Практикувати розмовні навички необхідно з самого початку вивчення мови незалежно від віку дитини. Але бувають ситуації, коли вивчити розмовну англійську мову потрібно максимально швидко, наприклад, для ЗНО, навчання за кордоном або переїзду. Для цих цілей сучасні школи іноземної пропонують великий вибір прискорених і спеціалізованих програм, спрямованих на поліпшення комунікативних навичок.

Раніше ми вже розповідали, які розмовні курси обрати для дитини, а зараз розглянемо прості способи, як зробити процес навчання ефективним і швидким.

Як швидко вивчити розмовну англійську мову?

Найефективніший спосіб швидко вивчити мову – регулярна практика та систематичний підхід. Одразу зазначимо, що немає чарівного методу, необхідно буде докласти зусиль, щоб допомогти дитині. Бонус від таких занять – спільне цікаве дозвілля як для дітей, так і для батьків.

  1. Спілкуйтеся з дитиною англійською

Незалежно від вашого рівня англійської ви можете допомогти дитині, використовуючи діалоги з класних і домашніх робіт на курсах, застосовуючи отримані навички в різних ситуаціях.

 

Швидко вивчити розмовну англійську мову: як допомогти дитині
Регулярно використовуйте англійську в позаурочний час, щоб дитина краще запам'ятала вивчений матеріал і швидко просувалася в навчанні

  1. Введіть англійську в повсякденне життя

З дошкільнятами та молодшими школярами можна практикувати спільний перегляд коротких навчальних відео, розучування пісень і віршів. З дітьми старшого віку та підлітками можна дивитися прості мультики й серіали із субтитрами, розважальні відео на YouTube. Якщо ваша дитина готується до ЗНО, допомагайте їй із розмовним блоком – поставте себе на місце екзаменатора, потренуйте різні теми.

  1. Грайте в ігри

Це можуть бути настільні ігри англійською, онлайн-вправи на запам'ятовування та практику лексики й граматики.

Як поліпшити розмовну англійську?

Швидше поліпшити розмовну англійську допомагають сучасні ґаджети й соціальні мережі. Якщо ваша дитина грає в ігри на планшеті або телефоні, запропонуйте їй чергувати ігри з навчальними відео й інтерактивними вправами англійською. Так дитина буде проводити час з користю для іноземної та використовувати знання, отримані на курсах.

Якщо ваша дитина користується соціальними мережами або дивиться YouTube, запропонуйте їй добірку каналів або навчальних відео, які допоможуть швидше просуватися в навчанні та регулярно слухати англійську.

Як практикувати розмовну англійську?

Практикувати розмовну англійську важливо офлайн. Це можуть бути різні тематичні заходи з носіями мови: movie club, розмовний клуб, квіз, квест, вечірка й багато іншого. Такі заходи, як правило, входять до програми навчання на курсах, крім того, їх можна знайти на сайті школи іноземної та в соціальних мережах. Деякі тематичні заходи можна відвідувати разом із дитиною. Як правило, вони складаються з урахуванням рівня знань учасників, їхнього віку та цілей вивчення англійської.

 

Швидко вивчити розмовну англійську мову: як допомогти дитині - 2

 

Юліана Віхневич

 

Дата публікації: 14 червня 2021