Ефективне вивчення англійської потребує не лише старанності, а й системної практики. Не рідко, занять у загальноосвітній школі буває недостатньо, тому батьки розмірковують про додаткове англомовне дозвілля. Два найпопулярніші способи закріпити або здобути нові знання з іноземної мови поза класом — групові курси та індивідуальні уроки з репетитором. Ми проаналізували кожен варіант навчання, щоби допомогти вам зробити свій вибір у комфортному навчанні для дитини.

 

Які можливості відкривають курси

 

Розробка та запуск курсів — довга, відповідальна та кропітка робота великої кількості людей. Наприклад, у Грін Кантрі команда постійно вдосконалює освітній процес уже понад 19 років, аби наші студенти отримували актуальні знання, навчалися за сучасними методиками та досягали бажаних результатів якомога швидше. 

 

Групові заняття забезпечують можливість спілкування з іншими учнями, що допомагає розвивати комунікативні навички та більше практикуватися. Розберімо ці та інші можливості детальніше, на прикладі навчання у школі англійської для дітей Грін Кантрі.

 

Заняття у групі

 

Студенти навчаються у невеликих групах до 10 дітей, які відповідають їхньому віку та мовному рівню. Це дозволяє викладачу не розпорошувати увагу й однаково приділяти її всім. На заняттях школярі взаємодіють, допомагають та спостерігають за мовними навичками одногрупників. 

 

Після пробного уроку групу можна змінити за рекомендацією методиста, вчителя або за запитом батьків. Таким чином можна скоригувати навчальний план для дитини та більш правильно поставити ціль або ж змінити викладача та склад групи.

 

Навчання дітей у групах, інтерактивна взаємодія (фото)

Інтерактивна платформа

 

Світ стрімко змінюється, тому звичні тести на аркушах відходять у минуле. Сьогодні школярі дедалі частіше використовують у навчанні ґаджети. У Грін Кантрі ми уважно стежимо за тенденціями, тому створили власну інтерактивну онлайн-платформу, щоби студенти у будь-якій точці світу могли здобувати знання.

 

Ми перші в Україні запровадили модель навчання «Перевернутий урок». Вона не передбачає домашні завдання. Натомість учні виконують Self Study, тобто самопідготовку на платформі, яка займає близько 20-30 хв. На самому занятті 70% часу практикуються під менторством викладача.

 

Навчально-методичний відділ школи розробив усі авторські матеріали та понад 20 видів інтерактивних завдань із самоперевіркою. Деякі з них побудовані за принципом відомих карткових та мобільних ігор, що допомагає утримувати увагу дітей та у цікавий спосіб доносити корисну інформацію. Виконання завдань у формі тесту дозволяє повторювати будь-яку тему необмежену кількість разів. Таким чином дитина може самостійно повертатися до Self Study у потрібний час. Виконання цих завдань перед початком уроку повністю замінює звичну домашку.

 

Онлайн платформа у Грін Кантрі: посилання на статтю (кнопка)

Регулярна практика

 

Протягом навчання дуже важливо не лише вивчити граматичні правила та нові слова, а й застосовувати їх на практиці. Тому на уроках школярі працюють над парними проєктами, обговорюють різноманітні теми, змагаються у квестах тощо.

 

Саме взаємодія з однолітками з однаковим рівнем знань прибирає всі можливі барʼєри у комунікації. Діти не соромляться говорити, дискутувати та спостерігають за тим, як однакові мовні конструкції використовують їхні однолітки.

 

Додаткова мовна практика можлива й на позашкільних подіях. Зокрема у Грін Кантрі, студенти можуть відвідувати безплатні англомовні події в онлайн та офлайн-форматах. У такий спосіб, діти знаходять нових друзів, розвивають комунікативні навички і вчаться висловлювати власні думки. 

 

Під час англомовного дозвілля школярі: грають в ігри, дискутують, переглядають фільми на кіноклубі та беруть участь у майстер-класах. І найголовніше, що усе це відбувається 100% англійською!

