Женя Сисоєва, викладач Грін Кантрі

 

Літо для дитини - це свято довжиною в 3 місяці. Батьки, бажаючи урізноманітнити літнє дозвілля, підбирають для дитини табір, планують сімейний відпочинок на морі. Але все одно залишаються «міські дні», які дитина проводить вдома, і частіше, перед комп'ютером. Як провести ці дні з користю, підготуватися до школи, не забути старі і вивчити нові слова? У цій статті я хочу познайомити Вас з корисними онлайн ресурсами для вивчення англійської мови, а також розповісти про те, як невимушено, в ігровій формі збільшити словниковий запас дитини і приємно здивувати вчителів своїми знаннями у вересні :)

 

Ігрова англійська для дітей. Online ресурси

cambridgeenglish.org

Школярі по всьому світу здають кембріджські іспити для навчання і подорожей. Саме тому ресурс cambridgeenglish.org наданий центром міжнародних іспитів CELA (Cambridge English Language Assessment) від Кембриджського університету, є безумовним авторитетом серед інтернет ресурсів для вивчення англійської.

Тут ви можете знайти пісні та ігри для повторення ключових тем відповідно до віку і рівня знань дитини від Pre-A1 до A2. Якщо ви не впевнені щодо рівня - почніть з Pre-A1 і якщо цей рівень буде здаватися надто простим - переходьте до наступного.

Ігрова англійська для дітей. Online ресурси, 2

 

education.com

Даний ресурс входить в ТОП-5 за версією вчителів Грін Кантрі ☺ Тут не тільки велика різноманітність розвиваючих ігор з читання та математики, пісень для всіх рівнів і вікових груп, але і величезна різноманітність матеріалів для розвитку дитячої творчості:

вироби з паперу

конструювання і ліплення

наукові експерименти

кулінарні рецепти

Ігрова англійська для дітей. Online ресурси, 3

Також, хочеться звернути особливу увагу на цінність цього ресурсу для поліпшення навичок читання і вимови. Тут ви знайдете безліч цікавих і повчальних історій, які залучають дітей красою ілюстрацій. Якісне озвучення позбавить батьків від необхідності згадувати правила читання, а дітям дозволить поліпшити вимову і вивчити нову лексику. Але і це ще не все! Більшість історій є інтерактивними. Це означає, що в певний момент дитина сама може вибрати варіант розвитку подій в сюжеті. Дитина, швидше за все, захоче дізнатися, як розвивалася б історія, якби вона вибрала інший варіант, що дозволить слухати історію знову і знову, записуючи в підсвідомості правильну вимову.

 

learnenglishkids.britishcouncil.org

Удосталь цього ресурсу можна просто потонути. Тут і додатки для мобільних телефонів і планшетів, і пісні, і відео, і практика для читання і письма, вимови, орфографії, і різні підходи для вивчення граматики, і звичайно ж ігри, різні вироби і крафти, і навіть жарти! Але нехай цей нескінченний список вас не лякає, так як творці сайту подбали про батьків і створили помічник для пошуку матеріалів. Виберіть вік дитини, вид робіт та тему, і пошуковик запропонує вам всі підходящі варіанти.

Ігрова англійська для дітей. Online ресурси, 4

 

enpodcast.com - розробка мережі шкіл англійської мови Грін ФорестГрін КантріЯппі.

ENpodcast.com - це ресурс, який допоможе Вам у вивченні англійської мови: поліпшити словниковий запас, розібратися з граматикою, поліпшити сприйняття мови на слух, а також допомогти Вам почати говорити!

ENpodcast постійно поповнюється новими подкастами для кожного рівня.

Зареєструвавшись в ENpodcast, ви зможете користуватися зручним словничком, закладками і зберігати улюблені подкасти.

Ігрова англійська для дітей. Online ресурси, 5

 

До вашої уваги кілька методів роботи з подкастами.

Для будь-якого методу рекомендується приділяти підкастам мінімум 15 хвилин КОЖЕН день. А кожен подкаст слухайте мінімум два рази.

Зареєструйтесь і додайте нові слова в словничок!

При роботі з текстом виберіть:

словничок - клікайте на слово, і воно автоматично додасться в ваш словничок;

переклад (T) - клікайте на слово, щоб тут же переглянути його переклад;

значення (D) - клікайте на слово, щоб подивитися його значення;

заміна - клікайте на слово і воно заміниться в тексті на переклад. Спробуйте замінити всі слова, і, читаючи текст англійською мовою, згадайте оригінальний текст.

 

Метод 1.

Перший раз: слухаємо подкаст, намагаючись зрозуміти його саме на слух.

Другий раз: слухаємо, читаючи текст, і вже краще розуміємо, про що йде мова. Перевіряємо, чи правильно ми зрозуміли ключові слова.

Третій раз: слухаємо і радіємо, що все розуміємо!

 

Метод 2 - вчимося говорити!

Повторюємо перших два кроки з Методу 1.

При другому-третьому прослуховуванні робимо паузу після кожного речення і намагаємося його дослівно повторити. Пробуємо повторювати не просто слова, але також інтонацію, проживаючи кожне речення.

При третьому прослуховуванні: Слухаємо речення. Робимо паузу, під час якої пробуємо відтворити ПОДАЛЬШЕ речення (по пам'яті).

 

Метод 3 - використовуємо нову лексику!

Повторюємо перші два кроки з Методу 1.

А тепер пробуємо близько до тексту переказати подкаст, використовуючи нові слова.

 

Метод 4 - двомовні подкасти.

Двомовні подкасти для тих, хто ще дуже погано розуміє мову

або просто відчуває себе спокійніше з порядковим перекладом.

Для кожного двомовного подкасту є посилання на версію тільки англійською.

Після прослуховування двомовного подкасту прослухаєте англійську версію. Таким чином, ви скоро звикнете до англійської мови.

Такі подкасти розроблені в основному для початкових рівнів.

 

Слухайте подкасти "слово-переклад", щоб закріпити нову лексику в пам'яті.

Так, і ще, кожного тижня ви будете знаходити нові подкасти для вашого рівня!

Нехай ваше літо буде сонячним, радісним і обов'язково англійською! ☺

Дата публікації: 1 червня 2016