Дуже часто батьки стикаються з наступною проблемою: вчать, вчать англійську, ходять на курси чи займаються індивідуально з викладачем, а коли справа доходить до практики, то дитина дивиться на маму/тата переляканими очима і говорить “Я не розумію” і справа не в тому, що дитина погано вчила слова чи граматику, або ж викладач погано подав матеріал, справа в тому, що дитині важко сприйняти “чужу” мову на слух. Тому listening skills потрібно постійно практикувати. 
 
А ось власне де це можна зробити:
 
Enpodcast 
Aудіо поділені за рівнями, темами та авторами, а також transcript та можливість додавати всі невідомі слова до my dictionary . 
- реєструйтеся на нашому сайті www.enpodcast.com 
- заходьте в свій профайл
- введіть промокод GreenCountry-2018    та слухайте цікаві подкасти на сайті або завантажуйте додаток на свій смартфон*
Для iOS - https://goo.gl/34fwXN 
Для Android - goo.gl/NI0W7x 
*для того, щоб користуватись безкоштовно додатком на смартфоні, реєструйтеся під тим самим логіном та паролем, що і на сайті
 
Де практикувати listening skills?
 
LearnEnglish (British Council podcast)
Preparation - перегляд обраного відео, transcript - важко далося розуміння тексту, і прослухавши його двічі дитина так і не вловила “суті”, відкривайте transcript та слухайте слідкуючи за текстом, tasks - перевірка на розуміння тексту!
 
PodcastsInEnglish
Free podcast , при реєстрації бонус -  worksheets, vocabulary tasks, transcripts. 3 -4 хвилини прослуховуємо, 5-10 виконуємо завдання, багато років насолоджуємося результатами:)
 
TEDTalks
Powerful talks на різні теми: наука, медицина, освіта, психологія, дизайн. Промови, які допоможуть розширити свої горизонти та бути обізнаним в різних сферах життя. Відео можна відфільтрувати за такими критеріями: topics, languages, duration. Сайт буде корисним не лише тим, хто вивчає англійську, але й для тих, хто освоює й інші мови;)
 
Speechyard
Tематичні відео, відрізки з фільмів/ мультфільмів, які трансюються з субтитрами, натиснувши на невідомі слова можна отримати переклад, важливим є те, що переклад слів представлений українською мовою.Також ці слова можна додати свого словничка;) У розділі серіали представлені різні youtube канали ( National Geographic, Big Think, VOX etc.) 
 
BBC Radio
Постійно в навушниках: по дорозі до школи, в гурток, в машині на шляху до бабусі - тоді radio саме те, що треба! Будеш мати high level of English та будеш в курсі останніх новин світу. Можна обрати категорію, яка цікавить (art, drama, science, etc.) та station/
 
Tune in
Музика, спорт, новини, подкасти, радіо сатанції. Цей сайт підійде не лише для дітей з  fluent English, а й буде дуже корисним для початківців, так як speakers мають повільну вимову, що дає змогу чудово розуміти сказане.
 
Humans of New York
Інтервью людей, опитаних на вулицях Нью Йорку. Кожен тиждень = нова тема: Independence, Forgiveness, Money, Imagination and so on.
 
Elllo
One minute English - короткі відео-відповіді на різні питання + quizes для перевірки рівня сприйняття тексту! Відповідають на питання люди з різних країн,тому біля кожного відео є прапор, який означає національність спікера.
 
JacksGap
● Відео-блог, який включає в себе такі теми: Travel - основна частина блогу присвячена подорожам різними країнами; Shed Session - чудова жива музика у виконанні різних людей та груп; JacksGap - мотивуючі відео від блогера Jack Harries.
 
А наша родина Green Forest має дуже круті події, які неодмінно допоможуть покращити не тільки Listening Skills, а й Speaking. Для того,щоб бути в курсі слідкуйте на сайті в розділі Green Forest Life, або ж на сторінці Facebook.
 
Ресурси, які допомагають краще розуміти англійську мову на слух
 
Listening Skills: 10 ресурсів для підлітків, 3
 
 
Аліна Доренюк, 
керівник філії мережі шкіл Грін Кантрі
 
Не буває замало ресурсів! Буває недостатньо бажання їх шукати! 
 
 
 
 
Дата публікації: 25 січня 2018