 

Здорова конкуренція та система мотивації

 

Дітям властиво хотіти посісти перше місце у змаганнях, спорті чи навчанні. У здоровій конкуренції немає нічого поганого, адже вона стимулює продуктивність, креативність і вчить самостійно приймати рішення. На заняттях вчитель вибудовує взаємодію між школярами у такий спосіб, щоби вони не переходили межу між суперництвом. 

 

У Грін Кантрі акцент зміщується на предмет конкуренції — мотивацію. Ми створили власну валюту «кантрики». Школярі  отримують їх за успішно виконане завдання, активність на уроці, амбасадорство, відгуки тощо. За накопичені кошти можна придбати товари у крамничці Yellow Shop, влаштувати піца-паті, отримати сертифікат на емоції або взяти участь у благодійності. 

 

Ми пишаємося, що це рішення заохочує дітей вчити англійську, та розвиває їхню фінансову грамотність. І найголовніше, завдяки мотивації нам вдалося зробити лідерство інструментом, що надихає на шляху до нового рівня англійської!

 

Освітні стандарти за доступною ціною

 

Як ми згадували вище, над розробкою та впровадженням мовних курсів працює команда професіоналів. Ваша дитина займається за авторськими матеріалами сертифікованими МОН та фіксованою програмою. Також ви заздалегідь можете ознайомитися з усіма методиками, які використовує школа та поставити реальні цілі для здобуття у вивченні англійської.

 

Групові заняття — можливість отримати якісні знання за доступною та фіксованою ціною. Ми можемо гарантувати ціну нижче, ніж середня вартість навчання на ринку. Крім того, навчання у школі передбачає низку регулярних знижок і програму лояльності для клієнтів.

 

Англійська для дітей: посилання на курси (кнопка)

 

Які можливості відкривають заняття з репетитором

 

Доволі часто репетиторством займаються викладачі, які працюють у загальноосвітніх школах або ж люди із високим рівнем мови за системою CEFR. Це можуть бути заняття онлайн з дому або ж офлайн з виїздом у зручні для кожного місця: ваш дім, дім викладача, коворкінг. Розглянемо основні переваги занять із репетиторами:

 

Максимум уваги від викладача

 

Коли ви сплачуєте за 30-60 хв заняття репетитора — будьте впевнені, що весь цей час буде приділений дитині. Викладач концентрує свою увагу на студентові чи студентці і навпаки. Відповідно, їхня взаємодія є основним джерелом практики на занятті.

 

Індивідуальний підхід та темп

 

Репетитор може адаптувати програму навчання із урахуванням індивідуальних потреб дитини. Викладач аналізує рівень знань, а потім пропрацьовує слабкі та розвиває сильні сторони конкретної дитини. Таким чином уроки зосереджені на тих аспектах, які потребують особливої уваги. 

 

Школярі мають змогу повторювати правило або тему стільки разів, скільки їм необхідно, адже вони не обмежені програмою та чіткими термінами. Проте важливо памʼятати, що через такий підхід, бажані результати та темпи вивчення мови можуть затримуватися.

 

Гнучкий графік

 

Заняття з репетитором дозволяють створити гнучкий графік та за потреби коригувати його від заняття до заняття. Звісно, найбільш поширеною є практика фіксованих занять в однакові дні та години, проте індивідуальні заняття відкривають ширші можливості зміни графіку.

 

Психологічний аспект

 

Крім основних переваг, варто звернути увагу на те, що не всім дітям комфортно працювати у групі. Також не всі можуть встигати за темпом виконання завдань та опрацювання матеріалу. Підбір правильного репетитора дозволяє вирішити ці питання та зробити навчання дитини максимально комфортним.


 

Під час вибору між курсами та репетитором радимо дослухатися до вподобань дитини. Саме від її особистого комфорту залежить бажання вчитися і досягати цілей. Пробне заняття — найефективніший спосіб відчути на своєму досвіді сильні сторони обох методів навчання. Тисніть на кнопку, щоби у цьому переконатися Репетитор чи курси з англійської: що обрати для дитини

 

Пробне заняття у Грін Кантрі (кнопка)

 

Дата публікації: 27 червня 2024