Навчати дітей англійської не складно - будь-хто може це 

Пластилінова мультиплікація у Грін Кантріробити. Проблема лише в тому, що не всім вдається зробити процес навчання цікавим та результативним. Здається, наші Львівські колеги знайшли ще один цікавий інструмент для оживлення мови і зацікавлення дітей.На запитання відповідала керівник Львівської філії та автор курсу Марта Трухіна.

 

Марто, як виникла ідея створення мультфільмів?


Марта:

Сучасний світ розвивається з неймовірною швидкістю: нові винаходи, технології, навіть не встигаєш за усім вслідкувати. Наявність інтернету в кожній домівці неймовірно спростила доступ до будь якої інформації. 3D, 4D ефекти дають можливість зануритись з головою у вигаданий світ анімації чи кіно. Тепер навіть є можливіть мандрувати світом, відвідувати визначні місця, музеї не встаючи з рідного дивану.

Все це звичайно дуже добре, але працюючи з дітьми я зіткнулася із проблемою, що діти багато користуються готовими продуктами і мало продукують самі. Ще однією проблемою є те, що батьки ставлять навчання математиці, англійській в пріоритет перед розвитком творчих навичок. Сучасні діти знають і вміють значно більше, ніж ми у їх віці, але вони перестають мріяти, уявляти, створювати щось своє, бо у них вже є все готове. Коли ми просимо дітей намалювати будь що або вигадати власну історію, то часто у відповідь чуємо: я не знаю, я не вмію.

Тому ми вирішили їм трішки у цьому допомогти, поєднавши корисне з приємним. Всі діти обожнюють мультфільми, тому ідея створити власний дуже зацікавила їх. За основу для сторення мультфільму ми обрали найкращу дитячу іграшку - пластилін. А також нам знадобився фотоапарат, штатив та 1-2 години обробки матеріалу у програмі iMovie.

 

 

Як діти сприйняли ідею? Чи є вже перші результати?


Ще на першому занятті діти соромились, просили нашої поради та допомоги, бо не уявляти, що з того всього вийде. Та вже на другому майстер класі, коли вони переглянули першу серію, побачили, на що вони здатні, от тоді почався політ фантазій.  Діти наввипередки почали вигадувати сценарій головних героїв, імена для них. Всього за годину народилась та втілилась чудова історія із щасливим кінцем.

Ось, подивіться на наші перші дві роботи - діти ними дуже пишаються :)

 

 

 

 


Марто, які подальші плани?


В подальшому плануємо створювати нові серії, удосконалювати їх, відкривати нові таланти наших дітей. Адже це чудова нагода вивчати аглійську, кожного разу створюючи маленький вигаданий світ.

 

І ще, Марто, трішки позитивного мислення в космос…:


Марта:

Тепер ми впевнені, що у дітей Green Country неймовірно яскраве майбунє, вони дадуть собі раду у своєму житті, бо із мріями, фантазією, працелюбством у них все в порядку. Просто інколи потрібно лише трошки підштовхнути ;)

  

Дякую, Марто, за розмову і чекаємо показів у кінотеатрах :)

Дата публікації: 14 листопада 2014