Любите грати в ігри з друзями? Більшість із вас, мабуть, відповість «так». Час від часу, ви, напевне, «рубаєтесь» у Монополію, Мафію, Аліас чи Уно.  Та чи знаєте ви, що ці ігри можна грати і на смартфоні, інколи, ще й з крутішими ефектами чи різноманітнішими правилами?
 
Далі читайте про 7 крутих* ігрових додатків для IOS та Android, які можна використати для розваг та з користю для вашої англійської.
 
*перевірено викладачами та студентами школи англійської мови Green Country.
 
7 крутих додатків для командних ігор англійською
 
1. Alias
 Якщо ви ще раптом не грали у цю гру (навіть настільну) – негайно завантажуйте, збирайте компанію друзів та сідайте грати!
Правила такі: ділитесь на дві команди, передаєте смартфон учаснику тієї команди, яку назве смартфон, а далі – пояснюєте, показуєте слова, смієтесь та розважаєтесь! Головне: не можна вживати спільнокореневі слова та просто перекладати.  Тривалість раунду: 1 хвилина (можна корегувати). Скільки слів вгадала ваша команда за цей час – стільки й балів ви отримуєте. Повірте, пояснити слово banana може бути досить важко для початківців!;)
 
Вік: 3+ (тут і надалі більшість розробників вказують саме цей вік, проте ми не впевнені, що дитина такого віку справді може це зробити; спробуйте та розкажіть нам, чи вдалось:)
Рівень англійської: можна обирати від Elementary do Advanced.
Тренує:  vocabulary + grammar
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 2
 
 
2. Catchphrase
Це схожа гра на Alias, бо теж потребує пояснення слів, проте правила тут трохи інші. Ось тут можете глянути, як грати Catchphrase. Основне: всі грають у колі так, щоб учасники однієї команди стояли через один (1,2,1,2..) передаючи смартфон по колу. На екрані з’являється слово, яке потрібно пояснити. Після того, як ваша команда вгадала слово – передаєте смартфон учаснику другої команди. Весь «прикол» у тому, що як тільки починається гра – вмикається звук «пікання», який пришвидшується тоді, коли час добігає кінця. Тривалість  - обирається смартфоном. Та команда, в руках якого учасника був телефон на момент завершення «пікання» - програє. Тобто тут потрібно або якнайшвидше позбутись смартфона в руках, або ж спробувати прорахувати та затягнути час.
 
Рівень англійської: можна обирати категорії легких слів (Animals, Objects) або ж важчих.
Тренує: vocabulary
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 3
 
3. Taboo
Ще одна гра, яка допоможе вам вивчити чи згадати багато слів, трохи важча, ніж просто Alias. Учасники діляться на дві команди, де кожен повинен пояснити слова, уникаючи інших. Наприклад, потрібно пояснити слово crayons. Під цим словом буде написано 3-4 слова, які не можна вживати при поясненні, в даному випадку: draw, kids, pictures, paper. Стає важче, правда? Спробуйте пограти і розкажіть, чи не легко вам?
 
Рівень англійської: High Elementary до Advanced
Тренує: vocabulary
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 4
 
4. Kahoot
Більшість студентів Green Country вже знайомі з Kahoot, бо викладачі використовують цей ресурс на заняттях у групах. Проте, його можна використовувати не лише в аудиторії. Завантажуєте додаток, вбиваєте у пошуку будь-яку тему із граматики чи для покращення словникого запасу і граєте! Здебільшого це ігрові тести. Можна, навіть зіграти із другом (друг теж повинен встановити Kahoot) і позмагатись, хто знає краще. Спробуйте зіграти у щось типу Super Football Trivia, якщо любите футбол чи Movie Quiz, якщо знаєте всі фільми світу:)
 
Рівень англійської: будь-який
Тренує: усе на світі. Можна навіть пограти у математичні, географічні, чи ще якісь тести. Просто введіть, що потрібно у пошуку.
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 5
 
5. Spyfall
Ця гра трохи схожа на мафію, але замість мафії вам потрібно виявити шпигуна! На початку гри кожному надається роль та  загальна локація(навмання). Наприклад, ви касир, інший -  голова відділення, третій - шпигун . Локація спільна для всіх, окрім шпигуна. Наприклад, банк. Ніхто не знає, хто шпигун. Мета шпигуна – дізнатись локацію. Мета решти учасників – не видати локацію. Учасники по черзі запитують питання, наприклад «Can I talk loudly there?»,  «What color surrounds you»? Якщо шпигун здогадався локацію, він виграє!) 
 
Рівень англійської: High Elementary – Pre-Intermediate і вище
Тренує: speaking, grammar, vocabulary
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 6
 
6. Scrabble (та його варіації)
Всім відомий скрабл у телефоні! Мета гри — набрати якомога більше балів, утворюючи слова.Кожен гравець має лише певні літери алфавіту, кожна з яких приносить певну кількість балів. Кількість очок за слово дорівнює сумі очок всіх літер в утвореному слові з урахуванням коефіцієнтів, які залежать від того поля, на яке виставляється літера. У додатку можна запросити друзів та грати разом із ними. Головне – не вигадувати слова;). 
 
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 7
 
Рівень англійської: будь-який
Тренує: vocabulary + SPELLING (написання слів по буквах).
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 8
 
7. Charades (Heads Up)
Популярна гра, мета якої – знову ж таки, пояснити та вгадати слова. Особливість гри у тому, що учасник команди тримає смартфон біля лоба (так-так, вам не здалось) таким чином, що він не бачить слово, яке йому повинна пояснити команда. Коли учасник з телефоном відгадує, він повинен нахилити (tilt) телефон вперед, а якщо не знає, чи не може відгадати – нахилити назад.
Тривалість раунду – 1 хвилина. Виграє та команда, яка відгадала найбільше слів. Як це виглядає в реальному житті гляньте тут. У грі можна просто mime (показувати без слів), або ж explain (пояснювати словами).
 
Рівень англійської: від Elementary до Advanced.
Тренує: vocabulary
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 9
 
 
Тепер відкривайте свій App Store чи Play Market та завантажуйте улюблений додаток на телефон! Потім кличте друзів і швидше грайте! Англійською;)
 
7 крутих додатків для командних ігор англійською, 10Грала в ігри і ділилась ними з вами,
Оленка Драпак
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата публікації: 20 червня 2018