніки своїх друзів та розпочинайте гру! Good luck!

 Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів

 

2. Yukata 
Скільки ігор доступно? Широкий вибір з 150+ настільних ігор
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Сайт підтримує лише англійську та німецькі мови для ігор.

Не змогли знайти компанію? Не проблема! Одним великим плюсом сайту є те, що після реєстрації вам відкривається доступ до групового чату, де ви маєте змогу домовитися з гравцями з усього світу, обрати захоплюючу гру для спільного матчу. 
Для деяких відсутність рідної мови може бути викликом, проте не засмучуйтесь, бо велика кількість іноземних користувачів та привабливих ігор стануть потужним бустером на шляху до володіння англійською на високому рівні. English should be fun!

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 2

 

3. BrettspielWelt
Скільки ігор доступно? Сервіс дає доступ до 50+ ігор.
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Тут можна грати на 20+ мовах, також присутня російська, але української, на жаль, немає. 

Чи казали вам колись, що ви живете в світі комп’ютерних ігор та соціальних мереж? Якщо так, то вам може бути смішно, бо BrettspielWelt (BSW) перекладається як “Світ настільних ігор”.

Тут дуже легко побачити яка гра зараз доступна і потребує додаткових гравців, проте ви також можете грати з компанією своїх друзів. 

 
Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 3 

 

4. Tabletopia 
Скільки ігор доступно? Більше, ніж 600 і ця цифра постійно збільшується!
Скільки це коштує? Деякі ігри є безкоштовними.
Які мови доступні? Сайт доступний лише англійською.

Цей сервіс виглядає неймовірно круто і є дуже зручним у використанні! Попри те, що для багатьох ігор потрібен premium account, все ще ви можете грати безкоштовно в більше ніж 400 board games, але багато з них відкриті лише в презентаційному варіанті для перших рівнів.
Tabletopia дає почуття реальності, тому що всі фішки і кубики ви маєте пересувати та кидати самостійно! Щоб грати разом, не потрібно реєструватися всій вашій community, ви легко можете кинути лінк на гру та грати всі разом!

 

5. Boiteajeux 
Скільки ігор доступно?  60+
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Англійська, німецька та французька мови 

Абсолютно всі ігри у сервісі є у вільному доступі. Щоб почати грати вам буде потрібно зареєструватися. Все, що вам потрібно -  це ваша електронна пошта. 
Якщо у вас колись були проблеми з навігацією по сайту чи розумінням елементів у онлайн-іграх, то в Boiteajeux це не страшно, бо ви легко можете натиснути на будь-який елемент та побачити, що він робить.

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 4

 

6. Happy Meeple 
Скільки ігор доступно?  10
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? На сайті ви можете грати англійською, французькою, німецькою, іспанською та турецькою.

Цей сайт має дуже милий та приємний дизайн, тому, якщо ви захочете провести час зі своїми молодшими братами та сестрами, то це саме той кейс, коли це сподобається вам всім! 
However, щоб отримати можливість грати зі своєю компанією, ви маєте програти в ігри з онлайн-юзерами декілька разів та отримати нагороду - white sheep.

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 5


Проте також існують сайти, додатки та програми, де можна грати лише в одну гру. Тому зараз я розкажу про кращі з них. 

 

7. Dominion Online
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Гра доступна 6-ма мовами, одна з яких - російська.

В Dominion Online грається дуже приємно та легко. Тут легко побачити хто хотів би грати разом з вами та проти якої кількості людей почнеться гра.
На сервісі можна грати, як з людьми, так і з ботами, складність гри з якими можна обирати.

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 6

 

8. Settlers of Catan 
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Гра доступна 4-ма мовами: англійською, французькою, іспанською та німецькою.

Інтерфейс гри виглядає прекрасно! Щоб не програти в першому ж раунді зі своїми друзями чи онлайн-гравцями в Settlers of Catan доступний пробний solo-game, де вас навчать усім правилам!
Якщо ви думали попрактикувати свої скіли у інших мовах, крім англійської, то тут це буде дуже зручно, бо є окремі чати всіма доступними мовами та у вас є можливість поспілкуватися з носіями аж 4-х мов! As many languages you know, as many times you are human being! Скільки мов ви знаєте показує, скільки разів ви є людиною!

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 7

 

9. Monopoly One
Скільки це коштує? It’s free!
Які мови доступні? Гра доступна 10+ мовами світу, в тому числі і російською

Монополія - це одна з найулюбленіших ігор українців, в яку грав кожен або хоча би просив своїх батьків придбати її у дитинстві. Для найщиріших фанатів гри є онлайн-версія, яка є повністю безоплатною. Щоб побавитися грою треба зареєструватися на сайті, також тут можна грати разом із кимось - чи то це ваші власні друзі, чи то онлайн-користувачі. 
Навіть не дивлячись на те, що гра дещо відрізняється від оригінальної версії, вона все одно може принести вам lots of fun and joy!

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 8


У цифровому світі на карантині безліч різних можливостей, так само як і з різноманітними курсами, ви можете знайти безліч цікавих та дуже різних online board games. Навіть, якщо гра не є доступною вашою рідною мовою - не проблема, практично завжди вони доступні головною світовою мовою - English language! 
Саме тому скоріше беріть свої телефони та кличте друзів на товариські матчі! У вас є купа часу, щоб спробувати всі ігри на сайтах з нашої підбірки. Але не забудьте dices and counters! Just kidding!)
Один - два - три, початок гри!

With love, 
Your Green Country

Іван Залогін, викладач Грін Кантрі

Як грати в настільні ігри з друзями онлайн: 9 безкоштовних ресурсів, 9
       

Дата публікації: 6 травня 2020